Una ermita és una capella, santuari o església situada en un lloc allunyat de les poblacions i dedicat al culte religiós.


TRAK-RUTA

 

DADES REALS GPS GARMIN Etrex  vista HCX

Kms...........................................  144 Kms

Alçada acumulada ................  3.375 mtrs

Descens acumulat ………….  3.384 mtrs

Temps en moviment ………   11 hores 20 minuts

Temps parats ……………….    3 hores 08 minuts

Velocitat màxima ………….. 58 km/h

Velocitat mitja ……………    12,5 Km/h

 

Els tres ermitans que vàrem fer tot el recorregut de les 22 ermites, per tornar a casa, vam haver de pujar a Mont juïc .  TOTAL  150 km  i 3.500 metres acumulats.


Sortim de la Devesa de GIRONA, la creuem  i també passem el barri de Sant Daniel. Pugem cap a la torre Gironella, seguim la ruta del via crucis;  al final  del recorregut, l’Ermita del Calvari  s’aixeca solitària entre dos turons: 1ª Ermita.  Baixem altra vegada a Sant Daniel, i seguim de pujada cap a la 2ª Ermita: Sant Miquel.  Baixem fins a Celrà,  agafem camí de Juià i, remuntant pel camí  dels Àngels, ens trobem la 3ª Ermita: Sant Joan de l'Erm.  Continuem pujant i al final la 4ª ermita: Els Àngels. Baixem per Montnegre i en el camí de baixada a la carretera de Santa Peiaia ens trobem la 5ª: Santa Maria de Montnegre. En el  km 14 de la carretera de la Bisbal a Cassà girem a l'esquerra per pujar fins a Sant Cebrià de Lledó (Els Metges): la 6ª Ermita. Baixant cap a La Ganga (carretera de la Bisbal a Calonge) després de pujar a Puig d'Arques, trobem la 7ª Ermita: Sant Cebrià dels Alls. Continuem baixant fins a la carretera de la Ganga on girarem a la dreta i, a la nostra esquerra, surt un camí que prenem fins arribar a Santa Llúcia: 8ª Ermita. La 9ª és Sant Pol, a tres quilòmetres baixant per trialera. Seguim camí de pujada fins a Santa Coloma de Fitor: 10ª Ermita. La 11ª la trobarem baixant de Fitor pel camí de Vall-llobrega, és la de Sant Mateu de Vall-llobrega. Des del mateix poble de Vall-llobrega agafem pista de pujada a Santa Maria de Bell-lloc: 12ª Ermita.  Continuem pujant el turó i passem a la vessant de Calonge, baixant en direcció al poble  ens trobem Sant Daniel: 13ª Ermita. Continuem baixant fins a la carretera de Palamós,  seguim cap a Platja d'Aro i a l'alçada de Cap Roig, a la nostra dreta, hi ha Sant Antoni: 14ª Ermita. La 15ª és Fenals d'Aro, en la mateixa pujada del Mas Nou (Platja d'Aro), continuem pujant i ens  trobarem la 16ª Ermita: Santa Maria de Fenals.  Arribem al cim del Mas Nou on es troba l'Ermita de Vallvanera, la 17ª Ermita.  Seguim 2 km per la carretera de Romanyà, després trenquem  a l'esquerra i, per camí trialer, baixem fins a la urbanització del Bell-lloc; aquí es troba l'Ermita del mateix nom: Santa Maria de Bell-lloc d'Aro, 18ª Ermita. Seguim carretera cap a la Font Picant, girem a la dreta i prenem el carril bici durant 4Km i, per un camí que trobem a la nostra dreta  remuntem fins a Panedes on trobem l'Ermita de Sant Ampeli de Panedes: 19ª Ermita.  Seguim camí a la dreta i planejant arribem fins Cassà de la Selva on, adosada a una masia, es troba l'Ermita de la Verneda, la 20ª. Seguim el carril bici, atravessem el poble de Cassà i agafem camí de pujada fins a Sant Cristòfol del Bosc: 21ª Ermita. Camí de Girona, a la Barriada d'Erols, es troba l'Ermita del mateix nom: la 22ª i última ermita. Tanquem el cercle a la devesa de GIRONA.

SIGUES ERMITÀ, SUMA'T AL REPTE!!

 

DOS ERMITES fins a Sant Miquel ……8Km i 412mtrs acumulats

FÀCIL                                                                      

QUATRE ERMITES fins els Àngels…..20Km i 858 mtrs acumulats MITJANA          

SIS ERMITES fins els Metges…………. 39Km i 1.175 mtrs acumulats

MITJANA          

DEU ERMITES fins a Sant Pol ………. 63Km i 1.650 mtrs acumulats

DIFÍCIL              

TRETZE ERMITES fins a Sant Daniel...83Km i  2.275mts acumulats

DIFÍCIL               

DISSET ERMITES fins a Vallvanera ……98Km i 2.800mtrs acumulats

MOLT DIFÍCIL    

VINT-i-DOS ERMITES fins  a GIRONA  144Km i 3.375mtrs ACUMULATS

 

SEGUIU EL TRAKHI HA 22 WAYPOINTS (punts de ruta), UN PER A CADA ERMITA . Hi ha punts d’avituallament d’aigua cada tres o quatre ERMITES .