Kanootti on persoona.Samoihin mittoihin piiloutuu hyvinkin erilaisia ominaisuuksia.

Melonta muuttaa muotoaan sitä mukaa kun kehityt. Alkaa varustelukierre. Kokemusten ja elämysten myötä alat hahmottaa, minkälainen melonta ja minkälainen kalusto kiinnostaa ja tuntuu hyvältä.

Hinta ei välttämättä kerro kaikkea kanootin ominaisuuksista. Hinta korreloi siihen materiaaliin, josta kanootti on tehty. Mitä kevyemmästä ja jäykemmästä materiaalista kanootti on valmistettu, sen kalliimpi se on.

Keveyden suurin hyöty on, jos joudut nostelemaan kanoottia. Jäykempi materiaali lisää melonnan tehokkuutta.

Kanootti, jota pidetään samassa rannassa ja jolla tehdään lenkkejä lähivesillä, voi olla vähän painavampi, koska sitä ei tarvitse nostella auton katolle tai kantaa rannasta melontaseuran vajaan. Tällaisia kanootteja saa uutena reilusti alle 1000 eurolla.

Tällä hetkellä Suomessa myydään miltei kaikkia maailman merkittävimpien kanoottivalmistajien kanootteja. Joitain erikoismalleja ei ole suoraan hyllyssä, vaan ne on tilattava etukäteen. Paras aika tilata on hyvissä ajoin syksyllä, niin saa kanootin melko varmasti keväällä jäiden lähdön aikaan. Tällaiset kanootit maksavat tuhannesta eurosta ylöspäin kolme- jopa viisikin tuhatta.

Suomalaiset kanoottikauppiaat ovat pääsääntöisesti asiantuntevia ja osaavat auttaa sopivan kanootin löytämisessä juuri sinulle.

Avokanoottiyhdistyksen jäsenillä on laaja valikoima omia kanootteja, joten on mahdollista, että heiltä saa kokemusperäistä tietoa eri kanooteista ja niiden sopivuudesta juuri sinun tarpeisiisi.

Vannoutuneella harrastajalla voi olla 4-5 kanoottia, joista valita melonnan ja retken luonteesta riippuen.

Retkeilijä tarvitsee yleensä auton, jolla saa kuljetettua kanoottinsa vesistön alkupäähän. Toinen vaihtoehto ovat pumpattavat tai muuten koottavat kanootit, joita voi kuljettaa julkisilla kulkuneuvoilla tai jopa vetää polkupyörän peräkärryssä.

Avokanoottiyhdistyksen jäsenenä voit liittyä keskustelupalstallemme, josta löytyy ajankohtaista tietoa ja kokemuksia eri kanooteista.