Rehabilitatie Service Veterinair Cadans Ravenstein

Welkom op de nieuwspagina "Rehabilitatie Service Veterinair Cadans Ravenstein". Kortweg RSVCadans Ravenstein. RSVCadans maakt voor haar Rehabilitatiepraktijk voor het grote huisdier, pony en paard gebruik van de expertise van VasculairTherapie en Bemer's Fysische Vasculaire Therapie systemen en is ook geregistreerd business partner van BemerGroup. Wil je zelf nieuws en je ervaringen delen, neem dan contact op met je tussenpersoon. Deze kan je berichtje direct op deze site op deze pagina plaatsen of op jullie eigen webpagina van de deelgroep waar je bijhoort. In het venster hier links zie je actuele gebruikers-informatie.

Nationale Gezondheidsbeurs

Geplaatst 24 jan. 2018 03:31 door Dr. Anton P.M. van Bakel   [ 24 jan. 2018 03:36 bijgewerkt ]

Doorbloeding van Hoef van belang bij voorkomen van Mok en Hoefbevangenheid
RSVCadans medewerkers zijn op 3 februari 2018 aanwezig op de nationale gezondheidsbeurs.

In stand B10 kunt u terecht voor informatie over de toepassing van Fysische Vasculaire Therapie bij mens en dier.

Informatie over een nog te verschijnen rapportage naar een onderzoek over de toepassing van Fysische Vasculaire Therapie bij mok en hoefbevangenheid wordt op die dag aan geïnteresseerden uitgereikt. Bezoek onze stand en u maakt tevens kans om een Bemer Set zelf gedurende 6 weken gratis uit te proberen.

Bemer Veterinair Toepassing

Geplaatst 4 sep. 2017 08:29 door Dr. Anton P.M. van Bakel

Bemer Veterinair voor Paard en Hond
Collega's van VasculairTherapie Boekel en Ravenstein krijgen uitleg van Mariëlla en Evi over de toepassing van Bemer Veterinair bij paarden en honden. Bijzondere ervaringen werden gedeeld zodat ons team Bemer Veterinair verder kan gaan inzetten in de regio 's-Hertogenbosch, Oss, Grave, Uden, Veghel, Helmond, Venray, Deurne en Eindhoven waar RSVCADANS al vele relaties heeft.

Interesse in een demo en uitleg bij uw eigen stal? Vul dan het contactformulier in. Wij passen de Bemer Vasculair Therapie op uw paard toe. Uw paard doet de rest.

Opening VasculairTherapie Bemer Kliniek Boekel

Geplaatst 28 aug. 2017 03:13 door Dr. Anton P.M. van Bakel

Bemer VasculairTherapie Kliniek Boekel
Op 3 september opent onze behandelkliniek in Boekel haar deuren. Voor onze relaties is een speciaal programma opgesteld om kennis te maken met de nieuwe Bemer Veterinair (Bemer Veterinary) lijn. 

Er zijn diverse gastspreker en specialisten uitgenodigd om dieper in te gaan op onze producten en technieken en specifieke gezondheids- en behandelvragen. 

Ook nieuwe relaties zijn van harte welkom. Vul het contactformulier in om u aan te melden. Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar. Het programma begint om 11:00 en eindigt om 13:00 met een broodjeslunch.

Bemer Product omschrijvingen

Geplaatst 7 apr. 2017 02:20 door Dr. Anton P.M. van Bakel

Bemer Product Omschrijving Dr.vanBakel
Heb je interesse in de volledige omschrijving van onze diverse Bemer producten? Neem dan eens een kijkje op onze speciale product informatie site van Bemer via deze link: dr-vanbakel.bemergroup.com

Je vindt daar niet alleen informatie over de Bemer Veterinair (Bemer Veterinary) maar ook onze producten voor de humane behandelingen. Bovendien zal daar binnenkort informatie verschijnen over ons nieuwste Bemer product de Bemer House Pets. Gebaseerd op dezelfde techniek, geschikt gemaakt voor uw lieve huisvrienden, kat en hond, maar ook voor kleinvee als schapen en geiten.

Uiteraard gaan wij weer ons best doen u zo goed mogelijk te begeleiden bij het gebruik van deze nieuwe productlijn, vanuit onze behandelpraktijken in Ravenstein en Boekel.

Bemer

Geplaatst 20 mrt. 2017 08:45 door Dr. Anton P.M. van Bakel

Bemer Duitse DogVitaVisie, RSVCadans, VasculairTherapie en vanBakel-Rehabilitation heten u 3 sep 2017 van harte welkom op onze praktijkdag in Boekel. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor deelname aan de diverse demonstraties, presentaties en workshops. Het geheel wordt omkleed met (live) muziek, een hapje en een drankje. Ervaar zelf, of zie hoe onze IJslandse paarden, onze Shire en Duitse Doggen reageren op de Fysische Vasculaire Therapie van Bemer. Zelf uitproberen kan ook in onze kliniek waar diverse systemen zijn opgesteld. Deskundigen zijn aanwezig voor het beantwoorden van al uw vragen over Bemer toepassingen. Een unieke kans die u niet mag missen. Binnenkort volgt de inschrijfpagina: en vol is vol.

Bemer Veterinair te huur

Geplaatst 20 mrt. 2017 01:28 door Dr. Anton P.M. van Bakel

Bemer voor Paard
"Is er ook een Bemer voor Paarden?" of "Heeft u ook Bemer voor Honden"? zijn veel gehoorde vragen via ons netwerk. Omdat we veel van deze vragen krijgen over de mogelijkheid om de Bemer Veterinair lijn van 2017 te huren, hebben wij deze mogelijkheid in onze productlijn opgenomen. Vraag via "contactgegevens" naar de voorwaarden. De Bemer Veterinair lijn wordt in onze klinieken gebruikt voor behandeling en ter voorkoming van eczeem mok en spierafbraak gedurende de late winterperiode en het vroege voorjaar. We hebben ook goede ervaringen met het gebruik va de Bemer Veterinary bij onze Duitse Dog. Die loopt met haar 9 jaar nog als een jonge hinde door de weide.

Bemer of Supplementen?

Geplaatst 20 feb. 2017 01:31 door Dr. Anton P.M. van Bakel

Voeding Supplementen
Bemer Therapie Kosten . Wij kregen de vraag, of behandeling met Bemer niet erg duur is. De vraag richtte zich met name op het vergelijken van Bemer versus het gebruik van supplementen bij de ondersteuning en herstel van spijsvertering problemen. Wij hebben een vergelijkingsonderzoek uitgevoerd. Als uitgangspunt hebben we genomen dieren die wij behandeld hebben met incidentele spijsvertering problemen niet gerelateerd aan een erfelijke of hormoon gerelateerde stoornis.

Voeding Additieven
Veel huisdieren krijgen weleens te maken met maag- darmklachten. Bij honden uit zich dat vaak door middel van braken en diarree, bij paarden wordt dit vaak weggeschreven onder de term Koliek (of in dit geval ware koliek die betrekking heeft op spijsverteringsorganen, niet te verwarren met valse koliek wat gerelateerd kan zijn aan alle overige niet spijsvertering gerelateerde organen). Als je er op tijd bij bent, is het ongemak gelukkig meestal van korte duur. Maar de problemen kunnen ook chronisch zijn. Maag- en darmklachten worden in de meeste gevallen veroorzaakt door parasieten, een infectie, allergie of nadat je dier iets verkeerds heeft gegeten. Soms is de exacte reden niet goed te achterhalen, maar kan er wel ondersteuning geboden worden. Deze bestaat uit twee of eigenlijk drie mogelijke trajecten. Het eerste is gericht op Symptoom-Werking (SW) ofwel behandelen na zichtbare problemen. Het tweede traject is gericht op Preventie-Werking (PW) ofwel er voor zorgen dat de natuurlijke weerstand en de conditie van het lichaam dusdanig hoog is dat stoornisfactoren een minimale invloed hebben. Het derde traject is de combinatie PWSW aanpak, ofwel preventief behandelen en in uiterste noodzaak en met minimaal benodigde supplementen de balans (homeostasis) terugbrengen. In het onderzoek is de SB benadering vergeleken met de PW benadering, omdat wij zelf met beide benaderingen al meer dan 20 jaar ervaring hebben. In vervolgonderzoek wordt ook  de gecombineerde PWSB aanpak vergeleken. Dat hebben we tot op heden nog niet kunnen onderzoeken simpelweg omdat er nog onvoldoende parallelle trajecten voor handen zijn, met gegevens waar wij gebruik van kunnen maken.

Veterinary Bemer Veterinair Paard
Hoe hebben we het onderzoek voor de kostenvergelijking opgezet? Ter bevordering van de darmflora en herstel van maag- darmfunctie zijn er verschillende middelen beschikbaar zoals pre- en probiotica, diarree-remmers, laxeermiddelen, zuur-regulatoren en kruidenpreparaten. We hebben een erg veel gebruikte en ook vaak door dierenartsen voorgeschreven combinatie van voeding en supplementen afgezet tegen het gebruik van de Bemer Veterinair set. In beide doelgroepen was sprake van incidentele stoornissen (verschijningsfrequentie van 4 to 8 maal per jaar met een symptoombehandeling van gemiddeld 2 - 4 weken). We zijn tevens uitgegaan van een gemiddelde tijdspanne van de behandeling over 10 jaar (gemiddelde leeftijd van grote to zéér grote honden (zoals onze eigen Duitse Doggen) en verwachte levensduur van de Bemer Veterinair set bij normaal gebruik. Bij toepassing van de Bemer Veterinair set op slechts 1 huisdier is de uitkomst dat de Bemer Veterinair ongeveer evenveel kost als werken met voedingssupplementen. In dat geval is de keuze makkelijk te maken, immers hoe langer u vanaf de aanschaf van uw huisdier of paard geen problemen heeft, hoe groter uw voordeel. Kunt u de Bemer Veterinair op meerdere huisdieren (of paarden) toepassen dan kan de besparing oplopen tot duizenden euro's en is aanschaf een aan te raden investering voor kostenbesparing. Wilt u uitrekenen wat u kunt besparen? Maak dan gebruik van onze Bemer-Supplementen-Matrix (BSM).

Wat hebben Artrose en Reuma gemeen?

Geplaatst 3 feb. 2017 08:19 door Dr. Anton P.M. van Bakel

Kijk voor een uitgebreide beschrijving op onze pagina op Bemer Ervaringen.

Bemer Veterinair (Bemer Vet) uitgelegd

Geplaatst 18 jan. 2017 13:19 door Dr. Anton P.M. van Bakel   [ 29 jan. 2018 07:37 bijgewerkt ]

Bemer Verterinair uitgelegd


Bemer Vet introductie

Geplaatst 16 jan. 2017 13:45 door Dr. Anton P.M. van Bakel

Bemer Vet introductie


1-10 of 11