Útmutatás újságíróknak

Ezt a konferenciát úgy terveztük, hogy lehetővé tegyen vitákat és véleménycseréket, így várható, hogy sok, formális szekciókban megkezdett beszélgetés a folyosókon vagy másutt folytatódik majd. Emiatt az eseményekről szóló tudósítások valószínűleg ugyanilyen nehezen tervezhetőek és izgalmasak lesznek. Ugyanakkor néhány résztvevő előreláthatólag szeretné elkerülni, hogy kiléte publikussá váljon. Azért, hogy mindenki személyiségi jogait tiszteletben tartsuk, a következő rövid iránymutatást kérjük, vegyék figyelembe a konferenciáról szóló tudósítási irányelveket:


1. Plenáris ülések--A résztvevők között a plenáris ülések alatt elhangzó beszélgetésekből idézhetnek, de nem használhatják a résztvevő nevét vagy más, identitását kifejező leírást az illető kimondott hozzájárulása nélkül. A panelbeszélgetések tésztvevőit megnevezhetik, amikor publikus esemény keretében beszélnek.  

2. Workshopok és break-out szekciók--Ugyanazok a szabályok, mint a plenáris ülések esetében. Nevek és más, identitást kifejező leírások nem használhatóak. 

3. Szabad mozgás--A keddi és szerdai szekciók nyitottak a sajtó számára. Rendelkezésükre áll egy sajtószoba nagy sávszélességű kapcsolattal, hogy ezzel segítsük anyagaik leadását, de természetesen nem kell folyamatosan itt tartózkodniuk. 

4. Információk hozzáférhetősége--Erre az oldalra fel fogunk tölteni amennyi anyagot csak tudunk, de a résztvevők anyagai általában nem lesznek előre hozzáférhetőek, a konferencia általánosan spontán természetéből fakadóan. 

5. Kérdezzenek!--Ha valamiben nem biztosak, kérdezzenek. Az újságíróknak szóló iránymutatással kapcsolatos kérdéseket ide várjuk: krisztinars@google.com vagy rulli@ceu.hu.
Comments