Dans‎ > ‎

Vakken

Algemene Artistieke Bewegingsleer (Ballet)

Tijdens deze lessen krijgen de leerlingen de klassieke ballettechniek aangeleerd.
Wij werken volgens de Vaganova-methode. Lichaamshouding, coördinatie, elegantie, kracht en balans staan hierbij centraal.

Artistieke Training (AT) (choreo)

In deze lessen gaat men de reeds geleerde technieken weerspiegelen in andere dansstijlen. Er is een duidelijke link tussen AABL en AT.
Bij artistieke training gaat er extra aandacht naar inleving en uitstraling en het dansante aspect. We werken aan choreografieën al dan niet gelinkt aan het klassiek ballet. Jazz ballet, moderne dans, musical, streetdance enz. … komen aan bod.

Danscompagnie

De afgestudeerden hogere graad dans kunnen terecht in de danscompagnie. Zij werken voornamelijk aan choreografieën dewelke zij brengen op meerdere optredens. Hierbij wordt geput uit de danstechnieken die zij meekregen tijdens hun parcours in de academie. Zij volgden onder andere klassieke dans, pointes, hedendaagse dans, artistieke training.

Dansinitiatie (DI)

Dit is de perfecte opvolging van kleuterdans, of het moment om de eerste danspassen te zetten. Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar leren op een zeer gevarieerde manier de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam ontdekken en beheersen. Er zijn heel vaak themalessen, er worden echte choreografieën aangeleerd, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen is zeer belangrijk. Het is als het ware proeven van de verschillende dansstijlen zodat je vanaf het derde leerjaar weet wat je kan verwachten in de lessen AABL en AT.

Hedendaagse Dans (HD)

Vanaf de middelbare graad kan gekozen worden voor hedendaagse dans. Hierbij is een stevige technische basis nodig. De leerlingen leren om die technieken te versterken en eveneens los te laten. We baseren ons op allerlei stijlen als Graham, Cunningham, Horton, enz. … Emotie, verhalende achtergrond, abstracte stukken. De leerlingen krijgen een heel ruime kijk op de hedendaagse en moderne danswereld.

Kleuterdans

Op een speelse en creatieve manier maken de kleuters van 4 en 5 jaar kennis met dans. Stap voor stap leren de kinderen de wondere danswereld ontdekken onder begeleiding van enthousiaste lesgevers. Het dansplezier en expressie van het kind vormen de basis waarmee gewerkt wordt. Alle muziekstijlen komen aan bod waardoor zelfs onze allerkleinsten echte danskriebels voelen!

Klassieke Dans (KD)

Tijdens deze lessen wordt de reeds aangeleerde techniek van AABL in de lagere graad verder uitgediept. De balletoefeningen worden dansanter en nieuwe fysieke uitdagingen presenteren zich. Lenigheid, coördinatie en lichaamsbewustzijn zijn onmisbaar om als een echte balletdanser of ballerina te kunnen evolueren.

Pointes

Deze cursus kan enkel gevolgd worden wanneer in de middelbare graad voor de optie klassieke dans gekozen wordt. Pointes is niet verplicht, maar voor velen toch wel datgene wat klassiek ballet maakt tot het sierlijke schouwspel dat we kennen. Deze lessen kunnen gevolgd worden na persoonlijke evaluatie met de betreffende leerkracht. Niet iedereen beschikt op dezelfde leeftijd over de nodige fysieke kracht in de voeten en enkels om de les pointes tot een goed einde te brengen. Voetversterkende oefeningen zijn een must. Wij staan er op om onze leerlingen op een verantwoorde manier op te leiden, daarom rekenen wij op begrip bij het al dan niet toelaten tot deze cursus.