Voor leerlingen

http://www.ictscholengruuthuse.net/index.phpVoor leerlingen van L5 & L6: Chatten met het CLB? Ja dat kan!


Sinds 1 februari 2016 is 'CLBch@t' uitgebreid: Www.CLBchat.be is open op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur Behalve op woensdag, dan starten we al om 14.00 uur.

Leerlingen van het Nederlandstalig onderwijs kunnen online bij een CLB-medewerker terecht. Tijdens de chatsessies zijn drie tot vier CLB'ers online om informatie en advies te geven. Als dat nodig is, bekijken we met de leerling hoe verdere hulp kan geboden worden, bij zijn CLB of bij een andere organisatie. Voor complexere vragen, waar persoonlijke gesprekken vaak noodzakelijk zijn, proberen de CLB-medewerkers de leerling toe te leiden naar de meest geschikte hulp. CLBch@t werkt op anonieme basis. Voor sommige leerlingen maakt net dat hulp zoeken toegankelijk. Zo openen we ook voor hen onze deur.

CLBch@t is een netoverstijgend project. Dankzij die samenwerking over de netten heen kunnen we de chathulp toegankelijk maken voor alle leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs. We zetten daarmee een belangrijke stap om de drempel naar het CLB te verlagen.

Vriendelijke groet

Cathérine Ryckeboer

Directeur

CLB Brugge(n) - Sint-Maartensbilk 2 - 8000 Brugge
050 440 220 - 0487 61 51 29