PD ŠUMAR

Dobro došli na planinarski portal PD Šumar. Ove stranice služe ponajprije razmjeni informacija između našeg članstva razasutog po bijelom svijetu. Isto tako poslužit će da se svojim postupcima i pohvalimo pred svim namjernicima koji dođu na ove stranice.

pristupnica-pd-sumar-2018.pdf

Sređivanje članstva nova je aktualna tema naše udruge. Da bi stvar bila zanimljivija, osim Zakona o udrugama, pa potom i fiskalizacijskih propisa koji su se dogodili u međuvremenu, sad imamo ovdje i famoznu Uredbu o osobnim podacima. Ukratko, moramo imati knjigu članova i za te potrebe moramo prikupljati i čuvati određene osobne podatke. U smislu gorespomenute Uredbe, tko želi biti član mora se s time složiti. Za stare članove smatramo da su suglasni već samom uplatom članarine, a novoučlanjeni će potpisati ovu pristupnicu - i to je to.

Proces plaćanja članarine, usvojen na sjednici UO na Štirovači 23. lipnja 2018. je slijedeći:

  • Članarina se uplaćuje općom uplatnicom na žiro račun društva
  • Osoba koja se želi učlaniti u PD Šumar mora popuniti pristupnicu i osobno ju potpisati.
  • Na račun društva uplatiti, članarinu + 10 kn. za iskaznicu. Popunjenu pristupnicu i potvrdu o uplati poštom dostaviti na adresu društva. Obavezno naznačiti na koju adresu treba vratiti člansku iskaznicu.
  • Članovi koji su već učlanjeni, uplaćuju godišnju članarinu + eventualno iskaznicu ako nema mjesta za nalijepiti markicu. Potvrdu uplate + člansku iskaznicu poslati na adresu društva. Obavezno naznačiti na koju adresu treba vratiti člansku iskaznicu.
  • Po ovjeri iskaznice se vraćaju na naznačenu adresu pošiljatelja.
  • Radi raconalizacije troškova sugerira se da ogranak, ili grupa planinara iz jednog mjesta, skupi više iskaznica i potvrda o uplati i sve zajedno pošalje na ovjeru, a potom i da se ovjerene iskaznice u jednom paketu vrate.
  • Još bolje je da se cijeli proces obavi na nekom od pohoda Društva.