201112-Unreminiscent Nature

Unreminiscent Nature in Petit Port/PP44

Tijdens de finissage poseren 4 van de kunstenaars (Annemarie Abcouwer, Niek Hendrix, Marja Selier en Mary Geradts) bij hun werken.

Het was druk en zeker geslaagd. Altijd leuk om zoveel positieve reacties te horen.


 

De tentoonstelling & de werken

Unreminiscent Nature, de opening

Kunstenaars geven hun visie op natuur. Saai? Zeker niet! Petit Port/PP44 gaf acht kunstenaars het intrigerende thema Unreminiscent Nature mee. Met dit thema op zak nodigden zij elk een collega-kunstenaar uit om deel te nemen. Het resultaat: een groepstentoonstelling met werk van 16 kunstenaars in diverse materialen en met uiteenlopende interpretaties van het thema. Nieuwsgierig geworden? Unreminiscent Nature wordt op zaterdag 10 december om 16:00 uur geopend in Petit Port/PP44. De expositie in de etalage van Petit Port/PP44 is te bezichtigen t/m 29 januari 2012. 


Kunstenaars Marjolein van Haasteren, Peter Zuur, Marja Selier, Mark Beerens, Iemke van Dijk, Marco de Groot, Mary Geradts en Jacqueline Petit nodigden de acht collega-kunstenaars Annemarie Abcouwer, John de Rijke, Bart van der Mark, Niek Hendrix, Clary Stolte, Marcel Prins, Marije Mommers en Hans Dunlop uit om deel te nemen aan Unreminiscent Nature. In foto’s, sculpturen, schilderijen en tekeningen leverden zij 16 compleet verschillende invullingen van het thema af. Waar de ene kunstenaar teruggaat naar herinneringen aan een oernatuur, gaat het werk van anderen meer over opbouw, ruimtelijke platheid of zelfs natuur versus geometrie. Unreminiscent Nature kan over de natuur der dingen gaan of kan zinspelen op de natuur der herinneringen. Het ontwaken van vertrouwde herinneringen of juist het tegengaan hiervan. Verschillende werken verwijzen naar de tegenstrijdigheid van natuur versus industrie, waarbij frictie ontstaat tussen het verlaten landschap van vroeger en het volgebouwde uitzicht van de toekomst. Een schilderij over de sombere positie van de mens in de huidige kille, gefragmenteerde samenleving kan in Unreminiscent Nature zomaar te bewonderen zijn naast een sculptuur over de speelsheid van toevalligheden. De interpretaties lopen wijd uiteen en het kan allemaal bij Unreminiscent Nature.

Hierna volgt nog een overzicht van de werken met een beschrijving en de prijzen.


 
Comments