Actua‎ > ‎

2016-2017

ZOMERVAKANTIE
In de zomervakantie wordt er op de speelplaats zeer veel werk verricht.
Wil je graag de stappen volgen?  Kijk dan even op deze extra pagina...


30.06.17 - allen
De laatste dag ... en het schooljaar zit er alweer op!
We hopen dat het voor iedereen een mooie tijd was met veel nieuwe ervaringen. 
Geniet van de vakantie!
 

29.06.17 - L3 + L4 +L5
Dinsdag vertrok een grote bus met drie van onze klassen naar Mechelen. Zeventig leergierige kinderen die mochten experimenteren in Technopolis! Er waren interactieve tentoonstellingen, talloze workshops, demo's en heel veel bijzonderheden die de kinderen zelf konden uit testen. Zo leuk kan wetenschap zijn!


28.06.17 - L3
Juf Bénédicte had gisteren voor een primeur gezorgd. Haar kinderen mochten kamperen op school! Eerst werd er nog een heerlijke spaghetti en een leuke film voorzien, daarna kroop iedereen in zijn slaapzak. Met z'n allen in de kapel, kan het nog gezelliger? Natuurlijk werd er nog een weesgegroetje gebeden. 
27.06.17 - P + K1
De jongste kleuters maakten donderdag een uitstap naar de Brielmeersen in Deinze. Het was een ontzettend warme dag, maar het windje en de schaduw van de bomen zorgden voor de nodige verkoeling. Ze bewonderden de vele diertjes, picknickten onder de bomen en ontdekten het speelplein. 
26.06.17 - L1 + L2
Vorige week trokken de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar naar Blankenberge en bezochten zij Sealife. In de voormiddag kregen ze een rondleiding met een gids en in de namiddag mochten ze op het klimparcours. 


22.06.17 - L6
Onze leerlingen van het zesde zijn op veenklassen en genieten van de fantastische activiteiten. Gisteren mochten zij na een serieuze wandeling van meer dan 13 kilometer wat verkoeling zoeken in het water. Twee durvers klommen wat hoger op de rotsen en sprongen in de diepte. De meisjes waren onder de indruk.   21.06.17 - K2 + L5
De kleuters van juf Heike en de leerlingen van het vijfde leerjaar hebben struiken geplant. Het zijn niet zomaar sierstruiken, maar allemaal planten waar lekkers aan komt zodat we een heus plukbos krijgen!


20.06.17 - L2 + P
Vorige week werkten de leerlingen van het tweede samen met de peuters. De groten leerden aan de peuters hoe ze op de iPad tangrammen kunnen maken of voorwerpen zoeken die bij elkaar horen. 


19.06.17 - L6
Vandaag vertrekken we met de 6des op veenklassen.  Een weekje weg van thuis en de school om te genieten van elkaar en de natuur.  
Onze avonturen kan je volgen op de pagina hiernaast (of via deze link).
15.06.17 - K2 + K3
En ook de oudste kleuters gingen vorige week op schoolreis. Zij mochten het park Harry Malter ontdekken en waren vol bewondering van al het moois. Ze sloten hun dag af met een ouderwetse, maar o zo leuke circus-voorstelling. 

14.06.17 - P + K1
Vorige week trokken de peuters en kleuters van juf Liesbeth naar het Krekeltje in Eede. Ze konden genieten van de vele leuke attracties én het zonnetje. 


13.06.17 - L6
Deze foto is wel al eventjes geleden, maar we willen ze nog graag met jullie delen. Op zaterdag 27 mei ontvingen onze leerlingen van het zesde het Heilig Vormsel. Samen met hun begeleiders maakten ze er een stemmige viering van. 


12.06.17 - L6
In het 6de leerjaar deden we mee aan de jaarlijkse tekenwedstrijd van de Lions Club - vredesposters

Eddy Desmet, voorzitter van de sociale commissie van de Oostkampse  Lions Club, en directeur Bieke Wittebolle staan samen met leerkrachten Brecht Verhenne en Stephanie Plouvier op de foto.

18 leerlingen van de zesde klas van VBS De Bosbes Hertsberge.

Emma Van Den Abeele kaapte de hoofdprijs weg en kreeg daarvoor een mooie boekenbon en mocht naar de Kids-day in Bobbejaanland.

Ook de school kreeg een beloning.

Emma mocht ook doorstoten naar de finale van het district dat de provincies Oost- en West-Vlaanderen bestrijkt.

Daar behoorde ze nog tot de laatste 6 van de 5000 ingezonden tekeningen.

  

09.06.17 - hele school
Vandaag werden onze dopjes opgehaald.
De bestelwagen zat meteen helemaal vol en we kregen te horen dat de organisatie ons zeer dankbaar is voor onze inzet.
Er zijn ongeveer 77.500 kg dopjes nodig om een opgeleide en afgeleverde blindengeleidehond te kunnen financieren.  Al hebben we dan niet zóveel opgehaald, we zijn toch fier op onze bijdrage en beslisten om volgend schooljaar weer verder te sparen...


08.06.17 - K2 +K3
Vorige week gingen de oudste kleuters naar de kinderboerderij De 7 Torentjes. Samen met Slijmpje Slak gingen ze op zoek naar een plaatsje om te slapen op de boerderij. 


07.06.17 - L5 + L6
Vorige week trokken het vijfde en zesde leerjaar er op uit. Tijdens de voormiddag bezochten ze het Zwin. Ze leerden er heel wat over de getijden en over verschillende zeevogels. Na een gezellige picknick reden ze naar Oostende. Daar kregen ze een boeiende rondleiding in het voetbalstadion van KVO. 06.06.17 - allen
We verzamelden al 17 grote vuilniszakken vol dopjes! Deze zakken worden opgehaald door vrijwilligers en daarna worden ze naar een recyclagebedrijf gebracht. Met de opbrengst kunnen personen met een visuele beperking een geleidehond toegewezen krijgen. 


05.06.17 - allen
Vandaag voor iedereen een dagje vrijaf!03.06.17 - leerlingenraad
De kinderen  van de leerlingenraad zaten de afgelopen weken heel wat uurtjes samen om een moordspel voor te bereiden voor alle kinderen van de lagere afdeling.  Van het 1ste tot het 6de leerjaar werden ze vandaag opgeroepen om de moord op juf Ann op te lossen.  Met opdrachten, denkpuzzels, ... konden ze in hun groep tips verdienen.  Deze tips leidden tot het onthullen van de dader, het  moordwapen en de plaats waar alles gebeurde.  De betrokkenheid spatte overal in het rond!!  Proficiat leerlingenraad om ons zo'n leuke namiddag te bezorgen!
02.06.17 - alle K
Met de opbrengst van de koekjesverkoop op het grootouderfeest werd deze BEE-bot aangekocht, een handig hulpmiddel om de kinderen te leren programmeren. Juf Heike maakte ook een bijpassende koffer om alle extra benodigdheden handig in op te bergen. Zo kan de koffer gemakkelijk verhuizen naar alle kleuterklassen. 01.06.17 - allen
Staat ze niet te schitteren, onze nieuwe fietsenstalling?! We moedigen iedereen dan ook graag aan om met de fiets naar school te komen, zeker met dit mooi weer. En er is plaats genoeg om alle fietsen netjes te stallen! Elke avond gaat de stalling weer op slot, dus achtergebleven fietsen staan veilig en kunnen de volgende dag weer opgehaald worden. 


31.05.17 - L4
In het vierde leerjaar vouwde iedereen een vogel uit papier. In vijftien stappen moesten ze tot het beoogde resultaat komen, niet eenvoudig!


30.05.17 - P
Gisteren kregen we 3 nieuwe kapoenen in de peuterklas. We wensen Elisabeth, Jack en Jules een mooie schooltijd toe, hier in de Bosbes.


29.05.17 - L3
De leerlingen van het derde leerden in het hof van Watervliet heel wat over gezonde voeding, correcte tandverzorging en beweging. Ze gingen ook zelf aan de slag en maakten een gezond aperitiefhapje, een versierd broodje en een verantwoord dessertje. Lekker en gezond!  

25.05.17 - 26.05.17 - allen
Donderdag is een feestdag en vrijdag wordt de brug gemaakt, iedereen is vrij. 

 


24.05.17 - allen
Vandaag is het pedagogische studiedag, de kinderen hebben een dagje vrij. 
23.05.17 - K1
Gisteren beleefden de kleutertjes een geweldig leuke voormiddag op de boerderij van Sanne's ouders. De kinderen konden van heel dichtbij de koeien, varkens, geitjes en kippen bekijken. En als kers op de taart mocht iedereen nog een rondritje maken op het paard. 


22.05.17 - allen
Vandaag ging het sociaal project over correct sorteren op school. De meisjes van het zesde gaven een duidelijke voorstelling voor alle kinderen van de Bosbes.


19.05.17 - allen
De werken aan de nieuwe fietsenstalling vorderen vlot. De constructie is al opgebouwd, de glazen wanden staan klaar om geïnstalleerd te worden. 


18.05.17 - allen
Het oude afdak op de speelplaats werd vandaag vakkundig verwijderd. De werkmannen hadden heel wat supporters die alle werken nauwlettend in de gaten hielden. Vandaag of morgen zullen we een nieuwe overkapping hebben die veel meer licht doorlaat. 


17.05.17 - L4
Het vierde leerjaar legde gisteren de interdiocesane proeven af. Initieel werd enkel ingezet op de leergebieden wiskunde en Nederlands, maar ondertussen maken ook proeven voor wereldoriëntatie er deel van uit. Door middel van observatieopdrachten wordt er ook aandacht besteed aan doelen die in de 'gewone' proeven niet getoetst kunnen worden, maar daarom niet minder belangrijk zijn. 


16.05.17 - L1 + L2
Vorige week dinsdag mochten de kinderen van het eerste en tweede leerjaar genieten van een mooi lente-zonnetje in Oostende. Op het programma stonden tal van sport- en speloefeningen, maar een fort bouwen bij eb blijft voor de meesten toch de favoriete bezigheid.   


15.05.17 - L1
Twee semesters lang kwamen een twintigtal Hertsbergse kinderen hun creatieve talenten verder ontwikkelen in het tekenatelier. Onder leiding van juf Daphne en juf Anne-Marie kwamen ze telkens op vrijdag tezamen in de pastorie. Vorige vrijdag werden de kunstwerken tentoongesteld in de Sint-Janskerk en ze mochten gezien worden!


14.05.17 - L1
Zondag vierden deze kinderen hun eerste communie.  Hun grote dag startte op school met wat familiefoto's om daarna naar de kerk te trekken.  De kinderen hadden met hun juf een prachtige viering in elkaar gestoken en voorgegaan door onze priester Luc, werd deze viering weer een zeer warm en intiem moment.  Na de viering konden de kinderen helemaal uit de bol gaan zowel op onze speelplaats met de receptie als daarna bij hun thuis...
PROFICIAT kapoenen!!


10.05.17 - L6
Dinsdag bezochten de leerlingen van het zesde "Hotel- en Toerismeschool Spermalie" in Brugge. Ze kregen een uitgebreide rondleiding in de school en waren zichtbaar onder de indruk van de etiquette die er heerst. Eenmaal ze de volledige school gezien hadden, was het aan hen om een gerecht te bereiden. Met een aangepaste outfit en onder deskundige begeleiding werd er heel wat lekkers op tafel getoverd. 


09.05.17 - K2 + K3
Gisteren trokken de oudste kleuters naar Bulskampveld. Een ervaren gids gaf duidelijke uitleg en zo leerden de kinderen op ludieke wijze veel over het leven van de bij.


08.05.17 - L2 
Tijdens het ICT-uurtje werkten ze in het tweede leerjaar in groepjes en met een doorschuifsysteem. Zo oefenden ze de tafels op het bord dat gewoon plat lag!


04.05.17 - K1 
In de eerste kleuterklas mochten de kinderen bieslook zaaien. Dat bleek geen sinecure te zijn! Eerst moest er potgrond in een bekertje geschept worden, daarna de minuscule zaadjes er in steken en tot slot nog eens goed bewateren. Hopelijk kan er binnenkort geoogst worden. 


03.05.17 - P + K2 
Gisteren bezochten de peutertjes en de kleuters van juf Heike de boerderij van oma & opa Vanhee. Er waren ontzettend veel koeien! De kalfjes waren zo zacht en lief dat ze mochten geaaid worden. 


02.05.17 - L5 

Vorige week trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar er met de fiets op uit. In het kader van de jaarlijkse fietstocht kregen ze naast de begeleide fietstocht ook uitleg door de politie over de dode hoek en maakten ze een ritje op een mountainbike.  

28.04.17 - allen
Vandaag waren de weergoden ons welgezind.  De weerberichten voorspelden allemaal buien maar onze workshops van het schoolproject Fit en Gezond konden doorgaan zonder één spetter.  De kinderen werden vandaag in groepen verdeeld met alle leeftijden door elkaar.  Groot zorgde voor klein en klein maakte groot blij, zoals dat hier in De Bosbes stilaan een traditie aan het worden is.  We hadden 6 opdrachten: fietsen en springen, estafette, relaxatieopdrachten, fit-o-meter, bosspel en soep maken.  Om 11.30u. konden we afsluiten met een gezamenlijke dans en het drinken van zelfgemaakte soep.  De traiteur heeft heel sterke concurrentie :)27.04.17 - L6 
In de les Nederlands lazen ze in het zesde leerjaar een fragment van 'King Lear' (geschreven door William Shakespeare). Het fragment had een open einde, waardoor de leerlingen een eigen slot mochten bedenken in groep. Vol inspiratie begonnen ze met het uittypen van hun ideeën. Ze kregen ook de kans om hun verhaal na te spelen en elk groepje had wel enkele attributen meegebracht. Stuk voor stuk bracht ieder een mooi en origineel slot. 26.04.17 - L3 
Het weer is misschien niet wat we verwachten voor deze tijd van het jaar, maar de deur van juf Bénédicte straalt weer met een prachtige lentetak. 


25.04.17 - L2 
In de Bosbes werken we vanaf dit jaar met een nieuwe rekenmethode, namelijk "de wiskanjers". Tijdens elke les duiden de kinderen zelf aan of een bepaalde oefening vlot of minder vlot ging. Daarna volgen aangepaste oefeningen. Zo wordt er meer op maat van elk kind gewerkt. 


24.04.17 - K1 
De zandtafel van juf Liesbeth werd omgetoverd tot een maïsbak. Kinderen vinden het toch zo leuk om potjes en bakjes te vullen! Maar ook gewoon met de handen rommelen en graaien is al super amusant. 


20.04.17 - allen 
Het nieuwe voetbalveld in kunstgras is een feit. Door het invoeren van een beurtrol krijgt elke klas de kans om te voetballen. En het zijn niet alleen de jongens!


19.04.17 - L1 
De kinderen van het eerste leerjaar mochten ook dit jaar weer pompoenzaden planten. Iedereen kreeg een potje, mocht het vullen met aarde en dan de grote pit er in steken. Als ze hun plantje goed verzorgen, zal er in het najaar rijkelijk geoogst kunnen worden. 18.04.17 - P 
Vandaag starten er 3 nieuwe kindjes in de peuterklas. En zoals dat soms gaat op onbekend terrein, zagen deze 3 jongetjes het nog niet volledig zitten. Maar ze zullen zich - net zoals al de Bosbesjes - wel snel thuis voelen bij ons, daar zullen we alles aan doen. 


17.04.17 - allen 
En we doen er nog een dagje boven op!

01.04.17 - 16.04.17
Geniet allemaal van de paasvakantie!31.03.17 - allen
Vandaag konden we allen iets langer slapen want ontbijten deden we op school ten voordele van Broederlijk Delen!  (meer foto's vind je op de extra pagina hiernaast - Broederlijk Delen)


30.03.17 - L6
Gisteren brachten de leerlingen van het zesde een bezoek aan de middenschool Sint-Pieter te Oostkamp. Deze uitstap stond opnieuw in het teken van de verschillende richtingen in het middelbaar. Ze werden onder gedompeld in een les Latijn, techniek, wetenschap en koken. 29.03.17 - alle K
De paashaas is een vroege vogel! De juffen hadden een vermoeden dat hij misschien al langs gekomen was en dus gingen alle kleuters op onderzoek. Met een grote mand en vooral veel enthousiasme trokken ze naar het bosje achter de school. Het poortje stond op een kier, dat was al verdacht. De spanning steeg. En dan stormden de kinderen het bos in en verdwenen in de natuur. En aan de eerste kreten te horen, was er zeker bezoek geweest. Overal lagen chocolade eitjes, op de grond en zelfs tussen de takken. Onze Bosbesjes bleken super speurneuzen te zijn die een serieuze buit binnen haalden.  28.03.17 - allen
Alle nieuwigheden worden grondig verkend :)


27.03.17 - K2
Binnenkort is het Pasen en daar horen onvermijdelijk eieren bij. En van het ei kom je al snel bij de kip, een diertje waar veel over te vertellen valt. In de tweede kleuterklas is er een dik, zwart exemplaar op bezoek. De kinderen waren enorm onder de indruk en bleven op een veilige afstand. Maar er is altijd wel een stoere in de groep die de kip durft te aaien. 


24.03.17 - allen
Ons nieuwe podium is afgewerkt en bespeelbaar vanaf maandag!!!

 
23.03.17 - L4
Juf Freya leerde haar leerlingen dé dans der dansen, de hucklebuck. De kinderen waren er snel mee weg en gaven het beste van zichzelf. 


22.03.17 - L6
Vorige week stond er voor het zesde leerjaar een bezoek aan het VTI te Brugge gepland. Na een korte instructie mochten ze aan de slag om helemaal zelf een lampje met houder te maken. En er kwamen echt wel technische vaardigheden aan te pas: ze mochten solderen, een stuk plastiek plooien en gaten boren. 


21.03.17 - allen
De werken aan het podium vorderen goed. Elke dag heeft de aannemer een enthousiast publiek dat met grote ogen de werkzaamheden volgt. 


20.03.17 - allen
Hou morgen zeker jullie mailbox in de gaten want er zal een mail verstuurd worden i.v.m. het oudercontact. 


17.03.17 - allen
Vandaag was er een inleefdag rond Broederlijk Delen.  De hele school in Afrika-sfeer. (meer foto's vind je op de extra pagina hiernaast)
16.03.17 - P + K1
Maandag hadden de peuters en de kleuters van K1 sportdag. Er werd aan touwen geslingerd, door hoepels gekropen op sportramen geklommen, gesprongen en gelopen. Wat een intensieve, maar super leuke dag! 


15.03.17 - L6
Heel deze week werken ze in het zesde leerjaar met kranten in de klas. Ze zoeken een artikel dat hen aanspreekt en duiden er sleutelwoorden in aan. Daarna proberen ze op een vlotte manier hun mening neer te pennen en te verwoorden hoe ze hier tegenover staan. 


14.03.17 - L3 + L4
Vorige week verkenden het derde en vierde leerjaar de stad Gent. In de voormiddag bekeken ze de stad door een graffiti-bril. De gids leerde hen alles over tags, masterpieces, legale en illegale graffiti, de spuitbussen, stiften, het ontstaan van graffiti en de boetes. Na een picknick in het zonnetje stond er een zoektocht in het Belfort op het programma. 


13.03.17 - K1
Tanden poetsen ... we doen het elke dag en denken er niet meer echt bij na. Maar als kleuter, moet er nog wat geoefend worden. In de 1° kleuterklas stond er een geweldig groot gebit en een al even reusachtige tandenborstel klaar. Zo kon juf Liesbeth goed tonen hoe je juist hoort te poetsen. En daarna mochten de kinderen met hun eigen materiaal aan de slag. Hier zal de tandarts geen werk meer hebben!
10.03.17 - Nacht van De Bosbes
Het is eindelijk zo ver... de lang verwachte Nacht staat voor de deur!
Allen welkom, ook wie nog geen kaarten kocht :)  Kom maar af!  


09.03.17 - K3
De kleuters van juf Sabine werken rond het thema sprookjes en ze maakten allemaal een prachtig Sneeuwwitje en een setje dwergen. 
 

08.03.17 - L1 + L2
Vandaag kregen de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar bezoek van auteur Frank Adam. Hij is vooral bekend om zijn gedichten, maar geeft ook theatervoorstellingen. Vandaag bracht hij de kinderen in de wereld van de proza en leerde hen wat meer over ritme, rijmen en versvormen.  07.03.17 - P
In de peuterklas werken ze momenteel rond "handjes". Overal vonden de kindjes afdrukken van handen: op de muur, op de vloer en zelfs op de ballonnen. 


06.03.17 - K1
We vliegen er weer in! En dat kan heel letterlijk genomen worden, met een ballon en een mandje. 27.02.17 - 05.03.17 


23.02.17 -P
In de peuterklas is er iets vreemds aan de hand: elke dag zijn alle peuters in dezelfde kleur gekleed. Maandag was het opvallend geel in de klas, dinsdag was iedereen in het blauw gekleed en woensdag kleurde de klas groen. Dit kan geen toeval zijn! Onze peuters leren natuurlijk de kleuren en doen zelf actief mee. Door kledij in één bepaalde kleur te dragen, maar ook door kleuren te mengen. Als het ene vriendje gele verf op zijn neus heeft, het andere vriendje blauwe verf en ze gaan neusjes wrijven, dan verschijnt er ook groen. En dat vinden zij duidelijk een wonder!


22.02.17 - K2
Juf Heike maakte deze leerrijke matrix zodat de vormen en kleuren geoefend kunnen worden. 
21.02.17 - L6
In het zesde kregen ze vorige week bezoek van Liesbeth. Zij kwam de leerlingen wat meer kwam vertellen over het menselijk lichaam, meer bepaald het bloed in ons lichaam. Aan de hand van leuke filmpjes en voorbeelden kregen ze een goede kijk op hoe ons lichaam van binnen werkt. Rode bloedcellen, witte bloedcellen, bloedplaatjes ... ze kwamen allemaal aan bod. Na deze uitleg konden ze zelf aan de slag, er waren immers 4 opdrachten voorzien. Bij de eerste opdracht kwam er al onmiddellijk een echte microscoop aan te pas. Hier onderzochten ze het bloed van dieren. Maar ze mochten ook bij elkaar de bloeddruk meten en zelf een preparaat maken met een professionele pipet.
20.02.17 - L5

De leerlingen van het vijfde vonden de tijd van de burchten en steden zo boeiend dat ze er wel even in wilden vertoeven. Daardoor stond de klas plots vol ridders, jonkvrouwen en narren. Er was ook een kasteelheer, een kasteelvrouw en een priester. De festiviteiten gingen van start met een echt riddertoernooi. De ridder die won, mocht huwen met de dochter van het kasteel. Met zo'n inzet werd er natuurlijk serieus gestreden. Daarna volgde een middeleeuws huwelijk met rijkelijke spijzen, een voorstelling van de narren en een authentieke middeleeuwse dans. 


17.02.17 - allen
Vandaag is het dikke truiendag, een mooi initiatief dat de Bosbes maar graag steunt. Als je een dikke trui draagt, kan je de thermostaat lager zetten. Eén graad minder betekent gemiddeld 7% minder stookkosten en broeikasgassen. En dat is nodig want het poolijs smelt aanzienlijk door de menselijke activiteit. Deze ochtend deed de hele school mee met de klimaatdans zodat iedereen lekker opgewarmd de dag kon aanvatten. 16.02.17 - K3 
Vorige week waren de kleuters van K3 uitgenodigd in restaurant De Zonnebloem. Ze kregen een uitgebreide rondleiding en mochten ook zelf de handen uit de mouwen steken. Daarna gingen ze aan tafel en konden ze smullen van balletjes in tomatensaus met frietjes.  


10.02.17 - schoolproject
Vandaag verwenden onze vrienden van het 1ste en 3de leerjaar ons.  Ze wilden ons een hart onder de riem steken, een beetje warmte bezorgen, wat 'liefde' verspreiden om ons te herinneren aan het feit dat we een warme school zijn en ruzie er niet bij hoort!  Voor meer foto's klik hier


09.02.17 - alle K
Gisteren vierden we grootouderfeest met alle kleuters. Met het thema "mag ik van jou een kusje" werden alle jonge en minder jonge harten veroverd. Het was een ontroerend verhaal over muis die op zoek was naar het juiste kusje. En dat kusje viel natuurlijk te halen bij alle lieve grootouders in de zaal. 

08.02.17 - L6
De leerlingen van het zesde leerjaar werkten rond het thema "De Europese Unie" en schilderden deze mooie vlaggen. 


07.02.17 - allen
Van de 6 kinderen die in de leerlingenraad van de Bosbes zitten, mochten er 2 naar de kindergemeenteraad in Oostkamp. Daar kreeg iedereen zijn taak toegewezen en Sien werd verkozen tot minister van verkeer. 


03.02.17 - allen
Vandaag is het een facultatieve verlofdag, iedereen heeft vrij. 02.02.17 - L1
De kinderen van het eerste leerjaar experimenteerden in de klas met allerhande proefjes rond het W.O. thema 'de winter'. Het waren proefjes waarbij ze konden aantonen waarom het soms glad is op de weg, hoe dit ontstaat en hoe ze dit gladde oppervlak kunnen laten ontdooien. Maar ze ontdekten ook hoe wij als mens warmte en koude verschillend ervaren. 


01.02.17 - P
In de peuterklas zijn er 4 nieuwe kindjes bij gekomen: Niels, Renée, Jérôme en Henri. We wensen hen mooie schooljaren bij ons in de Bosbes. 


31.01.17 - L3 + L4
Vorige vrijdag bezochten de leerlingen van het derde en het vierde leerjaar Brugge. In de voormiddag brachten ze een bezoek aan het museum Choco-Story, gevolgd door een creatieve en lekkere workshop. In de namiddag namen ze een kijkje achter de schermen van het concertgebouw. 


30.01.17 - P
De kindjes van de peuterklas mochten vandaag chocolade-rotsjes maken. De ouders van Renée kwamen hen daarbij helpen en hadden een hele uitrusting mee. De peuters genoten van het koken én het smullen! 


26.01.17 - L6
Deze week kregen de leerlingen van het zesde leerjaar een cursus EHBO en reanimatie door het Instituut voor dringende Medische Hulpverlening (IDMH) van AZ Sint-Jan. De cursus duurde 5 uur en werd opgesplitst in een theoretisch en praktisch gedeelte. Na afloop konden de leerlingen een brevet verdienen, maar vooral in de toekomst de nodige bijstand verlenen totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn bij een ongeval. De leerlingen waren echt geboeid toen Kristof (één van de "helden in de lucht" van het VTM-realityprogramma) over zijn ervaringen kwam vertellen.  


25.01.17 - L2
In het tweede leerjaar maken ze een heuse winter-mozaïek: een sneeuwman die ze opvullen met zelf-uitgeknipte vierkantjes. Dit is best een intensief knipwerk, maar het levert wel een fraai resultaat.24.01.17 - L6
Enkele oud-leerlingen (Hanne, Naomi en Maxim) kwamen gisteren getuigen over de overgang naar het secundair onderwijs. Ze vertelden over wat er zo allemaal anders is. Anderzijds stelden ze door het vertellen over hun ervaringen, onze leerlingen wat gerust. Het meeste wordt immers geleidelijk aan aangeleerd. De verschillende vaklokalen, de lockertjes, de vele juffen en meesters en de nieuwe vakken zullen wel wat aanpassing vragen. Ook de ouders kunnen heel wat informatie inwinnen over die nieuwe stap in het onderwijsleven van hun kind. Daarvoor worden ze vandaag om 19.30 uur uitgenodigd in de conferentiezaal van het Oostkampse Sint-Pieters instituut om informatie te krijgen over het secundair onderwijs. Ook het CLB zal aanwezig zijn en zal de verschillende studierichtingen van het middelbaar toelichten. Iedereen welkom!23.01.17 - K2
Vorige week bezochten juf Heike en al haar kleuters het ziekenhuis in Knokke. Daar hadden zij een druk programma: ze mochten hun handjes ontsmetten, een hele kleine baby op neonatologie bewonderen, kennis maken met de spoedafdeling, plaats nemen in de MUG-wagen, enkele oefeningen doen op de dienst revalidatie en onderzocht worden op een echte onderzoekstafel. Of ze nu allemaal arts of verpleegkundige worden, is niet zeker; maar leerrijk was het alleszins.  


19.01.17 - L: allen
Alle klassen zijn weer veilig terug op school en er zijn geen ongevalletjes gebeurd op de schaatsbaan. De foto's kan je op de extra pagina hiernaast vinden. 


18.01.17 - L3
Morgen gaat het hele lager schaatsen in Brugge en iedereen heeft er reuze zin in. Het derde leerjaar maakte alvast originele schaatsen van papier. 


17.01.17 - allen
Vandaag is ons telefoonnummer 050/54.51.57 tijdelijk buiten gebruik. U kan ons altijd contacteren via het mobiel nummer van directeur Bieke: 0496/79.80.39. 
Morgen zou alles weer normaal moeten functioneren. 

17.01.17 - L1 + K3
Vorige week kwamen de vriendjes van de derde kleuterklas langs bij het eerste leerjaar voor de nieuwjaarsreceptie. Want ook zij klinken net zoals de volwassenen op het nieuwe jaar. Op deze manier maken de kleuters ook al eens kennis met hun klas voor volgend schooljaar. Ze eindigden met het kijken naar een leuke film. 


16.01.17 - P
Het sneeuwt vandaag! Misschien niet buiten in onze tuinen, maar wel in de peuterklas. De juf had een grote bak met isomo-vlokken klaar gezet en daar werd rustig mee gespeeld. Maar algauw bleek het veel leuker te zijn om het zelf te laten sneeuwen. Wat een pret! Nadien waren de peuters even enthousiast om de vloer te vegen. Misschien kan deze kuisploeg ingehuurd worden?


12.01.17 - K1
Gisteren was er een kleuter van juf Liesbeth jarig en werd er getrakteerd met cake en zelfgemaakte pannenkoeken. Lekker!


11.01.17 - L6
MEGA staat voor 'Mijn Eigen Goede Antwoord'. Politie-inspecteur Sander Wittevrongel van politiezone Het Houtsche kwam de leerlingen van de zesde klas de nodige veiligheidstips meegeven. Interessante weetjes om veilig te leren omgaan met de dingen die op hen afkomen, zowel in contact met vreemden als in het gebruik van internet. De agent geeft drie lessen uit de reeks van tien. De zeven andere lessen worden verzorgd door de klastitularis en door de zorgcoördinator. Naast veiligheid willen we met dit interessant project de kinderen ook wapenen tegen stress, conflicten en het gevaar van genotsmiddelen zoals drugs en alcohol enz. We willen de bosbesjes hiermee weerbaarder maken voor de toekomst. Over enkele weken trakteert de politiezone ook nog met een theatervoorstelling rond deze thema's. 10.01.17 - K3
In de derde kleuterklas mogen ze vandaag stempelen. Niet zomaar er op los stempelen, maar met letterstempels woordjes namaken. Op een grote fiche staat telkens een figuur en daarnaast het woord. De kinderen zoeken tussen alle stempels de juiste letters en maken zo hun eerste woordjes. 09.01.17 - P
We zijn weer gestart! Er zijn ook 7 nieuwe peutertjes bijgekomen. We wensen Cezar, Ella, Harry, Bernie, Bastien, Juline en Laurens fijne jaren bij ons in de Bosbes.


23.12.16 - allen
Het eerste trimester zit er alweer op en ook het jaar 2016 loopt op zijn einde. We willen alle Bosbesjes en ouders bedanken voor de mooie momenten die we samen beleefden en wensen iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar. 


23.12.16 - allen
Bijna klaar om in vakantie te gaan!  We kunnen terugkijken op een zeer mooie week met een geslaagde kerstmarkt en een prachtige kertsviering.
Dank je wel, papa's en mama's van de Ouderraad om zo veel sfeer te brengen!
Dank je wel, kinderen van het 1ste en 2de leerjaar voor de mooie viering!
Voor meer foto's klik hier
22.12.16 - K1 + L5
Het vijfde leerjaar mocht gisteren kerstverhaaltjes voorlezen aan de kleutertjes van juf Liesbeth. In kleine groepjes zaten ze bij elkaar, er was direct een gezellige sfeer. Er kwam veel intonatie aan te pas en het jong publiek luisterde gefascineerd met open mond. 


21.12.16 - L6
Het zesde leerjaar had vandaag een druk programma met hun koekjesverkoop. Eerst gingen ze naar bakker Van Acker om het deeg te maken en de vormpjes uit te steken. Ze mochten alles zelf doen, enkel bij de oven nam de bakker het even over. Daarna moesten de koekjes gewogen en verpakt worden. Meer dan 800 zakjes maakten ze! Deze avond verkopen ze de zakjes op de kerstmarkt en de opbrengst dekt een deel van de kosten van de veenklassen. 
20.12.16 - L3 + L4
De leerlingen van het derde en vierde gingen gisteren naar Torhout voor een sessie "alles met de bal". Na een weekje toetsen was dit een welkome activiteit! 19.12.16 - K3
Winkeltje spelen is misschien wel leuk, maar aan de kassa zitten is een serieuze job!15.12.16 - L6
In het zesde kregen de leerlingen de opdracht om een kerstkaart te maken met daarin een persoonlijke boodschap. Die kaart was dan voor een medeleerling. Er kwamen lintjes, glitters, knopen, maar vooral veel fantasie aan te pas en de kaarten werden echte juweeltjes.  14.12.16 - L3
De deur van juf Bénédicte is prachtig versierd, het lijkt wel een geschenk!


13.12.16 - allen
Ook op de speelplaats wordt er aan de kerstsfeer gedacht. De kerstbomen worden versierd met zelfgemaakte creaties. 


12.12.16 - L2
De leerlingen van het tweede leerjaar waren heel creatief en maakten zelf de versiering voor hun kerstboompje. Uit karton werden sterren gesneden en dan met restjes wol omwikkeld. En dat gaf dit kleurrijk resultaat.


08.12.16 - K3
Maandag gingen de kleuters van juf Sabine knutselen in "de tuinengel" te Loppem. Ze maakten een fraai knutselwerkje en genoten er van om in een echt atelier te mogen werken. 


07.12.16 - L4
Een tijdje geleden was het achterliggend thema in de turnles "samenwerken". Hier zien jullie hoe 9 leerlingen tot aan de overkant van de zaal geraken zonder de vloer te raken. Knap samenspel! 

 

06.12.16 - K2
Noor had deel genomen aan een wedstrijd van Léonidas in Oostkamp. Wellicht was ze die wedstrijd zelf al een beetje vergeten, maar het geluk stond aan haar kant. Ze won de hoofdprijs: voor elk kindje van de klas een chocolade beeldje. Zo kon Noor trakteren en was iedereen in de wolken!


05.12.16 - L1
In het eerste leerjaar kregen ze van de Sint een heel interessant cadeau. Voor elke leerling was er een whiteboard, speciale stift en bordenwisser. In de rekenles kon dit al onmiddellijk gebruikt worden: de juf gaf een rekensom, iedereen schreef de uitkomst op en stak dan het palletje in de lucht. Zo kon de juf zien of iedereen het juiste antwoord had en de kinderen vonden het natuurlijk super leuk!01.12.16 - allen
De buitentemperatuur rond het vriespunt, alle kinderen die een erehaag op straat vormen, stemmetjes die luidkeels liedjes meezingen en vlaggetjes die enthousiast wapperen... Je voelt ook een zekere spanning. 
En dan dat moment dat we allemaal 2 gekke zwarte pieten zien, gevolgd door de auto met de Sint. Dat moment is magisch! 
Iedereen heeft als eerste Sinterklaas gezien. 


 

30.11.16 - allen
Morgen komt de Sint naar de Bosbes. De spanning stijgt! Om donderdag ons beste beentje voor te zetten, werden de liedjes vandaag nog eens met alle kinderen geoefend. 
En ja, we zijn er allemaal klaar voor. Wie zal er vannacht allemaal niet kunnen slapen?29.11.16 - allen
Vorige zondag was de eerste dag van de advent. Het woord advent komt van het Latijn en betekent 'naar iets of iemand toekomen'. Als christenen vieren wij dat God naar ons toekomt in zijn zoon Jezus. Daarom waren alle kinderen van het lager uitgenodigd voor een misviering om de 1° zondag van de advent te vieren. Op de adventskrans dus één kaarsje.28.11.16 - allen
Vandaag is de fluo-actie begonnen. Enkele afgevaardigden van het tweede leerjaar gingen rond in de klassen om het gebruik van de spaarkaarten toe te lichten. Wie bovendien vandaag zijn fluojasje of fietshelm droeg, kreeg een fluo geschenk! Wij willen als school graag meehelpen om onze leerlingen veilig naar school te krijgen. Laat iedereen schitteren in het verkeer!26.11.16 - vroeger

Wie weet nog welke zuster er als laatste bewoner van ons klooster in Hertsberge leefde?
Inderdaad... Zr.Denise.  Ze werd vorige week 87 jaar!

We mochten de groeten doen aan iedereen uit Hertsberge die ze gekend heeft.

Meester Piet en juf Sabine

25.11.16 - hele school
Vandaag zijn we de dag gestart zoals de Zwarte Pieten gevraagd hebben... al sportend! 


24.11.16 - L1
In het eerste leerjaar wilden ze controleren hoe je voorwerpen kan ordenen van zwaar naar licht. Een weegschaal kan daar natuurlijk bij helpen, maar wat vinden jullie van deze ingenieuze uitvinding? 23.11.16 - L5
Een bol wol, twee priemen en veel geduld; meer heb je niet nodig om te leren breien. Gelukkig kwam een aantal mama's en oma's de kinderen van het vijfde leerjaar wat bijstaan met bevattelijke uitleg.22.11.16 - K2
Het thema 'dinosaurussen' geeft juf Heike heel wat inspiratie. Met de kartonnen vullingen die in nieuwe schoenen zitten, maakten de kinderen prachtige dino-koppen. 


21.11.16 - L4
In het vierde leerjaar werd er een interessant proefje gedaan. De juf zette een ballon op een leeg flesje. Dat flesje werd in een bak met heel warm water geplaatst. De kinderen mochten in hun schrift opschrijven wat ze dachten dat er zou gebeuren. Daarna werd het experiment uitgevoerd. En wat bleek? Het ballonnetje kwam rechtop te staan! Een aantal kinderen had dit boeiend fenomeen verwacht en beschreven, voor anderen was het een merkwaardige verrassing. 

17.11.16 - K1
De kleuters van juf Liesbeth mochten allemaal hun knuffel meebrengen naar de klas. Zeventien knuffels, dat zijn er behoorlijk veel! Je kan er dan ook veel mee doen: je kan ze tellen, ze groeperen of aan elkaar voorstellen. En omdat ook een knuffel wel eens af en toe wil rusten, maakten de kleuters nog een mooi bedje voor hen. Morgen mogen de knuffels en nieuwe bedjes mee naar huis. Wat zullen de kleuters fier zijn! 


16.11.16 - K3
Flonflon, de klaspop van de derde kleuterklas, staat mooi uitgedost op de tafel. De meisjes kleven de juiste stickertjes bij elk plaatje. 


15.11.16 - L1
De dagen van de week... niet altijd eenvoudig om ze in de juiste volgorde te kennen. In het eerste leerjaar associëren ze elke dag met een bepaalde tekening, en nu gaat dat heel vlot.  


14.11.16 - L3
Het derde leerjaar ging op uitstap naar Oostende. Daar maakten ze zelf soep van verse groenten en deden er wat spinnetjes en afgehakte vingers bij. Daarna kregen ze hun eerste vliegles. Maar om terug naar huis te gaan, namen ze toch veilig de bus. 


11.11.16 - allen
Vandaag is het wapenstilstand, we herdenken de slachtoffers van de oorlogen. 
Voor iedereen een dag vrijaf.  10.11.16 - L6
Voor de zesde maal op rij namen de leerlingen van de zesde klas deel aan de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade. Zij moesten 32 vragen beantwoorden die hen deden nadenken over wetenschap en techniek. Echt iets dat hen heel erg aanspreekt. Toch was het eventjes de hersenen pijnigen en goed nadenken over de verschillende antwoordmogelijkheden. Net zoals 15 000 andere kinderen gingen ze met veel moed aan de slag. Benieuwd of er iemand doorstoot naar de finale op 3 december? Dan mogen 40 techneuten tonen wat ze waard zijn in enkele praktische en theoretische proeven aan de KU Leuven. Deelnemen is sowieso belangrijker dan winnen, maar toch zijn er al enkele kinderen al aan het dromen…. Duimen maar !09.11.16 - L4
Voor de vakantie bezocht het vierde leerjaar het politiekantoor in Oostkamp. Daar kregen ze een interessante rondleiding en daarna vlogen ze allemaal in de cel!08.11.16 - K1
Binnen de lijntjes kleuren ... zelfs in de eerste kleuterklas proberen ze dat al. En het moet gezegd worden, dat lukt al aardig!


07.11.16 - P
We hebben er weer 5 nieuwe Bosbesjes bij: Renée, Léon, Achiel, Lien en Mattis. We wensen hen een mooie schooltijd hier in de Bosbes!


29.10.16 t.e.m. 06.11.16 - allen
De eerste vakantie is er al, geniet er allemaal van!


28.10.16 - L2
De leerlingen van het tweede leerjaar trokken enkele dagen geleden naar het bos. Met hun eierdoos rond de nek vertrokken ze op zoektocht. Ze moesten immers van 5 verschillende bomen de zaden en hun "omhulsel" vinden. Maar ze ontdekten ook andere mooie dingen zoals paddenstoelen in vreemde vormen. 


27.10.16 - L6
Onbekend maakt onbemind. Vandaar dat de leerlingen van het zesde de kans kregen in de godsdienstles, de islam en het jodendom verder uit te diepen. Eerder kwamen de verschillen tussen de katholieken en de protestanten binnen het christendom aan bod. Ook rond vrijzinnigen wordt er nog gewerkt. De presentaties en de toneeltjes toonden aan dat de kinderen er wel werk van hadden gemaakt en dat ze iets hadden bijgeleerd. 


26.10.16 - allen
Vandaag is het pedagogische studiedag, vrijaf voor de kinderen.


25.10.16 - L6
Vorige vrijdag, 21 oktober, stond bij veel jongeren met stip genoteerd in de agenda. Dan was het hun dag. Samen met 250.000 andere jongeren en kinderen in ons land vierden ze de Dag van de Jeugdbeweging. In het zesde leerjaar is meer dan de helft van de leerlingen aangesloten bij een jeugdbeweging. Uiteraard hadden ze afgesproken om in hun outfit naar de school te komen. Dat je erbij hoort, dat mag gezien worden!


24.10.16 - allen
Dit zijn de 6 leden van de leerlingenraad voor dit schooljaar: Maxim, Jolan, Ella, Sien, Emma en Mathieu. Zij vertegenwoordigen de leerlingen en zullen waarschijnlijk met vernieuwende en inspirerende ideeën komen. Ze worden bijgestaan door meester Brecht die hen zal sturen en de taken zal coördineren.  


20.10.16 - allen
Vandaag is het "Dag van de ouder" en willen we alle ouders graag in de bloemetjes zetten. Kijken jullie vandaag zeker in de boekentas? Elk kind heeft een mooie tekening voor jullie gemaakt. En wij als school willen jullie graag bedanken voor jullie energie en enthousiasme.  


19.10.16 - L6
De champignon-teeltkit die de school via een project van de provincie West-Vlaanderen kreeg, leverde dit jaar weer heel wat bosvruchten op. Dat vond het zesde leerjaar een geschikt moment om er het boek van Jeroen Meus bij te halen en een heerlijk gerechtje klaar te maken in de klas. Dit jaar werd het een pizza baguette. De heerlijke paddenstoelen die ze in de klas kweekten, konden ze goed gebruiken om het gerechtje te versieren. En of er gesmuld werd!


18.10.16 - L1
Het lezen in het eerste leerjaar verloopt al vlot. Na de vele woordjes die ze al kennen, leerden ze NEUS. Na veel hakken en plakken, was er ook tijd voor een leuk filmpje dat er goed bij aansloot. 17.10.16 - L5
In het vijfde leerjaar kropen ze in de huid van een mol of eekhoorn en speelden ze per 2 een stukje poppenkast. Eerst schreven ze samen een dialoogje, daarna maakten ze de poppetjes en tenslotte brachten ze het stuk voor de klas. 


14.10.16 - allen

Deze namiddag kregen we de 'jury' van VCOV op bezoek.  Dat is de koepel van ouderverenigingen.  Ze kwamen even controleren en overlopen of alles wat we in ons dossier hebben neergepend om het label 'oudervriendelijke school' opnieuw te behalen, wel klopt.
We kunnen trots zijn op de werking van onze ouderraad en hun samenwerking met de school. Heel veel acties worden zelfs als voorbeeld gezien voor heel wat andere scholen.  PLUIM!!!
13.10.16 - L6
De leerlingen van het zesde maakten kennis met techniek. Ze mochten stroomkringen met lampjes, motortjes en schakelaars maken en waren heel enthousiast. 


12.10.16 - P
De peuterklas kreeg afgelopen dagen veel bezoek van viervoeters: de hond Jack en de poezen Simba, Tijgertje en Sneeuwwitje. Iedereen mocht de dieren aaien en de kindjes leerden ook nieuwe woorden zoals kwispelen en spinnen. 


11.10.16 - L2
In het tweede leerjaar zijn ze begonnen aan het grote werk: ze leren rekenen tot 100! Eerst leerden ze de tientallen kennen. Nu weten ze bijvoorbeeld dat 4 tientallen hetzelfde is als 4T en ook hetzelfde als 40.
Spannend hoor, met die grote getallen! 06.10.16 - K1
Het zijn niet altijd de vrouwen die graag telefoneren!


05.10.16 - allen
Vandaag is het "dag van de leerkracht" en werden alle leerkrachten door de ouderraad weer flink in de bloemetjes gezet! Zij zorgden voor een geweldig lekker en uitgebreid ontbijt in de leraarskamer. Terwijl het hele team zich daaraan te goed deed, deed de ouderraad ook het toezicht op de speelplaats. Heel hartelijk bedankt, we hebben er allemaal van genoten!


04.10.16 - allen
Vorige week woensdag was het veldloop in Oostkamp waar verschillende scholen aan meededen. De Bosbes was goed vertegenwoordigd, zowel tijdens de wedstrijd als op het podium. Proficiat allemaal!


03.10.16 - allen
Zaterdag was het eindelijk zo ver,  de opening van het nieuwe klimparcours. Onze directeur en verschillende leden van de ouderraad waren tijdelijk burgemeester of minister, maar ook de echte burgemeester van Oostkamp was aanwezig. En natuurlijk veel ouders en kinderen die dit spannend moment niet wilden missen. Het lint werd doorgeknipt, iedereen kon het glas heffen, maar vooral ... het klauterparcours kon getest worden. En het werd unaniem GEWELDIG bevonden.  


29.09.16 - P
In de peuterklas mochten ze vogels voederen. Geen echte vogels, maar tonnetjes met een open bekje. Met een pincet moest elke worm opgepikt worden en in de vogel met dezelfde kleur gestoken worden. 28.09.16 - L3
Om beter inzicht te krijgen in plattegrond, vooraanzicht en zijaanzicht, kregen de leerlingen van het derde leerjaar blokjes om zelf constructies te maken. De bouwseltjes werden van alle kanten bekeken en bestudeerd. 27.09.16 - extra
Vandaag is de laatste dag om in te schrijven voor het schoolfeest van zaterdag. Bovendien is het ook officiële opening van ons nieuw klimparcours. Mis deze dag dus zeker niet!

Afbeeldingsresultaat voor niet vergeten27.09.16 - allen
Vandaag is de politie aanwezig op onze school! Het is immers fietsencontrole. Alle kinderen mochten hun fiets meenemen en die word vandaag vakkundig gecontroleerd door de politie. Veel scholieren rijden immers met een fiets die technisch niet in orde is. Vandaag werden de remmen, de bel, de reflectoren en de lichten gecontroleerd. Indien een fiets niet in orde is, is het natuurlijk de bedoeling dat die thuis of door een vakman hersteld wordt. Zo kan elke fietser veilig de winter in!26.09.16 - L1 + L2
Vrijdag gingen het eerste en tweede leerjaar op stap. In de voormiddag bezochten ze het kakelende-kippen-museum en daar leerden ze veel over de boerderij en je raadt het al, over de kip. In de namiddag was het bakkerijmuseum aan de beurt waar iedereen zelf een brood mocht bakken!


25.09.16 - verkeershappening
Op het einde van de week van de mobiliteit organiseert Politiezone 't Houtsche elk jaar een grote verkeershappening. Dit jaar vond die plaats in Beernem. Allerlei taken die met de politie te maken hebben worden er gedemonstreerd: De tuimelwagen, het wandelen met dronkemansbril, de hondendemonstratie, het waterkanon, sporenonderzoek, fietsgravering, ... Zesdeklassers worden ook steeds uitgenodigd om deel te nemen aan een verkeerstest (theorie) en een verkeersparcours (praktijk). Dit jaar waren Broes, Luna, Victor en Mathieu de finalisten. Zij moesten het opnemen tegen tientallen andere kinderen uit zo'n 14 andere scholen uit Oostkamp, Beernem en Zedelgem.
Zij deden het alle vier heel goed. De prestatie van Mathieu die 4de werd in het totaalklassement springt er zelfs een beetje uit. Proficiat aan onze vier verkeersexperts en hopelijk passen ze hun ervaring nu ook elke dag toe op weg naar de school. Ze werden alvast beloond met een zak met leuke geschenkjes.

24.09.16 - aan het werk
Zaterdagochtend... vroeg uit de veren!  Vandaag komt een hele vrachtwagen boomschors als valdempende ondergrond voor het klauterparcours.  De foto's spreken voor zich: vele helpende handen maken licht werk!!!!  Een GROTE dank je wel!!!


22.09.16 - K3
Morgen is het feest in de kleuterklassen: het is klaspoppen-feestdag! De voorbereidingen zijn al enkele dagen aan de gang, in de derde kleuterklas maakten ze al mooie tekeningen. 

21.09.16 - L3
Hoe zat het weer met liters, centiliters en milliliters? Onder het moto "meten is weten" werden in het derde leerjaar veel flesjes en blikjes gevuld. Leuk is het alleszins, maar zo wordt deze materie vooral veel aanschouwelijker en vatbaarder. 


20.09.16 - allen
De onderdelen van het klim- en klauterparcours zijn aangekomen! Alles werd vakkundig gelost en met de hijsmachine over de schoolmuur gezet. Nu kunnen ze beginnen met het verankeren en inplanten op het terrein. 
Op de pagina hiernaast kunt u alles volgen...19.09.16 - L3 + L4 +L6
Gisteren ging in Moerbrugge de wedstrijd straatvoetbal door. De meisjes van het zesde verloren nipt met 3-4, maar speelden een heel mooi spel. Ze werden luid aangemoedigd door de juffen en meesters. De andere groep, de jongens van L3 en L4, wonnen glansrijk met  7-1. Een dikke proficiat aan alle deelnemers want iedereen heeft super gespeeld!


 


16.09.16 - zwembad
Het zwembad blijft voorlopig nog even dicht.  De klasleerkrachten houden u op de hoogte in verband met de zwembeurten...


15.09.16 - allen
Vrijdag is het strapdag in heel Vlaanderen en ook in onze school. De bedoeling is om kinderen en ouders aan te moedigen om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Bovendien worden de leuke aspecten van stappen en trappen op een ludieke manier in de verf gezet. 
14.09.16 - allen
Vandaag was er voor alle kinderen weer een voorstelling van de speelbosbes. Juf Petra en meester Kurt brachten op een grappige manier de boodschap over dat we allemaal moeten proberen om gezonder te eten. 


13.09.16 - K2
In de kleuterklassen werken ze in hoeken en dit met een handig doorschuifsysteem. Hier zijn enkele meisjes van juf Heike vlijtig aan het werk met de stiftendoos. 12.09.16 - L5 + L6
Vorige week vrijdag ging de derde graad op leeruitstap naar Brussel.

Naar goede gewoonte wordt dan een bezoek gebracht aan het Museum voor Natuurwetenschappen waar de kinderen de dinosauriërs en de eerste mens ‘Lucy’ kunnen bewonderen.

Het Koninklijk paleis was echter gesloten en het parlement was volgeboekt.

Gelukkig heeft Brussel nog heel wat meer te bieden. In het experience Brussels-museum (eB!) konden ze aan de hand van een spel en een interactieve tentoonstelling onze hoofdstad nog beter leren kennen. En de burgemeester en schepenen van Brussel verrasten hen nog met een vorstelijk onthaal: ze werden in het stadhuis verwelkomd door Schepen Persoons die hen twee gegidste rondleidingen aanbood en de kinderen kregen de gelegenheid om als echte beroemdheden van op het balkon van het stadhuis het Belgische volk toe te zwaaien. Wat de kinderen natuurlijk met plezier deden. In het buitengaan repte de schepen zich nog om elke leerling een ‘goodybag’ met Brusselse spulletjes aan te bieden. 09.09.16 - allen

Nu zaterdag 10 september opent de fietsbieb in Oostkamp. Bij de fietsbieb kan je voor 20 euro per jaar één of meerdere fietsen ontlenen.

De fietsbieb zal elke 2de zaterdag van de maand van 9u30 tot 11u30 open zijn.

Voor meer info klik hier08.09.16 - K1
De kleuters van juf Liesbeth brachten allemaal een gezinsfoto mee. Nu mogen ze om de beurt de foto aan de klas tonen en vertellen over hun gezin. Zo leren ze elkaar én grote broers of zussen die ook op onze school zitten, beter kennen. 

07.09.16 - allen
Wanneer de kinderen per 2 klassen in het bos mogen spelen, zijn ze super enthousiast en lopen ze graag lekker wild rond tussen de struiken en bomen. Ze kunnen zich er echt uitleven!
Mogen we jullie wel vragen de kinderen regelmatig op teken te controleren? Indien jullie een tekenbeet ontdekken, mogen jullie dit ook altijd signaleren. Dan brengen we de andere ouders van de betrokken klas ook op de hoogte. 06.09.16 - allen
Alle folders van diverse buitenschoolse activiteiten zijn gegroepeerd op de site en kunnen jullie terug vinden onder brieven voor ouders/ folders 2016-2017   of    klik hier.


05.09.16 - L4
In het vierde leerjaar kregen ze vandaag een herhalingsles metend rekenen. Er werd geschat naar de inhoud van onder andere een soepbord en een pak spaghetti. En daarna werd alles grondig nagemeten. 


01.09.16 - peuters
We wensen al onze Bosbesjes een heel mooi schooljaar!
Zeker onze 6 nieuwe peuters: Maxim, Samy, Elian, Charlotte, Robin en Fleur.Archief - 2015/2016

Voor actua van vorig schooljaar kunt u hier klikken.

Archief - 2014/2015

Voor actua van vorig schooljaar kunt u hier klikken.