Paul's Place‎ > ‎

Familiestambomen

Als toekomstig auteur (van o.a. een auto-biografie) zal ik mij verdiepen in het verleden, en specifiek in het verleden van mijn en andere gerelateerde families. Behalve feitenkennis is dit ook een prettige bezigheid, er gaat weer een nieuwe wereld voor me open. Het blijkt dat dit onderwerp miljoenen mensen bezighoudt, en dat resulteert in vele (open source) programma's om dit allemaal vast te leggen, en beschikbaar te maken.

Ik koos ooit voor Gramps, een opensource programma dat draait onder alle besturingssystemen: zo kan ik ook nog eens op een XP-laptopje wat doen. Maar de mutaties deed ik op een linux-machine (FC21, voor ingewijden). 

Overigens mag dit geen genealogie heten, want de publicatie daarvan mag alleen nadere gegevens over niet-levende personen openbaar publiceren. Ik publiceer in de beslotenheid van deze site ook de levenden, maar als een iemand daarvan daar bezwaar tegen heeft dan lees ik dat graag en respecteer dat.

Inmiddels heeft MyHeritage zijn intrede gedaan: een cloud-based superprogramma uit Israël. Ik voerde de 50 bekende mensen in en inmiddels zijn dat er meer dan 4000 ... en daarvan heb ik er zelf hoogstens 200 zelf gevonden, de rest doet het programma voor me. Top !