Skolbibliotekarie Annelie
Just nu läser jag...
..."Hedda och rättvisan" av
Caroline Blomqvist och Johan Jansson
(Idus förlag 2021)
Omslagsbild
Hej och välkomna till biblioteket!
Här på nätet är biblioteket alltid öppet.
Här ska du kunna hitta det mesta jag pratat om i klasserna som boktips  informationssökningstips och mycket mer.
I handlingsplanen står vad vi på skolan minst ska hinna med när det gäller skolbiblioteksverksamheten.
 
I skolan är jag på
tisdagar och onsdagar (hela dagar)
Välkomna in och träffa mig då!
 
Om du behöver nå mig när jag inte är på skolan går det att maila mig på annelie.carlsson@lund.se
046-359 37 95 (under arbetstid när jag inte har klass)
Senaste nytt

 • Skolbibliotek i världsklass Hurra! Vi har tillsammans jobbat för att få ett  Skolbibliotek i världsklass 2020.  Grattis till oss alla! Nu firar vi på tisdag med extra högläsning och något gott.Läs mer här. 
  Inlagd 4 juni 2020 06:11 av Annelie Carlsson Delfinskolan, Fäladsskolan
 • Årets pris till Astrid Lindgrens minne (ALMA) gick till Baek Heena som är är en av Sydkoreas mest berömda bilderbokskonstnärer. Hennes minutiöst uppbyggda bilderboksvärldar förundrar och berör. Barnperspektivet är genomgående i hennes berättelser, likaså en orubblig tro på lekens och fantasins kraft i våra liv. Läs mer på www.alma.se Hon har bl.a. gjort boken Molnbullar som vi snart får till vårt bibliotek.
  Inlagd 31 mars 2020 06:57 av Annelie Carlsson Delfinskolan, Fäladsskolan
 • Delfinskolans bibliotek har fått sina hyllor    Hurra! Nu har vi fått även sista hyllan i vårt nya bibliotek. Så snart blir det luftigare och mer plats för att skylta alla böcker.Nyaste böckerna är just nu är bl.a. Fisens liv (bilderbok), Uppfinningar, Flint och Sola (lättläst fantasy), Stranden och Vädret (fakta inklusive lite experiment/pyssel), lätta fakta om OS, Plast i havet och Giftiga djur samt en efterlängtad fortsättning av Meg Rosoffs böcker om hunden McTavish.
  Inlagd 20 mars 2020 05:42 av Annelie Carlsson Delfinskolan, Fäladsskolan
 • Bästa bok i sommar? Dela med dig! Vad har du läst (med öron eller ögon) i sommar som fick dig att känna något extra?Kanske en sorglig bok som fick dig att gråta en skvätt? Eller en rolig som fick dig att skratta och vilja läsa för andra för att de också skulle skratta?Eller kanske en som gav dig nya insikter, lärde dig något nytt? Eller kanske en bok du kände igen dig i och som gav dig mod, tröst eller någon ny önskan?Vad du än fått för berättelse till dig i sommar så får du gärna dela med dig. Skriv en lapp med bokens titel (och författare om du kommer ihåg) och lägg i återlämningslådan. Jag sammanställer och hänger upp som tips i vårt ...
  Inlagd 7 aug. 2019 02:05 av Annelie Carlsson Delfinskolan, Fäladsskolan
 • Sommarboken Nu är det insamling av alla skolbiblioteksböcker. Sommarlovet hägrar! Men visst vill du läsa även i sommar? Gå till Norra Fäladens bibliotek och låna böcker. Vill du så var med i Sommarboken. Låna, läs och redovisa 6 böcker så får du en bok av folkbiblioteket!Vi har en utmaning på skolan...så passa på att vara med.När höstterminen börjar så räknar vi gåvoböcker i klasserna och ser vilken klass som fått flest. Den klassen får ta hand om vandringspokalen, får äran av att vara årets vinnare samt ett diplom och lite gott att smaska på.
  Inlagd 5 juni 2019 00:24 av Annelie Carlsson Delfinskolan, Fäladsskolan
Visar inlägg 1 - 5 av 44. Visa mer »