Home

Schooljaar 2019-2020


Meer info bij 
inschrijvingen en tarieven


Vanaf zaterdag 15 juni 2019 om 10u kunnen afspraken voor de inschrijvingen vastgelegd worden.


Vanaf dinsdag 18 juni 2019 zullen de nieuwe uurroosters voor de groepsvakken Muziek, Woordkunst-Drama en Dans beschikbaar zijn op onze website.


 
 

Leerlingen SAMWD Zottegem veroveren alle harten

in GC De Kluize

Schitterend. Zo kan men in één woord de voorstelling ‘Niets’ omschrijven. De leerlingen van de vierde graad Muziek, Woord en Dans van SAMWD Zottegem gaven zich volledig. En of de opvoering in de smaak viel. Zottegem mag fier zijn op zijn bloedeigen academie voor Muziek, Woord en Dans. Een schitterende ervaring voor het mooie jonge volkje op het podium in de Oosterzeelse cultuurtempel. ‘Niets’, de leerlingen maakten van de bewerking van het jeugdboek door theatermaker Freek Vielen er hun eigen versie van met alle afdelingen. Met veel enthousiasme en passie gebracht. Met verve geslaagd. Prachtig, en dat vond ook het publiek. 


Het publiek genoot meteen van het klasrijke harpduo Linde en Gerlinde, het werd meteen duidelijk dat het publiek een aangenaam spektakel wacht. Leerlingen een voorstelling van een anderhalf uur – zonder pauze – laten opvoeren , is leuk maar gewaagd. Ze hebben onder de leiding van de directie en de leerkrachten, gepassioneerd gewerkt aan de voorstelling ‘Niets’. De ouders, oma’s, opa’s zagen dat het goed was. Ze glunderden van trots. Niemand twijfelde dat de leerlingen van de vierde graad alle harten gingen veroveren. De Academie Muziek, Woord en Dans waagde zich aan een groots opgezet stuk. De leerlingen Muziek (klasse), Woord (perfect Nederlands, jonge woordkunstenaars, beloftevolle actrices in spe), Dans (bloedmooie, sierlijke jonge dames) trokken meteen de aandacht naar zich toe. Je zag ze zo elk op hun domein openbloeien. Ze bewezen elk op hun domein hun charisma. Veel meisjes en jongens hebben een uitdaging gevonden in muziek, woord en dans. Alhoewel het veel moeite en aardig wat zweetdruppels kost, kiezen toch veel Zottegemse en Oosterzeelse jongeren (ook in Oosterzele is er een filiaal) voor een opleiding in Muziek, Woord en Dans. SAMWD, een kweekvijver, een aantrekkingspool voor jongeren die hun gading vinden in muziek, woord en dans. De Zottegemse sterretjes fonkelden in de theaterzaal van GC De Kluize Scheldewindeke. Te oordelen naar de positieve reacties heeft iedereen ademloos genoten. Kijken. Luisteren. Genieten. Het stormachtig applaus sprak boekdelen. Bewondering alom. Het publiek bleef gedisciplineerd luisteren. Directeur Andy Dhondt en de leerkrachten mogen fier zijn. SAMWD blijft de lat hogen. Finaal veel glunderende gezichten bij SAMWD Zottegem. Een dikke proficiat.      

Reporter 17

 Het voltallige team van SAMWD Zottegem wenst u met onderstaande filmpje 
een warm, zacht en creatief 2019 toe...

YouTube-video
Een staalkaart van SAMWD Zottegem in beeld

SAMWD scherpt de zintuigen

SAMWD scherpt de zintuigen


De SAMWD gebonden aan de GDPR; zie https://www.zottegem.be/privacybeleid.