Actua‎ > ‎

Dinsdag 7 maart 2017 - Fitte en gezonde school

Geplaatst 7 mrt. 2017 04:13 door website De Vaart   [ 24 mrt. 2017 05:48 bijgewerkt ]

Maart = gezondheidsmaand in VBS De Vaart

Na een deugddoende krokusvakantie werd de schoolweek vol nieuwe energie gestart. Die energie zal nodig zijn, want we werden meteen voor een uitdaging geplaatst. De coördinerend directeur, Chris Claeys, wil graag nagaan of het wel klopt dat wij zo’n fitte en gezonde school zijn. Onze directeur herhaalt dat vaak en pakt daar graag mee uit, maar dat zou ze wel eens bewezen willen zien.

In de maand maart wordt iedereen uitgedaagd om mee te werken aan een gezonde en fitte levensstijl. Bij elke week hoort een nieuwe opdracht. Als we er samen in slagen, mogen we ons een gezonde en fitte school noemen!

4 uitdagingen!

1ste uitdaging: Gezonde tussendoortjes
Week van 7 maart t.e.m. 10 maart

We worden uitgedaagd om een hele week lang gezonde tussendoortjes mee te brengen naar school: fruit, gezonde koekjes bijv. zonder chocolade… Ook wie jarig is, kan trakteren met fruit of een gezonde cake. Denk ook aan gezond beleg tussen de boterhammen.


2de uitdaging: Red je rug
Week van 13 maart t.e.m. 17 maart

Wat zit er allemaal in jullie boekentas? Heb je alles wat erin zit ook écht nodig thuis of op school? In deze week zal de juf of de meester extra aandacht besteden aan een goede zit- en werkhouding. Let er vooral op dat je elleboog op de bank rust als je schrijft, dat je met een rechte rug zit en je beide voeten plat op de grond staan. Je wordt dus uitgedaagd om zorg te dragen voor jouw rug.

En … vergeet ook deze week de gezonde tussendoortjes niet!

3de uitdaging: Gezonde drankjes
Week van 20 maart t.e.m. 24 maart

Op woensdag 22 maart is het wereldwaterdag. In die week word je uitgedaagd om enkel gezonde drankjes mee te brengen naar school. De juf of de meester zal onverwacht de drankencirkel bovenhalen. Dus geen rode en zo weinig mogelijk oranje drankjes! Drink enkel gezonde drankjes zoals water, ecosap, melk.... En vergeet niet: ‘water is de beste dorstlesser’! Ook bij onze boterhammen nuttigen we een gezond drankje.

Denk je ook nog aan de vorige uitdagingen?


4de uitdaging: Voldoende bewegen
Week van 27 maart t.e.m. 31 maart

Bewegen is gezond! Meer bewegen en sporten maken ons fitter en gezonder. “Elke dag een flinke portie beweging” is de 4de uitdaging. Denk maar aan de bewegingstussendoortjes, stappen of lopen, dansen… In die week maken we er extra werk van.

We hebben natuurlijk blijvende aandacht voor onze vorige uitdagingen.

In de kleuterafdeling worden de vier uitdagingen aangegeven in het heen-en-weer-mapje. Een kaart wordt elke week aangevuld met een nieuwe sticker. De kaart blijft dan ook de hele maand maart in het mapje.
VBS De Vaart = een fitte en gezonde school

Samen gaan we ervoor!