Actua

     
Klik onderaan bij bestanden om ons schoollied te beluisteren!

zondag 25 juni 2017 - Schoolfeest

Geplaatst 26 jun. 2017 01:15 door website De Vaart   [ 26 jun. 2017 01:17 bijgewerkt ]

Schoolfeest 2017


vrijdag 9 juni 2017 - Gelukkige verjaardag, directeur!

Geplaatst 9 jun. 2017 06:23 door website De Vaart   [ 9 jun. 2017 06:24 bijgewerkt ]We verrasten de directeur vandaag met een flashmob, een heleboel fopcadeautjes en een echt cadeau.

Gelukkige verjaardag, directeur!

https://goo.gl/photos/PA4fay4wRNuhWrsC7


Vrijdag 9 - zaterdag 10 juni 2017 - Kunstmuseum De Vaart

Geplaatst 9 jun. 2017 01:54 door website De Vaart   [ 9 jun. 2017 06:16 bijgewerkt ]maandag 26 - woensdag 28 juni 2017 - Speelgoedactie Sint-Vincentius

Geplaatst 8 jun. 2017 02:54 door website De Vaart   [ 8 jun. 2017 02:55 bijgewerkt ]

De Sint-Vincentiusafdeling Steenbrugge zorgt het jaar door dat ± 60 gezinnen (dit zijn ongeveer 250 personen onder wie 50 kinderen) iedere maand een voedselpakket krijgen.

Deze organisatie heeft een persoonlijk contact met de mensen uit de omgeving van Oostkamp en Brugge die in armoede leven. Het bezorgen van de voedselpakketten is belangrijk, maar voor de kinderen van deze gezinnen probeert de organisatie jaarlijks vóór de grote vakantie te zorgen voor een extraatje.

Voor deze minderbedeelde kinderen die met veel minder tevreden moeten zijn en aan wie vakantie veelal voorbijgaat, wordt een speelgoedinzameling georganiseerd.

Daarom durven we vragen of er bij jullie thuis nog speelgoed ligt waarmee jullie kinderen niet meer spelen en waarmee jullie andere kinderen gelukkig kunnen maken. Het speelgoed dient wel nog bruikbaar en in goede staat te zijn.


Dit speelgoed mag meegebracht worden naar de school vanaf maandag 26 juni tot en met woensdagmorgen 28 juni en wordt verzameld in de polyvalente zaal.

Het ingezamelde speelgoed wordt overhandigd aan de Sint-Vincentiusafdeling van Steenbrugge op woensdag 28 juni om 11.30 uur. Ouders en grootouders zijn welkom vanaf 11.15 uur op de speelplaats van onze school.

Alvast heel erg bedankt voor jullie inspanningen voor deze kinderen! “De Vaart geeft kleur aan …”, krijgt zo wel een heel concrete betekenis.

St.-Vincentiusvereniging Steenbrugge

Baron Ruzettelaan 296 bus 3

8310 Assebroek

Woensdag 24 mei 2017 - Fietsbelconcert

Geplaatst 30 mei 2017 01:38 door website De Vaart   [ 30 mei 2017 01:39 bijgewerkt ]


https://goo.gl/photos/RK8SgueNZvq7K4Fj7

Op donderdag 11 mei werd het startsein gegeven voor de actie van Sam de verkeersslang. Onze school maakte er een 14-daagse actie van waarbij milieuvriendelijk en veilig naar school komen centraal stond.

Het was een groot succes en heel wat kinderen verdienden dagelijks een stip om de slang te versieren. Hierbij ook graag een woordje van dank aan alle (groot)ouders om hun steentje bij te dragen.

Op het slotmoment weerklonk een heus concert van fietsbellen. Op woensdag 24 mei namen immers heel wat kinderen hun fiets mee naar school om het fietsbelconcert luid te doen weerklinken. Ook de voetgangers mochten zich laten horen. De slang, die vol gekleefd was met stippen, konden we bewonderen op de speelplaats.

We willen graag de actie doortrekken door een stickerkaart mee te geven met de kinderen. Zo kunnen de kinderen thuis verder stickers sparen als ze veilig en milieuvriendelijk naar school komen.

Zondag 14 mei 2017 - Welkom, lieve Charles!

Geplaatst 15 mei 2017 12:55 door website De Vaart

Op moederdag, zondag 14 mei, hebben juf Marieke (K3B) en Dimitri hun zoontje Charles verwelkomd, een broertje voor Maurice!

Een dikke proficiat!


Vrijdag 5 mei 2017 - Gezonde maaltijden in VBS De Vaart

Geplaatst 5 mei 2017 02:27 door website De Vaart   [ 5 mei 2017 02:29 bijgewerkt ]

Beste ouder

Sinds dinsdag 18 april zijn er enkele wijzigingen van kracht betreffende de productie en de levering van de schoolmaaltijden. De leerlingen van de lagere afdeling werden daarover geïnformeerd.

De maaltijden worden nog steeds geleverd door Sodexo maar geproduceerd en geleverd vanuit een vernieuwde keuken in Ronse. Deze keuken beschikt over de allernieuwste keukenapparatuur om gezonde, evenwichtige maar ook veilige maaltijden te bereiden. De keuken in Beernem houdt heel binnenkort op te bestaan.

Het kookproces is veranderd.

De soep wordt dagelijks bereid met verse basisgroenten. De aardappelen en de groenten worden voortaan gestoomd i.p.v. gekookt. Deze werkwijze garandeert het optimaal behoud van vitaminen en mineralen, wat primordiaal is voor de groei van uw kind(eren). Deze wijzigingen kunnen mogelijks een impact op de smaak van de maaltijden teweeg brengen. Sedert enkele maanden werkt de grootkeuken met een lokale leverancier voor biologische groenten en fruit.

Er wordt sterk ingezet op de voedselveiligheid.

De soep wordt getransporteerd in vernieuwde isolerende containers met soepzak. De warme maaltijden worden geserveerd vanuit speciale schalen waardoor de temperatuur van de maaltijden (minstens 65 graden) maximaal behouden wordt. Als MOS-school is het belangrijk te weten dat deze schalen recycleerbaar zijn.

De vernieuwde keuken beschikt tevens over een “Smiley“ van het FAVV waaruit blijkt dat de productie van de maaltijden streng maar correct gecontroleerd en opgevolgd wordt.

Onze kinderen kijken met een kritische blik naar de kwaliteit, de smaak en de presentatie van de maaltijden. Ze krijgen de kans om kennis te maken met nieuwe smaken en voedingsmiddelen. Voor sommigen duurt het wel even voor ze de nieuwe smaken te pakken krijgen. We geven hen de tijd om “de smaaksensatie” te ervaren.

Het blijft onze hoofdbekommernis om uw kind(eren) dagelijks een evenwichtig en smakelijk menu aan te bieden. De menuplanning is steeds te raadplegen op de website van de school.

Met vriendelijke groeten

Dirk Van de Caveye
directeur

Vrijdag 28 april 2017 - De Noodcentrale leert kinderen in Moerbrugge het belang van het 112-nummer

Geplaatst 28 apr. 2017 00:40 door website De Vaart   [ 28 apr. 2017 00:41 bijgewerkt ]

Het VRT-programma bezoekt negen Belgische scholen om de kinderen het noodnummer 112 te leren kennen.We zien de leerlingen van klas 5A met meester Frederik Duyck, directeur Dirk Van de Caveye, burgemeester Jan de Keyser, schepenen Els Roelof en Katrien Talloen, Naomie en Pieterjan van De Noodcentrale en Eva Burm, coördinator van het project van de Federale Overheidsdienst. © PH

Tussen 18 april en 18 mei gaat de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken met de Federal Truck op tournee door België. Het thema is de 112 kids-campagne, waarbij kinderen leren hoe ze levens kunnen redden door het nummer 112 te bellen. De leerlingen van negen Belgische lagere scholen zullen na het bezoek het noodnummer 112 alvast niet meer vergeten en nog beter weten wat je moet zeggen wanneer je een noodnummer belt. Vandaag was het Vrije Basisschool De Vaart uit Moerbrugge die als enige West-Vlaamse school de bus mocht ontvangen. Naomie en Pieterjan van het VRT-programma De Noodcentrale, dat vanavond voor de laatste keer wordt uitgezonden om 20.37 uur, leerden twaalf klassen van de school op een interactieve manier hoe het moet.

(PH)

Meer nieuws komt vrijdag in het Brugsch Handelsblad

Vrijdag 28 april 2017 - KiKoMo blijft zingen

Geplaatst 28 apr. 2017 00:31 door website De Vaart   [ 28 apr. 2017 00:41 bijgewerkt ]

Vorig jaar was het even onzeker of het kinderkoor KiKoMo kon blijven bestaan nadat Caroline Verhaeghe en Frederik Duyck na 20 jaar inzet, ophielden met het Moerbrugs koor te leiden en te bezielen. Opvolging van dit enthousiaste duo stond niet meteen klaar. Een oproep in tal van kranten en nieuwsbrieven bracht echter soelaas. Winny Schoonbaert en Danyon Verhaege boden zich aan. Na enkele geslaagde repetities en optredens bracht het koor op 24 maart een geslaagd lenteconcert. Voortzetting van het koor is verzekerd.

"Ik ben ontzettend blij dat het koor kan blijven bestaan", vertelt voorzitster Els Naessens, "Winny en Danyon zullen blijven kleur geven aan KikoMo. Juf Caroline en meester Frederik die het koor vele jaren hebben begeleid, zijn zelfs bereid om hen als goede raadgevers te blijven steunen. Dat doet deugd. Data en concrete uren van repetities zijn weliswaar veranderd van donderdag naar maandag maar de muziek en het gezang van die enthousiaste bende zal blijven weerklinken in VBS De Vaart en ver daarbuiten. 56 kinderen hebben ingetekend voor het koor. Vanaf dit jaar kan men al starten vanaf het tweede leerjaar. Vorige jaren was dit vanaf het derde. We zijn nog verder op zoek naar mensen die het bestuur kunnen aanvullen en ondersteuning willen bieden tijdens de optredens."

"Ik ben de mama van Rane en Senn Van Laethem die hier school lopen in VBS De Vaart", stelt Winny Schoonbaert zich voor. "Ik heb vroeger nog in een koor gezongen en heb 10 jaar dwarsfluit gespeeld. Ik heb zingen altijd leuk gevonden en het laatste jaar ben ik met viool gestart. Ik kreeg door KiKoMo de kans om al deze zaken te gebruiken en ik maak er ook mijn twee kinderen enorm blij mee. Dat was toch ook een doorslaggevende factor. Ik was behoorlijk zenuwachtig om het van onze vorige 'titanen' over te nemen, moet ik zeggen. Juf Caroline en meester Frederik zijn zo graag gezien door de kinderen, en brachten zo'n mooie stukjes. Danyon en ik proberen om een goeie mix te maken van het oude en vertrouwde KiKoMo, maar met onze handtekening. Het lenteconcert van 24 maart was alvast al een succes. We hebben nu ook een start gemaakt met het inbrengen van instrumenten. Voor het eerst dit jaar speelden er drie kids op hun blokfluit. We willen dit zeker meer gaan doen en alle muzikale talenten van de kinderen gaan benutten."

"We hebben een heel goede groep. We zijn niet selectief, iedereen die graag zingt en wil zingen is welkom. Ik verwacht gewoon inzet van hen. Niet alleen in de repetities, ook in de uitvoeringen en zeker naar aanwezigheid toe. Dat herhaal ik regelmatig eens. Voor mij is het engagement voor KiKoMo één van mijn beste beslissingen. Ik vind het heel fijn om het koor, samen met Danyon, te leiden en ik hoop dat de kinderen er even enthousiast over zijn als ik. Ik ben dan wel de dirigente, het is Danyon die de dragende kracht is van dit koor. Zonder zijn muziekkennis is er geen koor. De zang wordt aangeleerd met pianobegeleiding en ik zing de liedjes voor."

Danyon Verhaege is ook gebeten door de muziekmicrobe: "Als kind ben ik pas aan de late kant begonnen met muziek maar sinds ik ermee in aanraking kwam werd het een echte passie", vertelt hij. "Toen ik 14 was, ben ik dan ook gaan studeren aan de kunsthumaniora in Evergem en een paar jaar later aan het koninklijk conservatorium in Gent. Momenteel ben ik er ingeschreven als student piano. Ik ben altijd zeer blij om te zien hoe jonge kinderen bezig kunnen zijn met muziek en ik twijfelde dan ook geen moment om mij te engageren voor het kinderkoor KiKoMo. We zijn nu al in voorbereiding van de communiemis en de dankmis. We kregen echter al enkele leuke voorstellen die we verder gaan bekijken naar volgend jaar toe."

Ook directeur Dirk Van de Caveye is heel erg tevreden met de nieuwe koorleiders en de positieve respons van de kinderen en hun ouders. "Een zingende school is een blije school", vertelt hij, "En dat draagt zeker bij aan de sfeer en het welbevinden van de kinderen. Daar doen we het voor."


15 - 24 mei 2017 - Kunstmuseum De Vaart

Geplaatst 24 mrt. 2017 05:41 door website De Vaart   [ 24 mrt. 2017 05:41 bijgewerkt ]1-10 of 104

Ć
De Vaart - Schoollied 2016-2017.mp3
(6285k)
website De Vaart,
13 sep. 2016 05:49