Welkom

De Mgr. Bekkersgroep (MBG) is een gezellige, relatief kleine scoutinggroep in het zuiden van Waalwijk. Elke zaterdag worden ongeveer honderd kinderen op een leerzame manier vermaakt door vrijwilligers. De leeftijd van de leden loopt van vijf jaar (beverstot achttien jaar (explorers). Daarnaast zijn er ook een 2 jongerentakken, de roverscouts en de pivo's, waar oudere leden en leiding voor opleiding, ondersteuning en gezelligheid zorgen. 

Draaien met Corona maatregelen scoutingjaar 2020/2021

Beste ouders, verzorgers en leden,

Het scoutingspel gaat weer van start vanaf 29 augustus 2020 en dat is mooi!
Helaas duurt het langer dat het virus onder ons is. En blijven we de maatregelen hanteren, zoals ook op de scoutingwebsite www.scouting.nl is vermeld.

Hiernaast hebben we bij de gemeente een meldplicht voor de locatie en tijdstippen waarop we gebruik maken van de openbare ruimte van de gemeente.

De Bevers blijven voorlopig starten en eindigen 30 minuten eerder dan normaal (9:30-11:30), dit om voldoende tijd en ruimte te hebben tussen het halen en brengen van de Bevers en de Jongens welpen.

Hieronder de data, locaties en de draaitijden per speltak.

Verdere berichtgeving vanuit scouting is te vinden op de Scouting NL website: : Vraag en Antwoord Scouting NL

Namens het leiding-team en het bestuur wensen we iedereen veel scouting plezier.

Locatie

21 & 28 november 

Groep

Locatie

Bevers

Eigen terrein

Jongens welpen

Eigen terrein

Meisjes welpen

Eigen terrein

Scouts

Eigen terrein

Explorers

Eigen terrein


Tijden

Zaterdag

Speltak

09:30-11:30

Bevers*

10:00-12:30

Jongens welpen

13:30-16:00

Meisjes welpen

13:30-16:30

Scouts

13:00-16:30

Explorers

* 30 minuten eerder starten en stoppen

Kamp Bevers en Welpen 2013


De MBG is opgericht in 1959, en dus bestaan we al meer dan 55 jaar! We zien onszelf graag als een gemoedelijke kleine scoutinggroep, niet direct gericht op groei maar op gezelligheid en contact. 

We zijn eigenaar van een mooie blokhut op een mooie locatie aan de rand van Waalwijk, dicht bij de bossen en de duinen. 

We zijn met de groep aangesloten bij scouting regio De Langstraat en verbonden aan de stichting Scouting Nederland. Van daaruit wordt leiding ook opgeleid en gekwalificeerd.


Bij de MBG worden wekelijks activiteiten voor jeugdleden georganiseerd. Dan hebben leidinggevenden één of meer dagdelen de verantwoordelijkheid en zorg over de kinderen.  Onze leiding werkt er keihard aan om een leuk programma neer te zetten en dat is ook het belangrijkst. Dit doen zij vrijwillig en naast hun normale werkzaamheden en/of studie. Volgens de richtlijnen van Scouting Nederland wordt al onze leiding opgeleid en gekwalificeerd. Zij worden bijgestaan door de praktijkbegeleider en het bestuur.Wij zijn heel blij met ons enthousiaste team. Door hun inzet hebben kinderen en jongeren plezier met elkaar, en leren ze samenwerken en respect te hebben voor elkaar op een actieve, uitdagende manier.

De MBG staat voor plezier en actieve uitdagingen!Wil je gratis een aantal van onze bijeenkomsten bijwonen? 

Heb je interesse in een functie of stageplaats als leider of leidster binnen onze groep?