Paul's Place‎ > ‎Afvallen en zo...‎ > ‎

Na de kuur

Na twee weken fase 4 en ook 2 weken fase 5 zijn we Prodimed-vrij en hebben het gewenste resultaat bereikt. Nu begint de periode van gewenning aan het nieuwe gewicht en eet-rime, evenals van de voedingskeuze. Dat laatste is minder moeilijk dan het lijkt, het ritme is zeker zo belangrijk..

Als ik deze regels schrijf zijn we 5 maanden bezig: het toegenomen gewicht bestaat uit spieren (per ongeluk wat gewandeld). We houden het strakke ritme vast en drinken minimaal 1,5 liter water perr dag. We mijden vette en zoete kost en aten al bijna geen pasta, rijst of aardappelen. Ook de wijn is wat matiger: geen behoefte aan meer dan 3 glazen. We zijn fitter en minder snel moe: al die kilo' s hoeven niet meer mee. Het vel is redelijk strak gebleven dankzij de eiwitten. Dagje zondigen is geen probleem, daarna even wat rustig aan doen en het gaat weer goed.  We zullen het jojo-effect kunnen vermijden. En: inmiddels alle medicijnen afgebouwd !

Deze regels zijn na een haljfaar geschreven (zie schema), en de gevreesde (en door velen voorspelde) terugval is er niet ! Wel blijkt bij meting dat gewichtstoe- of afname niets zegt over het vetgewicht. Ondanks dat we beiden in totaal nog afvielen bleek er een toename van vetgewicht. Beetje meer eiwitten en dan zal dit ook in balans komen. Dat zien we over twee maanden dan wel weer en dat melden we nog.

We zijn nu (26 oktober) 8 maanden verder, en hebben net twee weken vakantie met 2 x per dag buiten de deur eten achter de rug, gevolgd door 4 etentjes en feestjes in twee weken. Elk flink aangekomen ( 2 kilo vet erbij !). Daar gaan we even wat aan doen !

Vandaag, 11 december, na 42 weken: gewicht gelijk gebleven, wel wat meer vet .. Oorzaak lijken de koekjes bij koffie en thee in de ochtend en middag. En de frequente etentjes buiten de deur en thuis met lang tafelen, waardoor het ritme verstoord wordt. O, ja, drank maakt je warm, dus het opgenomen voedsel hoeft niet gebruikt te worden om warm te worden of blijven, dus wordt het opgeslagen als vet.
Nou, dan maar een stukje fruit in plaats van het koekje, niet zo lang tafelen en soms een paar dagen niets alcoholisch drinken. Zeker weten: dat gaat wel lukken, zonder dat we zielig leven !

Een aanrader dus, maar lees de tweede alinea van Afvallen en zo nog eens ..

Na 15 maanden blijkt het lastig op het optimum te blijven: de discipline valt zwaar, met name als er (vele) vakanties zijn met wat extra lekkere dingen, er weer een wat drukker leven is met net even geen tijdige maaltijden en als er wat gezondheidsproblemen van voorbijgaande aard (en pijnstillers) zijn. Dat laat de het schema dan ook zien ...
Blijvend werk aan de winkel, wante we willen weer naar 58 c.q. 80 kilo en daar blijven. Gaat ook weer lukken.

Na 17 maanden blijkt het evenwicht ongeveer bereikt: Lucie rond de 60 kg en Paul rond de 82 kg.

We schrijven februari 2011. Na een jaar van feesten, (8 !) vakanties en vele etentjes bereikte ik rond oud en nieuw de 88,2 kilo ! Een ander eetpatroon, dat kun je wel zeggen. Inmiddels zijn er daar weer 2 vanaf, nu het eetpatroon weer genormaliseerd is. In december 2016 was de 93 kg weer op de schaal, en sindsdien weer beter opgelet, op weg naar een blijvend gewicht van plm. 85 kg. Gaat lukken.