Què és?

Durant el curs 2015-16 a Pineda es va començar el Projecte Escola Verda per tal de poder formar part de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) i obtenir el distintiu d’Escola Verda.

 

El programa Escola Verda, amb més de 15 anys de bagatge i més de 500 escoles que en formen part, sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

 

I què vol dir sostenibilitat? Descrit l’any 1987 per la Comissió Mundial per al Medi Ambient i Desenvolupament de les Nacions Unides, el desenvolupament sostenible és aquella forma de desenvolupament que satisfà les necessitats de les generacions presents sense comprometre la possibilitat de les generacions futures de satisfer les seves necessitats. Actualment, es parla en sentit genèric de Sostenibilitat, incloent-hi d’aquesta manera totes les activitats humanes (accions, decisions, comportaments, tecnologies, etc.) que vetllen per aconseguir aquest objectiu de proveir el millor per a les persones i el medi ambient ara i en el futur indefinidament.

 

Contextualitzada en el moment actual que estem vivint, d’evidències sobre el canvi climàtic, extinció d’espècies a ritme trepidant, pobresa energètica, malbaratament d’aliments… el Papa Francesc ha escrit l’encíclica Laudato si (2015) en la qual fa una crida a tots els cristians del món a ser conscients d’aquests problemes i a posar-hi remei, ja que la terra és “la casa de tots” i nosaltres en som jardiners.

 

És per tots aquests motius que a Pineda hem decidit que no ens podem quedar de braços plegats i que hem de començar actuar de forma diferent, des de l’escola i cap a les famílies.

 

Necessitem la vostra col.laboració!


Comments