SAMWeeDeetje

Dag van de DANS - zaterdag 27 april 2019

Naar aanleiding van de “Dag van de DANS” op zaterdag 27 april 2019 worden er workshops ballet en hiphop gegeven aan de leerlingen van de 1ste en de 2de graad dans.

Voor alle leerlingen dans vanaf graad 3.2 van de hoofdschool Zottegem en het filiaal Oosterzele wordt er een workshop gegeven door docent Ivan Schauvlieghe rond onder andere improvisatie en choreografie.


Gitaardag - zaterdag 27 april 2019

Op zaterdag 27 april 2019 organiseren we opnieuw een Gitaardag
In de voormiddag wordt er gewerkt met de leerlingen van de 2de graad, met als afsluiter een kort concertje om 11.45u. Ouders, familie en vrienden zijn van harte welkom!

In de namiddag is het de beurt aan de leerlingen van de 3
de graad en 4de graad. Op het programma staan workshops Braziliaanse gitaar en slaggitaar. De gitaardag wordt afgesloten met een “Concert Groepsmusiceren en Solisten” om 17.45u. Ouders, familie en vrienden zijn van harte welkom!

Alles vindt plaats in de Ridderzaal van het Kasteel van Egmont.


Productieklas SAMWD Zottegem speelt “Boeing Boeing”van Marc Camoletti (komedie, 12+)

De rijke vrijgezel Filip deelt de lakens met drie verschillende stewardessen: de Amerikaanse Janet, de Franse Jacqueline en de Duitse Heidi. Een strak vluchtschema zorgt ervoor dat de dames elkaar nooit ontmoeten en denken dat zij Filips enige ware liefde zijn. Maar als zijn masterplan niet waterdicht blijkt te zijn, gaan de poppen aan het dansen…

met Maria Saldi, Matti Van Vaerenbergh, Romy Maginet, Lauren Ghijs, Sofie Baekelandt en Cédric De Schryver

zaterdag 27 april 2019, 15u - zaterdag 27 april 2019, 20u - zondag 28 april 2019, 15u

Garage, Meerlaan 48, Zottegem

gratis toegang, reservatie verplicht - via inschrijvingsformulier Boeing BoeingApero KlassiekZondag 12 mei 2019, 11u00, GC De Kluize Oosterzele (info en tickets: www.gcdekluize.be): Rietenkwintet Breathe brengt Cake walk, met Kasper Baele (hobo), Niels Hap (klarinet), Andy Dhondt (saxofoon), Ricardo Matarredona (basklarinet) en Davy Callens (fagot)  

Breathe, het Belgian Reed Ensemble, is een nieuwe hechte formatie van vijf rietblazers. Kamermuziek uit vele eeuwen klinkt herwerkt in een unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Alle kleuren en effecten die uit het grote toonbereik kunnen worden gehaald, zijn benut door deze diverse blaasinstrumenten. Het spel ademt durf om te zoeven met klank, om met instrumenten fijn te etsen en ruig te beitelen. Virtuoos spel, briljante arrangementen en een ontspannen podiumpresentatie. Buitelende, dan weer dromerige muziekjes, natuurbeelden oproepende nummers en barokke dansvormen. Daar komt Pan, de god van de zomerwind!


Loss Kunstenfestival - vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019

Met trots nodigen wij jullie uit op het Loss Kunstenfestival in het weekend van 10, 11 en 12 mei 2019. Een kunstenfestival vol muziek, dans, theater, performances en prachtige tentoonstellingen. 

Meer details: https://www.kunstenfestival-loss.com/

https://sites.google.com/a/samwdzottegem.be/samwd-zottegem2/samweedeetje/loss%20flyer%20voor.jpghttps://sites.google.com/a/samwdzottegem.be/samwd-zottegem2/samweedeetje/Loss%20flyer%20achter.jpgExamens

Vanaf maandag 13 mei 2019 tot en met vrijdag 14 juni 2019 worden er examens afgenomen.

Overzicht van de examens die voor het publiek toegankelijk zijn, staan op de agenda van de website.
Alle leerlingen graad 2.3 (jongvolwassenen en volwassenen) en graad 2.4 (jongeren), graad 3.3 en graad 4.1, 4.2, 4.3 leggen een openbaar examen af waarbij externe juryleden aanwezig zijn.


GEEN LESSEN SAMWD - Onze Lieve Heer Hemelvaart - verlengd weekend

Op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2019 zijn er géén lessen in onze SAMWD n.a.v. Onze Lieve Heer Hemelvaart en het daaraan gekoppelde verlengd weekend.

Zowel de hoofdschool Zottegem als het filiaal Oosterzele zijn op die dagen gesloten.


Evaluaties

Vanaf donderdag 2 mei 2019 worden er rapporten meegegeven, dit kan voor de leerlingen een goede motivatie richting de examens betekenen.

De visie op evaluatie in SAMWD Zottegem:

Artistieke competenties verwerven doe je niet van de ene dag op de andere. Het is een continu leerproces. Daarom kiezen we voor een motiverende evaluatie, die leerlingen zin geeft om hun passie voor Dans, Muziek en Woord vol enthousiasme te ontplooien.

Daartoe hanteren we volgende principes:

Evaluatie geeft de leerling een duidelijk zicht op zijn kwaliteiten op dit moment, de afgelegde weg in het verleden en biedt groeikansen voor de toekomst.

De leerling weet daardoor niet alleen waar hij nu staat, maar krijgt ook concrete tips, tools en technieken aangereikt om volgende stappen te zetten in zijn leerproces. Op die manier ervaart hij keer na keer dat inspanning leidt tot
persoonlijke vooruitgang.

We hebben
oog voor de kunstenaar in wording, maar ook voor de unieke persoonlijkheid van de leerling. Technische beheersing en vakmanschap zijn belangrijke bouwstenen. Daarnaast werken we ook aan een optimale aandacht voor het welbevinden, de creativiteit en de eigen inbreng van onze leerlingen. Die bevorderen we door hen zo persoonlijk en concreet mogelijk feedback te geven over vakgebonden, artistieke en persoonlijke competenties. We vinden het belangrijk dat deze individueel en in groepsverband tot uiting komen.

De rol van de leraar is cruciaal en veelzijdig.
De leerkracht is vakexpert én ondersteuner. Hij is ambitieus in kwaliteit, oordeelt objectief, maar zorgt ook voor aangepaste ondersteuning om elke leerling zo ver mogelijk te krijgen op zijn eigen leerpad. Hiertoe hanteert hij een veelheid aan didactische werkvormen en evaluatiemethoden.

Evaluatie biedt een bijzondere bron aan informatie.
Evaluatie biedt een aanknopingspunt om ouders te betrekken bij het leerproces van hun kind. Ze stimuleert interactie tussen leerkrachten en leerlingen, en tussen leerkrachten onderling. Bovendien geeft het leerrendement van de leerlingen leerkrachten feedback over hun eigen aanpak.

Leerlingen worden hun eigen leraar.
Leren stopt nooit. Daarom willen we leerlingen stap voor stap zo zelfstandig mogelijk maken. We stimuleren zelfreflectie door hen zichzelf en elkaar te laten beluisteren, observeren en feedback te leren geven. Op die manier geven we hen de sleutels in handen om ook na hun loopbaan op de academie een leven lang bij te leren in Woord, Dans en Muziek.

SAMWD Zottegem wil met dit evaluatiebeleid de leerlingen nog beter kunnen begeleiden en inspireren.


Proclamatie

Filiaal Oosterzele - Dinsdag 25 juni 2019 - GILO (refter)

Leerlingen graad 2.4 en graad 3.3 muziek en dans filiaal Oosterzele om 19u00
Aansluitend receptie

Hoofdschool Zottegem - Zaterdag 29 juni 2019 - auditiezaal

Leerlingen muziek graad 2.3 (jongvolwassenen en volwassenen) en leerlingen graad 2.4 muziek - woord - dans (jongeren) Zottegem om 9u30, aansluitend receptie

Leerlingen graad 3.3 en graad 4.3 (muziek-woord-dans) Zottegem om 11u30, aansluitend receptie

Alle andere leerlingen Muziek, Woord en Dans (graad 1.1 en 1.2, graad 2.1, 2.2, 2.3 (jongeren), graad 3.1, 3.2, graad 4.1, 4.2 krijgen hun rapport tijdens de laatste lesweek.


Facebook

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en word nu vriend van de SAMWD op Facebook.
Wat komt er op onze pagina?  Foto’s - affiches - filmpjes - mededelingen - …

Algemene weetjes

Mailadressen leerkrachten
Alle leerkrachten van onze SAMWD hebben een uniform @samwdzottegem.be mailadres
Steeds:
voornaam.familienaam@samwdzottegem.be
Deze mailadressen vind je
per afdeling “Muziek - Woord - Dans” bij leerkrachten terug, klik op de naam van de leerkracht.

Agenda website
Afwezigheid van leerkrachten, lesverplaatsingen en activiteiten worden steeds vermeld op de agenda van onze website.

Mailadressen leerlingen
Aangezien onze communicatie met leerlingen/ouders hoofdzakelijk via mail verloopt, vragen we om wijzigingen van mailadressen steeds door te mailen naar het secretariaat met vermelding van de leerling(en) waarbij het aangepast moet worden.

Mail: secretariaat@samwdzottegem.be
Afwezigheden van leerkrachten, brieven,…worden via mail doorgegeven.
Het is dus belangrijk dat we hiervoor over een correct mailadres beschikken.
Indien gewenst kunnen er meerdere mailadressen toegevoegd worden per leerling.

Melden afwezigheid leerlingen
Afwezigheid van een leerling kan je melden via mail of telefoon.
Hoofdschool Zottegem:
info@samwdzottegem.be of 09 364 64 36
Filiaal Oosterzele:
oosterzele@samwdzottegem.be

Subpagina''s (1): Nieuwsarchief