Dans‎ > ‎

Vakken

Kleuterdans (4-5 jarigen)
Op een speelse en creatieve manier maken de kleuters van 4 en 5 jaar kennis met dans. Stap voor stap leren de kinderen de wondere danswereld ontdekken onder begeleiding van enthousiaste lesgevers. Het dansplezier en expressie van het kind vormen de basis waarmee gewerkt wordt. Alle muziekstijlen komen aan bod waardoor zelfs onze allerkleinsten echte danskriebels voelen!

Dansinitiatie (6-7 jarigen)
Dit is de perfecte opvolging van kleuterdans, of het moment om de eerste danspassen te zetten. Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar leren op een zeer gevarieerde manier de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam ontdekken en beheersen. Er zijn heel vaak themalessen, er worden echte choreografieën aangeleerd, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen is zeer belangrijk. Het is als het ware proeven van de verschillende dansstijlen zodat je vanaf het derde leerjaar weet wat je kan verwachten in de lessen Danslab.

Danslab (Ballet en Choreo, 8-12 jarigen)
Tijdens deze lessen krijgen de leerlingen ballettechnieken aangeleerd. Wij werken volgens de Vaganova-methode. Lichaamshouding, coördinatie, elegantie, kracht en balans staan hierbij centraal. De kinderen weerspiegelen de technieken ook in andere dansstijlen. Er gaat steeds veel aandacht naar inleving en uitstraling en plezier van het dansen.  

Danslab Hedendaagse Dans 
Vanaf de derde graad kan gekozen worden voor hedendaagse dans. Hierbij is een stevige technische basis nodig. De leerlingen leren om die technieken te versterken en eveneens los te laten. We baseren ons op allerlei stijlen als Graham, Cunningham, Horton, enz. … Emotie, verhalende achtergrond, abstracte stukken. De leerlingen krijgen een heel ruime kijk op de hedendaagse en moderne danswereld.

Danslab Klassieke Dans 
Tijdens deze lessen wordt de reeds aangeleerde techniek van Danslab in de tweede graad verder uitgediept. De balletoefeningen worden dansanter en nieuwe fysieke uitdagingen presenteren zich. Lenigheid, coördinatie en lichaamsbewustzijn zijn onmisbaar om als een echte balletdanser of ballerina te kunnen evolueren.

Danscompagnie 
De afgestudeerden dans kunnen terecht in de danscompagnie. Zij werken voornamelijk aan choreografieën dewelke zij brengen op meerdere optredens. Hierbij wordt geput uit de danstechnieken die zij meekregen tijdens hun parcours in de academie. Zij volgden onder andere klassieke dans, pointes, hedendaagse dans, artistieke training.