De Omgeving


http://westerwolde.groningen.nl


Vriescheloo, behorende tot de gemeente Bellingwedde ligt in het meest zuidelijk gelegen deel van de provincie Groningen, Westerwolde.  Het is een bosrijke omgeving met daarin gelegen de prachtige Oldambster boerderijen.

Recreatie


In de directe omgeving zijn tal van recreatieve mogelijkheden. In de eerste plaats is de naast het pension gelegen molen 'De Korenbloem' te bezichtigen, waarbij een duidelijke uitleg wordt gegeven over de werking van de molen.Niet ver van het pension vindt u het dorpje Wedde met het kasteeltje "Huis te Wedde" en een fraaie middeleeuwse kerk.

Een bezoek aan de vestingdorpen Bourtange en Oude- en Nieuweschans is zeer de moeite waard. Deze verdedigingswerken werden aan het begin van de tachtigjarige oorlog door staatsen gebouwd, met als doel de aanvoerwegen van de Spaansgezinde stad Groningen onder controle te krijgen.

In de omgeving zijn er diverse musea en andere bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het 'Streekmuseum 'De Oude Wolden' en het Ambachtelijk Zadelmakerij Museum'.


Overige omgeving

Een bezoek aan de stad Groningen is zeer aan te bevelen.
De stad waar oud en nieuw prachtig wordt gecombineerd biedt o.a. het Groninger Museum. Afgezien van de exposities, is het gebouw alleen al een bezoekje waard. Verder is een rondvaart of een rondwandeling door de stad zeer interessant.

In Emmen bevindt zich het Noorder Dierenpark. In één van Europa's mooiste dierenparken kun je een hele dag rondwandelen, zonder je te vervelen.

Ter Apel heeft haar bekendheid te danken aan het in 1464, op de plaats van de oude kapel gestichte Kruisherenklooster.

Bij het klooster bevindt zich de kloostertuin, met daarin een tal van bijzondere inheemse plantensoorten.    


Voor de kinderen is de verkeerstuin in Assen een leuk uitje.Spelenderwijs kunnen hen hier de verkeersregels worden bijgebracht.Het aangename wordt op deze manier met het nuttige verenigd.

Voor diegenen die van tuinen in het algemeen en van rozen in het bijzonder houden, is er het Rosarium in Winschoten.

Ook busliefhebbers kunnen zich uitleven, namelijk bij het Busmuseum Hoogezand.Heerlijk ontspannend is een thermaalbad bij Fontana Nieuweschans, waar tevens aanwezig zijn een saunaplein, een kuurcorridor, moor-, algen- en kruidenbaden en een bewegingsstudio.

In Veendam vindt u het Veenkoloniaal Museum met de geschiedenis van de Groninger Veenkoloniën.

Een bezoekje aan Duitsland is vanuit Vriescheloo zeer goed mogelijk. Het is slechts een korte reis naar de plaatsen Leer en Papenburg met leuke koopcentra.

Dat de Duitsers ook van molens houden, kunt u hier lezen. Ook kunt u hier de grensoverschrijdende molentocht vinden

Diverse routes

Wilt u met de auto de omgeving verkennen?

Uitermate geschikt hiervoor zijn o.a. de Westerwolde-Hümmlingroute en de Boerderijenroute.

De prachtige omgeving nodigt echter ook uit om er met de fiets of lopend op uit te trekken.

Voor de fietsers zijn er de Vestingroute, de Stroomdalroute en de Westerwoldse A route (allen ca. 40 km.) en voor de wandelaars het Noaberpad en de Struunroute.

http://www.wandeleninwesterwolde.nl


Wandelaars komen in het mooie Westerwolde ruimschoots aan hun trekken. Er zijn 33 wandelroutes beschikbaar op de website www.wandeleninwesterwolde.nl.  Twee van deze routes hebben onze molen "De Korenbloem" als startpunt.Een hele mooie fietsroute van 35 kilometer die u Westerwolde op zijn mooist laat zien.

Streekinformatie vindt u bij ons in de vorm van vele folders
Overige tips:
Een andere molenbezienswaardigheid vindt u in Zuidlaren. Molenmuseum De Wachter is beslist een bezoek waard.


Nemo VERENIGING VAN VRIJE WANDELAARS
Kantoor: ma-vrij 9-17 uur (woensdag gesloten)
Westerpark 2 - 1013 RR Amsterdam
Tel/fax 020-6817013
E-mail: nemo@pz.nl

Kijk op hun site :