Welkom op onze website


De Dorpsraad van Wedde bevordert en bewaakt de leefbaarheid in Wedde en Wedderveer in de ruimste zin. Het bestuur van de Vereniging Dorpsraad Wedde hoopt met deze website u van alle belangrijke, interessante en verrassende zaken op de hoogte te brengen.


NIEUWS VAN DE DORPSRAAD

01-2018

Allereerst willen wij iedereen in Wedde en omstreken een fantastisch 2018 toewensen. 

De jaarwisseling is in Wedde voor zover wij weten rustig verlopen. Vanuit de dorpsraad complimenten voor de jeugd: er was geen onrust en er waren geen vernielingen. Goed gedaan, mensen!  

We hopen dat we jullie volgend jaar opnieuw kunnen complimenteren. 

Ook alle vuurwerkresten zijn inmiddels weer opgeruimd: iedereen is goed bezig geweest!

De dorpsraad zal zich ook in 2018 weer inzetten voor de leefbaarheid in het dorp. Wij zijn als dorpsraad benieuwd hoe de samenwerking met de nieuwe gemeente Westerwolde zal verlopen. We zullen contact zoeken met andere dorpsraden om te onderzoeken op welke wijze zij graag samenwerken met de gemeente en te kijken of we daarvoor een gezamenlijk convenant op kunnen stellen.

Ook zullen we verder gaan met het uitwerken van de dorpsvisie.

Als dorpsraad werden wij tot afgelopen jaar gesubsidieerd door de Rabobank. De subsidie-aanvraag zoals deze tot afgelopen jaar plaatsvond, bestaat niet meer. Daarvoor in de plaats is de grote clubactie gekomen. Verenigingen kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage uit de grote clubactie en de bijdrage die ze krijgen wordt bepaald door het aantal stemmen dat hun voorstel krijgt. Alle leden van de Rabobank krijgen 5 stemmen om te verdelen en zij mogen maximaal 2 stemmen uitbrengen per vereniging, stichting of club. Het stemmen vindt plaats van 8 tot 22 februari 2018.

De dorpsraad gaat ook meedoen met de grote clubactie van de Rabobank.

Wij doen een aanvraag om duurzame bloembakken voor Wedde te bekostigen. De huidige bloembakken zijn aan vervanging toe en daarom willen we bloembakken van cortenstaal laten maken door de jongeren van de praktijkschool. 

Zo zorgen we voor bloembakken in Wedde die jarenlang mee kunnen. Tegelijkertijd  helpen we de jongeren van de praktijkschool door ze ervaring op te laten doen met het bewerken van verschillende materialen. Zij vergroten hiermee hun kennis en vaardigheden en leveren een zichtbare bijdrage aan de openbare ruimte, wat goed is voor hun zelfvertrouwen.

Daarom doen we de volgende oproep aan alle leden van de Rabobank:

Breng uw stemmen uit op het voorstel van de dorpsraad om duurzame bloembakken voor Wedde te laten maken. Zo zorgen we er samen voor dat Wedde een fleurig aanzien heeft in voorjaar, zomer en herfst!

Als u al wel bankiert bij de Rabobank, maar nog geen lid bent, kunt u overwegen om lid te worden. Als u dat doet voor 22 februari 2018, kunt u nog meestemmen voor de grote clubactie van dit jaar.


 Kijk voor ouder nieuws in het nieuwsarchief