SAMWeeDeetje

Vernieuwing aanbod en initiatieven SAMWD Zottegem vanaf schooljaar 2018 – 2019.

Het nieuwe decreet deeltijds kunstonderwijs gaf onze academie de kans om in te zetten op de actualisering en vernieuwing van onze onderwijsaanbod. Hieronder vindt u een overzicht van wat er allemaal dit schooljaar veranderd is:

Er is een nieuwe cursus woordinitiatie voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Leerlingen kunnen vanaf 8 jaar een instrument leren bespelen, ook in de optie Jazz Pop Rock.

De nieuwe methode muzikale vorming “Cecilia” loopt tot en met het vierde jaar Muzikale Vorming.

Er zijn vier kinderkoren in onze academie voor leerlingen vanaf 8 jaar

Er is groepsmusiceren voor leerlingen vanaf 11 jaar.

Muzikale Vorming specifiek voor leerlingen Jazz Pop Rock in het vierde jaar kinderen/derde jaar volwassenen

Onze zorg voor leerlingen met een leerachterstand wordt verder verfijnd

In bepaalde gevallen wordt leren in een alternatieve leercontext mogelijk gemaakt

Woordkunst-Drama in de derde graad krijgt een vakoverschrijdende aanpak

Er zijn in de derde en vierde graad meer uren dans voorzien.

Er is meer aandacht voor creatieve muzikanten in muziek schrijven in de derde en creërend muzikant in de vierde graad

Er is een cursus literatuurgeschiedenis vanaf 15 jaar in samenwerking met de stadsbibliotheek.

Er is een cursus schrijver vanaf 15 jaar in samenwerking met de stadsbibliotheek

Volwassenen kunnen instrumentles volgen in het Filiaal Oosterzele

Er is een nieuwe cursus muziekinitiatie voor leerlingen vanaf 6 jaar in het Filiaal

Er is een woordkunst-drama-afdeling opgericht in ons Filiaal Oosterzele

Onze speelplaats aan de Fimin Bogaertstraat in een nieuw jasje.

Met veel dank aan onze huiskunstenares en lerares MCV/Klanklab Anneleen De Causmaecker.Nieuw Academiereglement

Omwille van het nieuwe decreet en onze nieuwe evaluatiemethode was er nood aan een nieuw academiereglement.
Dit nieuw academiereglement is terug te vinden op onze website bij Visie.


Artistiek Pedagogisch Project

Ons Artistiek Pedagogisch Project (APP) kan u nalezen op onze website bij Visie. Hierin wordt beschreven wat de visie achter de werking van onze SAMWD is. De komende maanden zal ook dit verder geactualiseerd worden. 


NIEUW: Apero Klassiek, opvolger van de Ridderzaalconcerten

Apero Klassiek is een initiatief van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Zottegem, het Filiaal Oosterzele, CC Zoetegem en GC De Kluize.

De leraren van de academie zorgen voor gevarieerde en zeer gesmaakte kamermuziekconcerten in de stemmige Ridderzaal van het Egmontkasteel in Zottegem en in het GC De Kluize te Oosterzele. De muzikanten stellen een programma van ongeveer een uurtje voor. Nadien wordt een receptie aangeboden door de stad Zottegem of de gemeente Oosterzele.

Noteer alvast volgende data in uw agenda:


Zondag 25 november 2018, 11u00, GC De Kluize Oosterzele (info en tickets: www.gcdeluize.be):“Sonorosa” met Celine Debacquer (zang), Liesbeth Peelman (fluit) en Jenna Vergeynst (harp)

Ensemble Sonorosa: Celine Debacquer, Liesbeth Peelman en Jenna Vergeynst vormen samen het kamermuziekensemble SONOROSA. Dit jong vocaal/instrumentaal trio bestaat uit een kleurrijke bezetting: sopraan, fluit en harp. SONOROSA verwijst naar sonos (klank), sonoro (zoetvloeiend), amorosa (teder). Het ensemble is continu op zoek naar repertoire waarbij het diverse kleurenpalet in verschillende muzikale werelden en eigen arrangementen naar voren komt.

SONOROSA legt een duidelijke focus in dit concertprogramma. Zo wordt de luisteraar meegenomen in een Spaanse sfeer en vertelling. Voor dit concert El Café heeft het trio een greep gedaan uit het Spaanstalige volkse repertoire. Zo zacht en ontroerend als de muziek van Albéniz en Villa-Lobos, zo heerlijk opzwepend is de immer geliefde tango van Piazzolla. De minder bekende muziek van Golijov wordt gecombineerd met parels uit de Spaanse barok en renaissance. Dit concert is ideaal voor de reizende luisteraar.Zondag 17 februari 2019
, 11u00, CC Zoetegem Zottegem (info en tickets: www.cczoetegem.be):  "Hauman en groep" met Marc Hauman (zang), Bert Van Reeth (gitaar), Wouter Vandenabeele (viool) en Karin Van Steenlandt (accordeon) in CC Zoetegem

Dertig jaar geleden zong Marc Hauman voor het eerst zijn Liekes van Temst en de kaai als tussenact bij een optreden van Wannes Van de Velde. Even later vroeg Wannes hem om mee te zingen met het Antwerps volkskoor Water & Wijn. Een jarenlange samenwerking en vriendschap volgde. Met zijn folkformatie Hauman & de Moeite bouwde Marc ondertussen aan zijn eigen repertoire. Wat vertrok als een bundel verhalen omtrent het leven aan de Scheldekant, deinde uit tot een liedboek vol vertelsels, poëtische overpeinzingen en luchtige observaties allerlei. Blader mee op een gezongen zondagochtend. 

Zondag 12 mei 2019, 11u00, GC De Kluize Oosterzele (info en tickets: www.gcdekluize.be): Rietkwintet met Kasper Baele (hobo), Niels Hap (klarinet), Andy Dhondt (saxofoon), Ricardo Matarredona (basklarinet) en Davy Callens (fagot)  

Breathe, het Belgian Reed Ensemble, is een nieuwe hechte formatie van vijf rietblazers die een grote muzikale passie delen. Het repertoire van het kwintet bestaat uit arrangementen en nieuwe composities. Kamermuziek uit vele eeuwen klinkt herwerkt in een unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Alle kleuren en effecten die uit het grote toonbereik kunnen worden gehaald, zijn benut door deze fantastische instrumenten. Het spel ademt durf om te zoeven met klank, om met instrumenten fijn te etsen en ruig te beitelen. Virtuoos spel, briljante arrangementen en een ontspannen podiumpresentatie. Buitelende, dan weer dromerige muziekjes, natuurbeelden oproepende nummers en barokke dansvormen. Daar komt Pan, de god van de zomerwind!

Folder Apero Klassiek concerten

Herfstvakantie

Van maandag 29 oktober 2018 tot en met zondag 4 november 2018.


Eerstkomende activiteiten

Hoboweekend - 16 tot 18 november 2018

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er een hoboweekend georganiseerd.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november 2018 wordt er door de leerlingen van de tweede, derde en vierde graad gerepeteerd met professionele leerkrachten om dan op zondag 18 november 2018 een aperitiefconcertje te geven van 11.30u tot 12.30u in de Fiertel, Ruddersveld, Ronse.

Alle ouders en sympathisanten zijn welkom om naar dit concertje te komen luisteren!

Kunstendag - zondag 18 november 2018 - kinderkoren

Op zondag 18 november 2018 vindt in Zottegem “Kunstendag voor Kinderen” plaats. In samenwerking met het CC en de stadsbibliotheek geeft SAMWD Zottegem die dag een workshop ‘kinderkoor’, van 10u00 tot 11u00 in de Ridderzaal. De leerlingen van onze kinderkoren staan al paraat, maar daarnaast willen wij ook alle andere leerlingen, vriendjes, broers en zussen uitnodigen om mee te komen zingen! Op het einde van de workshop, om 10u45 nodigen we iedereen uit om te komen luisteren naar ons miniconcert!

Wie: Alle leerlingen die eens willen meezingen zijn welkom
Wat: workshop rond dierenliedjes en een miniconcert. Haal gerust je coolste dierenpak uit de kast.
Waar: Ridderzaal van het Egmontkasteel te Zottegem.
Wanneer: zondag 18 november van 10u00 tot 11u00 (om 10u45 is er een miniconcert)

Het zou fijn zijn om zo veel mogelijk kinderen die dag in de Ridderzaal te ontmoeten!

https://www.kunstendagvoorkinderen.be

Vioolweekend - 24 en 25 november 2018

Op zaterdag 24 en zondag 25 november 2018 organiseert de vioolklas een heus vioolweekend in de Ridderzaal van het Egmontkasteel in Zottegem.
Op het programma staan groepslessen en een masterclass viool.

Pedagogische studiedag - woensdag 12 december 2018

Woensdag 12 december 2018 zijn er géén lessen omwille van een studiedag voor alle leerkrachten van het deeltijds kunstonderwijs.
Zowel de hoofdschool alsook het filiaal Oosterzele zijn die dag gesloten.

Filiaalvoorstelling - vrijdag 8 februari 2018

Hou alvast deze datum vrij voor onze filiaalvoorstelling, gebracht door de leerlingen muziek/woord/dans van het filiaal Oosterzele.
Meer info volgt later.

Totaalproject Muziek Woord en Dans door leerlingen vierde graad: “Niets”

Niets is een voorstelling over heel fundamentele vragen: is het leven zinvol of niet? Delen mensen dezelfde waarden? Waar ligt de grens tussen goed en kwaad?

Onze drie afdelingen, muziek, woord en dans, spelen elk een voorname rol in dit totaalproject: alle instrumenten uit de academie zijn vertegenwoordigd, er is klassieke en hedendaagse dans en de leerlingen woord hanteren virtuoos alle mogelijke stijlen.

Vrijdag 22 februari 2018 om 20u00 en zaterdag 23 februari 2018 om 15u00
GC De Kluize
Sportraat 3,  9860 Oosterzele
Info & tickets: www.gcdekluize.be // toegang: 10 euro/ -19j: 6 euro

Oproep ouder- en leerlingenraad binnen SAMWD


Binnen de SAMWD 
werd de “raad van ouders en leerlingen” (ROL) opgericht . Een 10-tal enthoustiaste ouders en leerlingen hebben zich achter dit nieuwe initiatief geschaard. De ROL wil de betrokkenheid van onze ouders en leerlingen bij de academie verhogen en het participatief klimaat op de academie stimuleren.
De Rol verhoogt ook de inspraak van ouders en leerlingen in het academiebeleid en zet mee de schouders onder de artistieke projecten. Zo heeft deze raad meegewerkt aan het nieuwe evaluatiebeleid van onze academie en aan de viering van 40 jaar Filiaal en 50 jaar SAMWD Zottegem.

Ben je geïnteresseerd om mee te werken aan de ouder/leerlingenraad, dan kun je mailen naar
rol@samwdzottegem.be

Wij zouden het bijzonder fijn vinden mochten zich nog meer ouders en leerlingen bij de ROL aansluiten.

Facebook

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en word nu vriend van de SAMWD op Facebook.
Wat komt er op onze pagina?  Foto’s - affiches - filmpjes - mededelingen - …


Algemene weetjes

Mailadressen leerkrachten
Alle leerkrachten van onze SAMWD hebben een uniform @samwdzottegem.be mailadres
Steeds:
voornaam.familienaam@samwdzottegem.be
Deze mailadressen vind je
per afdeling “Muziek - Woord - Dans” bij leerkrachten terug, klik op de naam van de leerkracht.

Agenda website
Afwezigheid van leerkrachten, lesverplaatsingen en activiteiten worden steeds vermeld op de agenda van onze website.

Mailadressen leerlingen
Aangezien onze communicatie met leerlingen/ouders hoofdzakelijk via mail verloopt, vragen we om wijzigingen van mailadressen steeds door te mailen naar het secretariaat met vermelding van de leerling(en) waarbij het aangepast moet worden.

Mail: secretariaat@samwdzottegem.be
Afwezigheden van leerkrachten, brieven,…worden via mail doorgegeven.
Het is dus belangrijk dat we hiervoor over een correct mailadres beschikken.
Indien gewenst kunnen er meerdere mailadressen toegevoegd worden per leerling.

Melden afwezigheid leerlingen
Afwezigheid van een leerling kan je melden via mail of telefoon.
Hoofdschool Zottegem:
info@samwdzottegem.be of 09 364 64 36
Filiaal Oosterzele:
oosterzele@samwdzottegem.be

Subpagina''s (1): Nieuwsarchief