Föreläsningar

 

Jag kan erbjuda nedanstående teman som en separat föreläsning på ca en timme eller som utbildningar, det går även att skräddarsy utbildningstillfällen.

För prisuppgift gällande föreläsningar och utbildningar kontakta mig per mail eller telefon. 


Skador hos barn och unga som är idrottsaktiva


Vi ser en ökad smärta i knä hos barn och unga, framförallt flickor som idrottar.

I denna föreläsning ingår varför de får ont, hur kan vi träna för att minska risken för att få smärta och skador. Samt enklare rehabilitering.


Skadeförebyggande och kompletterande träning

Hur skall jag träna för att inte får ont, hur bör jag lägga upp minkompletterande träning. Hur skall jag se efter vad som är bra, när skall jag vila, när skall jag träna tyngre. Här går att anpassa efter idrott/aktivitet.

Träna för att må bra i kropp och knopp

Föreläsningsserie tillsammans med dietist. Vi går igenom allt kring maten vid 4 tillfällen. Fysisk aktivitet vid 4 tillfällen, där vi går igenom träning för ökad fettförbränning, stark men inte stor, stark och stor. hur kan jag öka förbränningen.
2 individuella tillfällen med dietist för ett personlig kostupplägg, 2 individuella tillfällen med sjukgymnast/personlig coach för personligt träningsupplägg.


Träningsplanering
 
Lär dig att planera din träning från det stora till det lilla. Enklare årsplanering, månadsplanering, periodisering och detaljplanering.
 
Tränad för livet

 

Vilken kraft behöver du för att orka med det ditt liv? Välj en motionsform som är bra för din kropp, din själ och ta dig över bekvämlighetströskeln. Konsten att gå från insikt till handling.

 

 

Fysisk aktivitet och stress

 

Vi går igenom hur stress påverkar oss i vår vardag och vad rörelse och fysisk aktivitet kan ge oss som motvikt.

 


Träningslära

 

Vi går igenom hur man bygger upp träningspass, detta önskat efter din idrott som du är aktiv eller tränare i. Vi går igenom styrka, kondition, rörlighets träning. Aerob och anaerob träning. Hur ska vi lägga upp träningen på bästa sätt.