Om Street View


Hvad er Street View?


Råt oversat betyder "Street View" noget i retningen af "gadeblik" og det er netop det, det er. Et blik på gader og veje som de ser ud, hvis man der i virkeligheden. Ved at zoome helt ind på Google Maps får man nu mulighed for at se 360 graders panoramo-billeder af de fleste offentlige veje i Danmark, og man kan navigere rundt på dem med blot få museklik.

Street View i praksis

Street View er en helt ny måde at se et kort på. Hidtil har kort været noget, hvor man så en by eller et område oppe fra og ned i 2D, men sådan ser vi mennesker sjældent en by (det er mest fugle, der ser dem sådan). Vi ser den som regel i gadeplan, og med Street View kan man nu se byer i gadeplan over hele verden fra sin computer.

Det kan bruges til mange ting, eksempler kan være:
  • Se det hotel, man overvejer at booke sin ferie på, og lige tjekke udsigten og beliggenheden før man beslutter sig.
  • Gå en tur rundt i et område, man overvejer at se på hus i.
  • Planlægge ruter, f.eks. til løbeture, sightseeing og meget andet.
  • Genopleve ferier ved at gense seværdighederne.
  • Undersøge parkeringsmuligheder.
  • Og meget andet...

Street View i Danmark

Street View findes over det store dele af verden, inklusive USA, Japan, Australien, New Zealand og store dele af Europa. Street View findes også for Danmark, så både danskere og folk fra resten af verden kan se Danmark i gadeplan. På kortet nedenfor kan du se, hvor Street View dækker i Danmark.


 

At bruge Street View

Du kan altid se om Street View er tilgængeligt på den del af Google Maps, du sidder og kigger på. Øverst på zoom-baren i kortets højre side er der et lille ikon, der forestiller en mand, Vi kalder ham "Pegman". Hvis han er orange, betyder det, at man kan se Street View billeder i området. Er han grå, kan man ikke.


Hvis man klikker på ham og trækker ham ind på kortet, vil de gader, der er Street View-billeder af, blive blå. Man kan så sætte Pegman der, hvor man gerne vil se Street View.

Man kan også bruge zoom-værktøjet under ham til at zoome helt ind, det højeste zoom-niveau er Street View.Comments