Welkom

De Mgr. Bekkersgroep (MBG) is een gezellige, relatief kleine scoutinggroep in het zuiden van Waalwijk. Elke zaterdag worden ongeveer honderd kinderen op een leerzame manier vermaakt door vrijwilligers. De leeftijd van de leden loopt van vijf jaar (beverstot achttien jaar (explorers). Daarnaast is er ook een jongerentak, de pivo's, waar oudere leden en leiding voor ondersteuning en gezelligheid zorgen. 

Scouting MBG: update 3 juni 2020 n.a.v. aanpassingen per 1 juni 2020

Beste ouders, verzorgers en leden,

Het scoutingspel is weer in volle gang en dat is mooi!
Ook zijn er sinds 1/6 versoepelingen van de maatregelen, wat voor de nodige aanpassingen zorgt. We kunnen dan ook melden dat het scoutingspel vanaf komende zaterdag 6/6 grotendeels weer op de normale tijden hervat kan worden. 

Alleen de Bevers starten en eindigen 30 minuten eerder dan normaal (9:30-11:30), dit om voldoende tijd en ruimte te hebben tussen het halen en brengen van de Bevers en de Jongens welpen.
Hieronder ter volledigheid het overzicht van de draaitijden per speltak.

Verdere berichtgeving vanuit scouting is te vinden op de Scouting NL website: : Vraag en Antwoord Scouting NL

Namens het Corona-coördinatie-team en het bestuur,

Joris Jonkergouw
Bestuursvoorzitter Scouting MBG


Tijden

Zaterdag

Speltak

09:30-11:30

Bevers*

10:00-12:30

Jongens welpen

13:30-16:00

Meisjes welpen

13:30-16:30

Scouts

13:00-16:30

Explorers

* 30 minuten eerder starten en stoppen

Kamp Bevers en Welpen 2013


De MBG is opgericht in 1959, en dus bestaan we al meer dan 55 jaar! We zien onszelf graag als een gemoedelijke kleine scoutinggroep, niet direct gericht op groei maar op gezelligheid en contact. 

We zijn eigenaar van een mooie blokhut op een mooie locatie aan de rand van Waalwijk, dicht bij de bossen en de duinen. 

We zijn met de groep aangesloten bij scouting regio De Langstraat en verbonden aan de stichting Scouting Nederland. Van daaruit wordt leiding ook opgeleid en gekwalificeerd.


Bij de MBG worden wekelijks activiteiten voor jeugdleden georganiseerd. Dan hebben leidinggevenden één of meer dagdelen de verantwoordelijkheid en zorg over de kinderen.  Onze leiding werkt er keihard aan om een leuk programma neer te zetten en dat is ook het belangrijkst. Dit doen zij vrijwillig en naast hun normale werkzaamheden en/of studie. Volgens de richtlijnen van Scouting Nederland wordt al onze leiding opgeleid en gekwalificeerd. Zij worden bijgestaan door de praktijkbegeleider en het bestuur.Wij zijn heel blij met ons enthousiaste team. Door hun inzet hebben kinderen en jongeren plezier met elkaar, en leren ze samenwerken en respect te hebben voor elkaar op een actieve, uitdagende manier.

De MBG staat voor plezier en actieve uitdagingen!Wil je gratis een aantal van onze bijeenkomsten bijwonen? 

Heb je interesse in een functie of stageplaats als leider of leidster binnen onze groep?