De Omgeving"WESTERWOLDE DAAR WORD JE STIL VAN"

Westerwolde is een gemeente in het zuid-oosten van de provincie Groningen rondom de riviertjes de Ruiten-Aa, de Mussel-Aa en de Westerwoldse Aa.

Ten westen en zuiden van Westerwolde liggen de Groninger Veenkoloniën, ten noorden het Reiderland en ten oosten het Emsland (Duitsland).

De dorpen in deze gemeente zijn: Ter Apel, Sellingen, Vlagtwedde, Wedde, Vriescheloo, Bellingwolde, Blijham, Oude Schans en Bourtange en deze hoorden vroeger ook al bij deze voormalige Heerlijkheid Westerwolde.

Winters plaatje

Zicht op de camping vanaf de Verbindingsweg over het aardappelveld


 
In Westerwolde ontdek je hoe Nederland is ontstaan. Zo werd in de Burcht te Wedde(het enige kasteeltje in de provincie) de beroemde Slag bij Heiligerlee bekokstoofd. 

Dit was de eerste overwinning van de troepen van Willem van Oranje in de Tachtigjarige Oorlog.

De rijke geschiedenis van Westerwolde vind je ook terug in de vesting Bourtange, Klooster Ter Apel en de vesting Oude Schans.


Voor meer info raadpleeg www.westerwolde.groningen.nl
 


Er zijn diverse fietsroutes variërend in lengte van 10 km tot 45 km. Deze routes gaan hoofdzakelijk via fietspaden en soms langs rustige wegen. Middels het fietsknooppunten systeem kunt u ook heel gemakkelijk uw eigen routes samenstellen.

Op ongeveer 5 km. afstand van de camping vindt u aansluiting op de LF 9.

Voor de wandelaar zijn er door de Stichting Wandelen in Westerwolde heel veel prachtige routes van diverse lengtes samengesteld. U kunt deze routes downloaden via www.wandeleninwesterwolde.nl

De lange afstand wandelroute "Op Naoberpad" loopt ook door Westerwolde.

U kunt echter ook buiten deze routes prachtig tochten maken en of u nu per fiets of per voet Westerwolde gaat ontdekken..... u zult zeker verrast worden door de schitterende natuur.


Ook met de auto en motor zijn er diverse fraaie routes te rijden. De Dollard-route en de Westerwolde-Hümmling-route zijn er enkele van. Het volledig gerestaureerde vestingstadje Bourtange bevindt zich op slechts 6 km afstand van de camping.


Ook buiten de bestaande toeristische routes zijn er nog hele mooie plekjes in dit deel van Groningen te ontdekken. Vraag ons er naar. We helpen u graag op weg. Op wandelafstand treft u in een klein natuurgebied een vennetje aan waarin u heerlijk kunt zwemmen.