Muziek‎ > ‎

Vakken

Aanbod Instrumenten

Klassiek
Dwarsfluit, Hobo, Althobo, Klarinet, Saxofoon, Fagot, Hoorn, Trompet, Trombone, Slagwerk, Viool, Altviool, Cello, Contrabas, Harp, Gitaar, Piano, Orgel, Accordeon,
Zang

Jazz Pop Rock
Elektrische Gitaar, Piano, Koper, Saxofoon, Slagwerk, Zang, Contrabas, Elektrische bas


Aanbod Tweede Graad

Muzikale Vorming (MV)

Deze cursus wil een brede muzikale vorming geven leert de muziektaal beheersen. Dit leidt tot een plezierige ontdekkingstocht in de wereld van ritmes, klanken en tonen.

Kinderkoor

Samen zingen bevordert de samenhorigheid waarvan het uiteindelijke doel gemeenschappelijke expressie is. Jongeren leren aanvoelen hoe je muziek kunt afwerken en verfijnen. Het repertoire leunt nauw aan bij de leefwereld van de kinderen. In het kinderkoor worden beleving, inzet, beheersing en afwerking in praktijk gebracht.

Instrument

Klassiek 

Dwarsfluit, Hobo, Althobo, Klarinet, Saxofoon, Fagot, Hoorn, Trompet, Trombone, Slagwerk, Viool, Altviool, Cello, Contrabas, Harp, Gitaar, Piano, Orgel, Accordeon, Zang

Jazz Pop Rock

Elektrische Gitaar, Piano, Koper, Saxofoon, Slagwerk, Zang, Contrabas, Elektrische bas


Aanbod Derde Graad

Muzikale en Culturele Vorming (MCV) Klassiek of Jazz Pop Rock

MCV volg je naast je instrumentlessen. Na MV verbreden we je kennis over de muziekwereld. Instrumenten herkennen, componisten ontdekken, klassieke meesterwerken beluisteren, filmmuziek bespreken, proeven van verschillende muziekstijlen, ... en nog veel meer.

Klanklab

Muziek is gestructureerd geluid. In klanklabo ontleden we composities en maken we muziek van zelf opgenomen geluid. We trainen onze oren, creëren gevoel voor timing en onderzoeken hoe componisten structuur geven aan een werk.

Koor 

Je leert meerstemmig zingen in verschillende stijlen en talen met oog voor techniek, interpretatie en het plezier van het zingen.

Groepsmusiceren (blazers, harpisten, gitaristen, accordeonisten, strijkers, slagwerk)

Voor deze instrumenten is er een aangepaste samenspelgroep per instrumentengroep in Zottegem.
In Oosterzele is een aparte samenspelgroep waar alle blazers mogen aansluiten.

Begeleidingspraktijk (BP) voor pianisten en organisten.

Zoals het woord het zegt ligt hier de nadruk op begeleiden. Inzicht in en het leren werken met akkoorden speelt hierbij een belangrijke rol. Ook vier- en zeshandig pianospelen komt aan bod. Daarnaast is er ruimte voorzien voor improvisatie:
een mooie melodielijn maken , een tof ritmisch patroon uitvinden, ...

Muziektheorie Klassiek of Jazz Pop Rock (MT)

Met eenvoudige oefeningen leer je muziek meerstemmig bewerken. Naast akkoordenleer is er tijd voor eigengemaakte muziekstukjes. Je leert er ook werken met het muzieknotatieprogramma Sibelius.


Aanbod Vierde Graad

Groepsmusiceren (blazers, harpisten, gitaristen, accordeonisten, strijkers, slagwerk)

voor strijkers, gitaristen, harpisten, blazers en slagwerk is er een aparte groep per graad. Bepaalde leerlingen kunnen in kleine groepen (duo, trio, kwartet,…) werken aan stukken uit de uitgebreide kamermuziekliteratuur.

Begeleidingspraktijk (BP) (voor pianisten en organisten)

enkel als vervolg op de derde graad

Muziektheorie (MT)Muziekgeschiedenis

Indien je meer interesse hebt in een systematisch en historisch overzicht van stijlen en 
periodes dan is deze cursus zeker iets voor jou. Eveneens deelname aan concert – en 
operabezoek. 2 uren les per week

Optie doorstroming

Leerlingen met de nodige dosis inzet en talent kunnen kiezen voor de optie doorstroming. Je krijgt dan een pakket van vijf wekelijkse lesuren aangeboden: instrument, instrumentaal ensemble, een tweede instrument, MV hogere graad en muziektheorie. Zeker een aanrader als je er aan denkt verder te studeren in een muziekhogeschool.