Nieuws


Nieuwe directeur

Per 1 maart 2019 heeft de van Koetsveldschool een nieuwe directeur,
Christel Schoenmaker-Hokke


Excellente School

Op 22 januari 2018 hebben we het predikaat Excellente School ontvangen voor onze planmatige aanpak van Weerbaarheid en Seksuele vorming.Ons nieuwe schoolplein is officieel geopend

Op 18 mei 2017 was het zover. Ons plein is officieel geopend door Rick Vermin (lid dagelijks bestuur Amsterdam Oost) onder begeleiding van onze eigen Big band. Lees hier een artikel van De Witte Bedjes over ons plein. Ook heeft Het Parool hier aandacht aan besteed, lees hier het artikel. 


Bevindingen Inspectie van het Onderwijs zijn GOED

Op 18 april jl hebben we bezoek gehad van de Inspectie van het Onderwijs. Als eerste school voor speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen hebben wij de kwalificatie GOED gekregen en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.

Nieuw schoolplein

Trots en blij kunnen we u melden dat we op 28 oktober 2016 gestart zijn met de aanleg een nieuw groen schoolplein "Het Koetsveld". Lees hier een artikel van de Gemeente Amsterdam over de aanleg en subsidie van dit plein. 

We willen kinderen laten klimmen, klauteren, rollen, springen, slepen, beleven, vies worden, bouwen, voelen, stapelen, wroeten, scharrelen, met water spelen en verbazen. Kinderen bouwen zo aan zelfvertrouwen, bewegen meer, leren omgaan met risico’s en maken spelenderwijs kennis met de natuur. Bovendien stimuleert het spel, wat in een natuurlijk vormgegeven buitenruimte ontstaat, de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Kinderen kunnen zich terugtrekken of verstoppen er is ruimte voor individueel spelen en er is veel aanleiding tot samenwerken en groepsspel. 

Uit onderzoek blijkt dat kinderen (met name de jongens), na het buitenspelen, rustiger in de klas terug komen en zich beter kunnen concentreren. De betere inrichting van het schoolplein zal de ontwikkeling van onze leerlingen in belangrijke mate bevorderen, waardoor zij beter toegerust worden voor hun verdere schoolloopbaan en hun toekomst in wonen werken en vrije tijd. Zij zullen na een goede pauze ook rustiger in de klas zijn en zich beter kunnen concentreren. 

Behalve de leerlingen van de school zullen in de toekomst ook de kinderen van de Zorg In Onderwijs Groepen van Cordaan, de kinderen die kinder-fysiotherapie krijgen en de kinderen van de naschoolse dagbehandeling van stichting Philadelphia dagelijks gebruik van het schoolplein gaan maken.

Onderaan deze pagina kunt u de brochure downloaden over Het Koetsveld. Het nieuwe plein wordt gerealiseerd door de Zandraket.


Leerlijn seksuele vorming

Seksuele vorming is een erg belangrijk onderdeel van de sociale vaardigheden van onze leerlingen. Lees hier meer over dit onderwerp.


Onze school is gezond

Onze school heeft in oktober 2016 het vignet Gezonde School behaald voor het onderdeel voeding. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat! Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.


Adobe Youth Voices 

In 2014 heeft onze school een filmpje ingezonden voor Adobe Youth Voices. Een dag op onze ZMLK school in Amsterdam. Het filmpje is bedacht en gemaakt door de leerlingen. Het is getoond op het congres in Argentinië.


Ċ
Anna Both,
29 nov. 2016 02:17