Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa
 

Kuva vanhusten ja lasten yhteisestä askarteluhetkestä.                  
 
                                                                                                                               
 


 
             Tiistaina 8.5.2018 on tulevien, syksyllä 2018 aloittavien esikoululaisten esikouluun tutustumispäivä kello 9.30-11 Nallenkolossa, Turuntie 31. Samana päivänä nykyiset esikoululaiset menevät tutustumaan kouluun.

Koteihin on jaettu kyselyt kesä-, heinä- ja elokuun hoidontarpeesta. Palauttakaa lomake varhaiskasvatuspaikkaan 25.4.2018 mennessä. Näin pystymme ajoissa varmistamaan riittävän määrän henkilökuntaa varhaiskasvatukseen lomien ajaksi.

Kirjastossa voi koko huhtikuun ajan nauttia varhaiskasvatuksen ja esikoulun lasten töiden näyttelystä.
VARHAISKASVATUKSEN JA ESIOPETUKSEN VALOKUVAUS 7.3.2018
Päiväkoti Kultasiivessä
alkaen kello 8.30
Tarkempia aikoja voitte kysellä lapsenne hoitopaikasta.

Päivähoitopaikkojen haku:
Päivähoitopaikkoja voi hakea läpi vuoden. Hakemus tulee jättää viimeistään 4 kuukautta ennen lapsen hoidon tarvetta kunnanvirastolle tai päiväkodille. Mikäli päivähoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä hoidon tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 2 viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Oripäässä varhaiskasvatusta tarjotaan:   
 * perhepäivähoidossa, * päiväkoti Kultasiivessä *päivähoitoa sekä esikoululaisten täydentävää varhaiskasvatusta Nallenkolossa

Päivähoitopaikkojen haku uusille päivähoidon tarvitsijoille 1.8.2018 alkavalle toimintakaudelle on maaliskuun loppuun mennessä. Hakulomakkeita ja lisätietoja saa kunnanvirastolta varhaiskasvatuksen vastuuhenkilöltä 050 4328 188 tai päiväkodista. Tällä hetkellä päivähoidossa olevien perheiden ei tarvitse hakea hoitopaikkaa. Ainoastaan, jos haluaa muutosta nykyiseen päivähoitopaikkaan, tulee hakemus täyttää ja toimittaa kunnanvirastolle tai päiväkotiin. Lomakkeen voi halutessaan tulostaa ja täyttää jo kotona. Lomake löytyy osoitteesta www.oripaa.fi->lomakkeet->päivähoitohakemus.


Esiopetukseen osallistuvien (v 2012 syntyneet) ilmoittautuminen esikouluun tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa
 www.oripaa.fi -> lomakkeet -> esikouluun ilmoittautuminen HELMIKUUN aikana. Toissijaisena vaihtoehtona on paperinen ilmoittautumislomake, joita saa esikoulusta tai www.oripaa.fi -> lomakkeet. Jos esikoululainen tarvitsee päivähoitoa, niin päivähoitopaikkaa haetaan erillisellä lomakkeella.

Varhaiskasvatuksessa ja esikoulussa olevien lasten, joilla on ruoka-aineallergioita tulee toimittaa lääkärintodistus hoitopaikkaan ennen uuden kauden alkua elokuussa 2018. Näin saamme ajoissa tiedon allergioista ja pystymme toimittamaan tiedon myös koulun keittiöön ja osaamme varautua erityisruokavalioihin myös aamu- ja välipalan suhteen.

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2018!

Iloisesti, iloisesti

alkaa tontun joulupesti.
Kantapäissä siivet kilkkaa,
nyt me juostaan kiirenvilkkaa.
Tontuntöitä joulun alla:
toiveita on tulvimalla,
lumipilveen hukkuu katu,
joulu tulee niin kuin satu.
– Tittamari Marttinen –

Joulunajan toimimme seuraavasti: * 20.-22.12.2017 Kultasiipi ja Nallenkolo ovat avoinna normaalisti *27.-29.12.2017 VAIN Kultasiipi on avoinna *alkaen 2.1.2018 sekä Kultasiipi että Nallenkolo ovat avoinna *esikoulu alkaa keskiviikkona 3.1.2018


Koteihin on jaettu joulunajan hoidontarvekysely. Palautattehan kyselyn varhaiskasvatuspaikkaan 27.11.2017 mennessä. Näin pystymme ajoissa varmistamaan riittävän henkilökuntamäärän varhaiskasvatukseen loman ajaksi. Mahdollisuuksien mukaan hoito järjestetään päiväkoti Kultasiivessä!

Tiistaina 3.10.2017 kello 10.15 Koulun salissa

Nallen retkilaukku esitys varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen väelle. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös muut alle kouluikäiset lapset vanhempineen!

Torstaina 28.9.2017 kello 9.30 Veteraaniaukiolla, Kunnantalon edessä Leikkirauhan julistusPerheille on jaettu syyslomaviikon, viikko 42 16.-20.10.2017 hoidontarvekysely.

Palauttakaa kysely varhaiskasvatuspaikkaan 22.9.2017 mennessä, jotta voimme ajoissa varmistaa syyslomaviikolle riittävän määrän henkilökuntaa. Syyslomaviikolla pyrimme keskittämään hoidon päiväkoti Kultasiipeen.


Uusi toimintakausi on alkanut ja on vanhempainiltojen aika:

Nallenkolon 5-v vanhempainilta on to 14.9. kello 17.30 alkaen

Kultasiiven vanhempainilta on ke 20.9.2017 klo 18 alkaen.


Opetushallitus on myöntänyt Oripään varhaiskasvatukselle määrärahaa hankkeeseen Minä oripääläinen - Oripää lapsen silmin. Hanke toteutetaan yhteistyössä Mll:n sekä Varhaiskasvatuksen vanhempainyhdistyksen kanssa. Hankkeen myötä julkaistaan kirjanen, joka toimii oppaana ja historiikkina oripääläisille lapsille, vanhemmille sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisille. Kirjanen julkaistaan syksyllä 2017.


Liikkuva ja muotoutuva romubetoni-taide teos on nähtävissä tällä hetkellä Nallenkolon portin läheisyydessä. Huoltajat voivat halutessaan hakea lastensa työt omaan kotiin. Tekijän nimi löytyy työn pohjasta.Oripääläisten lasten romutaide-polku nähtävissä Hartmannin mökillä kotiseutupäivien ajan 8.-9.7.2017.
Tervetuloa!
Huoltajat voivat ottaa mukaansa polulta oman lapsen luomuksen.

PERHEILLE JAETAAN elokuussa HOITOPAIKOISTA TULOSELVITYSPYYNTÖ päivähoitomaksun määrittämistä varten. Osalle perheistä pyyntö on toimitettu heinäkuussa. Uuden toimintakauden alkaessa jokaiselle lapselle tehdään päivähoitomaksupäätös. Maksuperusteet tulivat voimaan 1.3.2017. Jos perheenne tiedot (koko, osoite tms.) ovat muuttuneet, ilmoittakaa siitä tuloselvityksen yhteydessä. Lisätietoja Tarja Jumppanen, vs toimistosihteeri tarja.jumppanen@oripaa.fi, 044 7625 322


Kesäajan hoito järjestetään seuraavanlaisesti:
*5.-30.6.2017 Kultasiipi ja Nallenkolo ovat molemmat auki
*3.-7.7.2017 (viikko 27)  vain Nallenkolo on auki ja hoito on järjestetty Nallenkolossa sillä Kultasiivessä tehdään silloin suursiivous
*10.7.-11.8.2017 hoito on järjestetty Kultasiivessä.
Muutoksista ilmoitamme välittömästi