Woord‎ > ‎

Vakken

Algemene Verbale Vorming (AVV) (Lagere graad jongeren)

In de lessen AVV verwerf je een stevige basis spreektechniek. Er wordt gewerkt aan articulatie, uitspraak, ademhaling en houding. Dit wordt geoefend in verschillende creatieve werkvormen. Zo maak je kennis met gedichten, spreekoefeningen, dialogen, verhalen, bewegingsopdrachten, enz. … Naast technische training, is er dus ook aandacht voor creatieve ontwikkeling.

Drama (Middelbare graad jongeren)

Tijdens de lessen Drama onderzoek je de basis van het toneelspel. Je kruipt in de huid van een personage en ontdekt hoe je met je stem en lichaam emoties kan uiten. Je bedenkt scènes volgens de vragen wie, wat, waar, wanneer; en leert hoe je een publiek kan meenemen naar een verbeelde ruimte of tijd. Dit alles, en nog zoveel meer…

Verbale Vorming (VB) (Volwassenen)

Tijdens de lessen Verbale Vorming ontwikkel je aan aangename en correcte spreektechniek. Daarnaast gaat er aandacht naar je non-verbale lichaamstaal en wordt je taalgevoeligheid vergroot. Naast een technische training, worden je creativiteit en expressie ook geprikkeld via diverse spreek- en spelopdrachten.

Verteltheater (Middelbare en Hogere graad)

In verteltheater maak je kennis met een breed scala aan tekstmateriaal (o.a. poëzie, proza, columns, verhalen). Je analyseert teksten en ontdekt hoe je deze met een grote zeggingskracht kan overbrengen op een publiek. Daarbij ga je op zoek naar creatieve vormen om die overdracht zo sterk mogelijk te maken, zodat de tekst echt tot leven komt.

Toneel (TO) (Middelbare en Hogere graad)

Tijdens de lessen toneel maak je kennis met bestaande theaterteksten en leer je eigen tekstmateriaal bij elkaar te improviseren. Je analyseert samen de inhoud van een tekst en onderzoekt hoe je deze zo sterk mogelijk op de planken kan brengen. Je ontwikkelt je eigen spelvaardigheden en leert samenwerken op de vloer met anderen. Naast het spel, is er ook aandacht voor de vormgeving ervan (kostuum, grime, décor, muziek, …).

Repertoirestudie Woord (RSW) (Hogere graad)

In het vak repertoirestudie bezoek je enkele theatervoorstellingen. Tijdens de lessen worden deze besproken en in een ruimere context geplaatst. Daarnaast maak je kennis met andere kunstvormen als inspiratiebron voor een eigen creatie en wordt er ingezoomd op hoe kunstenaars nu precies te werk gaan.

Welsprekendheid (WS) (Middelbare graad volwassenen en Hogere graad jongeren)

Tijdens de lessen verwerf je een vlotte en correcte spreektaal, onderzoek je presentatietechnieken en leer je je communicatie af te stemmen op een doelpubliek. Naast technische training, werk je vooral via creatieve spreekvormen: van discussie tot telefoongesprek, van rondleiding tot academische redevoering.

 

 

Comments