Individuellt

 

Rehabilitering efter skada
Vid första besöket gör jag en bedömning av dina besvär, vi lägger upp en rehabiliteringsplan.
Provar ut rehabiliteringsträning du kan utföra på egen hand eller med handledning från fysioterapeuten.
Manuell behandling om så krävs såsom kinesiotape, akupunktur,
manipulation, mjukdelsbehandling, elterapi.
Sedan gäller det att återställa funktion så att du kan återgå till din ordinarie aktivitet
 
Planera din träning och toppa formen till tävling

Vid en träningsplanering hjälper jag dig med kravprofil som sedan resulterar i ett träningsupplägg som är anpassat efter dina krav och möjligheter att träna och tävla.

I kravprofilen analyserar vi teknik, fysiologisk egenskaper, träningsvolym, träningsintensitet, tävlingar, fysiologiska, biomekaniska och psykologiska faktorer som ställs på dig som idrottare inom den gren du tränar/tävla i.


 

 

Förebyggande träning, viktnedgång, bygga muskler eller bra bli mer tränad

 

Alla människor kan höja sin livskvalitet genom att ta hand om sin kropp på rätt sätt. Med rätt träning, kost och mental inställning lever du ett friskare liv där du kan prestera högre.

 

En personlig tränare inspirerar, motiverar och bidrar med kunskap för att din träning ska bli så effektiv och rolig som möjligt. Tillsammans med dig tar vi fram ett träningsupplägg anpassat efter dina förutsättningar och behov.

 

Målet med träning kan te x. säkrare träning, att gå ned eller upp i vikt, prestera bättre på tävling/match eller helt enkelt komma igång med en sundare livsstil.

 

Funktionell träning

 

Är att flera muskler samarbetar i en övning, i syfte att efterlikna ett naturligt eller optimalt rörelseflöde.

Inriktningen kan vara allt från klassisk gymträning med tunga fria vikter till statiska balansövningar på boll eller platta.

Kroppen blir bra på det den tränar. Vill du bli bra på att svinga en golfklubba, kasta ett spjut eller hänga tvätt med lätthet bör du ta med dessa rörelsemönster i din träning.

Så går det till…

 

Vid första mötet går du och jag igenom din historik för att du ska få en så säker och målinriktad träning som möjligt. Skador, operationer, mediciner, kostvanor, sömn, nuvarande aktivitetsstatus, samt andra detaljer som kommer fram under samtalet är av stort värde för det program som läggs upp för dig. Vi kommer också att utföra tester för att få en start på var vi skall lägga nivån på träningen.


 

När kartläggningen är klar tar vi tillsammans fram ett anpassat träningsprogram. Du får noggrant lära dig övningarnas utförande och teknik. Ni jobbar sedan gemensamt med programmet mot dina mål.

 

Genom att använda strukturerade behandlingsprogram och utvärdering genom objektiva tester kan vi följa processen och därigenom hela tiden anpassa behandlingen och träning mer effektivt.

 

Tester

 

Med hjälp av olika tester kan du få kännedom om din fysiska kapacitet, dvs din kondition, styrka, rörlighet och stabilitet. Testerna talar om var du befinner dig i dagsläget och är ett bra underlag för träningsplanering, och naturligtvis också en rejäl motivationshöjare. För att få ut mesta möjliga av testresultaten, rekommenderar jag att du gör samma test vid två olika tillfällen, med 2-6månaders intervall. Målet är att kunna se en förbättring mellan de två olika testtillfällena.

 

 
Utvärdera dina mål styrka, uthållighet och rörlighet vid tre tillfällen

 

Med hjälp av olika tester kan du få kännedom om din fysiska kapacitet, dvs. din kondition, styrka, rörlighet och stabilitet. Testerna talar om var du befinner dig i dagsläget och är ett bra underlag för träningsplanering, och naturligtvis också en rejäl motivationshöjare. För att få ut mesta möjliga av testresultaten, rekommenderar jag att du gör samma test vid tre olika tillfällen, med 2-6månaders intervall. Målet är att kunna se en förbättring mellan de tre olika testtillfällena och kunna planera träningen bättre för att nå ditt mål.
 

 

Grupper

 

 

Försäsongsträning med inriktning mot er specifika idrott.

 

Uppbyggnadsträning för att ditt lag/ dina idrottare. För att kunna uppnå optimal fysisk styrka och rörlighet och prestera maximalt under hela säsongen.

 

Skadeförebyggande träning

 

Vi hjälper dig att hålla idrottarna skadefria genom att prova ut ett specifikt träningsprogram som är riktat just efter era behov och önskemål.

 

 

Tester

 

Testa ditt lag/dina idrottare före säsongen, få ett objektivt mått på vad ni behöver träna mera på och ha som mål. Utvärdera i mitten på säsongen sätt upp ett nytt mål och utvärdera efter säsongens slut.