Welkom

De Mgr. Bekkersgroep (MBG) is een gezellige, relatief kleine scoutinggroep in het zuiden van Waalwijk. Elke zaterdag worden ongeveer honderd kinderen op een leerzame manier vermaakt door vrijwilligers. De leeftijd van de leden loopt van vijf jaar (beverstot achttien jaar (explorers). Daarnaast zijn er ook een 2 jongerentakken, de roverscouts en de pivo's, waar oudere leden en leiding voor opleiding, ondersteuning en gezelligheid zorgen. 

Corona-update 18 december 2020

Beste ouders, verzorgers en leden,

Helaas is het virus langer onder ons is. En blijven we de maatregelen hanteren, zoals ook op de scoutingwebsite www.scouting.nl is vermeld.
Met de nieuwe maatregelen zijn fysieke bijeenkomsten niet meer mogelijk. We houden de ontwikkelingen nauw in de gaten, zodra er weer vooruitzichten zijn informeren we jullie hierover.
Vanuit de speltakken zullen jullie geïnformeerd worden als er iets digitaal georganiseerd wordt.

Wat betreft de COVID-19 maatregelen blijft Scouting MBG de adviezen en de richtlijnen van het RIVM, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en Scouting Nederland volgen.

We wensen jullie warme dagen en vooral een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Namens Leiding en bestuur Scouting MBG.

Kamp Bevers en Welpen 2013


De MBG is opgericht in 1959, en dus bestaan we al meer dan 55 jaar! We zien onszelf graag als een gemoedelijke kleine scoutinggroep, niet direct gericht op groei maar op gezelligheid en contact. 

We zijn eigenaar van een mooie blokhut op een mooie locatie aan de rand van Waalwijk, dicht bij de bossen en de duinen. 

We zijn met de groep aangesloten bij scouting regio De Langstraat en verbonden aan de stichting Scouting Nederland. Van daaruit wordt leiding ook opgeleid en gekwalificeerd.


Bij de MBG worden wekelijks activiteiten voor jeugdleden georganiseerd. Dan hebben leidinggevenden één of meer dagdelen de verantwoordelijkheid en zorg over de kinderen.  Onze leiding werkt er keihard aan om een leuk programma neer te zetten en dat is ook het belangrijkst. Dit doen zij vrijwillig en naast hun normale werkzaamheden en/of studie. Volgens de richtlijnen van Scouting Nederland wordt al onze leiding opgeleid en gekwalificeerd. Zij worden bijgestaan door de praktijkbegeleider en het bestuur.Wij zijn heel blij met ons enthousiaste team. Door hun inzet hebben kinderen en jongeren plezier met elkaar, en leren ze samenwerken en respect te hebben voor elkaar op een actieve, uitdagende manier.

De MBG staat voor plezier en actieve uitdagingen!Wil je gratis een aantal van onze bijeenkomsten bijwonen? 

Heb je interesse in een functie of stageplaats als leider of leidster binnen onze groep?