Laatste nieuwtjes

Naamloos

Geplaatst 10 mrt. 2016 11:14 door Desiree Middelkoop   [ 26 aug. 2019 03:02 bijgewerkt door Dirk Koops ]
Theaterlessen

Geplaatst 10 mrt. 2016 08:08 door Desiree Middelkoop   [ 10 mrt. 2016 11:16 bijgewerkt ]


De afgelopen weken hebben de leerlingen van alle groepen theaterlessen gehad. Juf Isabelle van SEP heeft de lessen verzorgd. Zij is met de leerlingen op zoek gegaan naar hun talent om zichzelf te presenteren. Dat heeft zij gedaan door middel van een verhaal uit het prentenboek 'Een ober van niks' van Tjibbe Veldkamp en Philip Hopman. De leerlingen en hun leerkrachten hebben enorm genoten tijdens de lessen. De groepen Mars, Saturnus, en Mercurius durfden zelfs op het podium op te treden voor andere groepen. 

Excellente school

Geplaatst 22 jan. 2016 03:45 door Jelka Bröcheler


Sinds maandag 18 januari 2016 is de Mr de Jonghschool in het bezit van het Predicaat Excellente school 2015-2017. Wij zijn hier natuurlijk super trots op!
De medewerkers van de school hebben een TOP prestatie geleverd en dat is bekroond. De landelijke pers heeft diverse artikelen geschreven over de scholen die het Predicaat hebben mogen ontvangen. De Mr. de Jonghschool is de enige Excellente school in het cluster 4 van Noord-Holland. 

U begrijpt... wij zijn trots!

En wij niet alleen... Wethouder Onderwijs Amsterdam Simone Kukenheim kwam maandag in alle vroegte het team feliciteren.


vlnr: Simone Kukenheim (wethouder Onderwijs Amsterdam), Cor de Ruiter (bestuurder Orion) en Dirk Koops (directeur Mr. de Jonghschool)


Wethouder in gesprek met het team

 Het team van de Mr. de JonghschoolTrots op onze gezonde school

Geplaatst 22 jan. 2016 03:36 door Jelka Bröcheler

   

Onze school is sinds kort ook een "Gezonde school".
Groepsleerkracht Lianne Koper heeft zich ingezet om dit schoolbreed voor elkaar te krijgen. Na de bidons krijgen we nu iedere week vers fruit voor alle leerlingen voor 3 dagen per week. Om 10.00 uur drinken de leerlingen water en eten fruit. Wij zijn er trots op!

Wat is de Gezonde School-aanpak?
De Gezonde School-aanpak is een praktische werkwijze. De aanpak ondersteunt u om structureel bij te dragen aan een goede gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen en medewerkers van uw school. De aanpak gaat uit van wat de school al doet, bouwt hier op voort en sluit aan bij de wensen en behoeften van de school. Het gaat er om de tijd en aandacht op het gebied van gezondheid op de meest effectieve manier in te zetten.
Scholen die werken met de aanpak kiezen één of meerdere gezondheidsthema’s om mee aan de slag te gaan.
De vier Gezonde School-pijlers

Behalve structureel is het van belang integraal aan gezondheid en gezonde leefstijl te werken. Daarom richt de aanpak zich op vier pijlers:
Signaleren
Vroegtijdige signalering van bekende risicofactoren bij individuele leerlingen (zoals gescheiden ouders, pesten of overgewicht) en de geïndiceerde preventieve zorg die daarop volgt (individuele leerlingenzorg).
Gezondheidseducatie
Het klassikaal aanbieden van informatie en voorlichting over gezondheid. Het belangrijkste doel is collectieve preventie. Het betekent gebruik maken van Gezonde School-activiteiten richting leerlingen, het team, de ouders en andere betrokkenen. De (succesvolle) activiteiten neemt u op in het schoolbeleid.
Omgeving
Het zodanig inrichten van de fysieke en sociale omgeving dat het de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen en medewerkers bevordert. Betrek ook de wijk bij de schoolomgeving, bijvoorbeeld gezondheidsorganisaties in de wijk. Een Gezonde School staat in een gezonde omgeving.
Beleid
Hieronder worden afspraken, regels, protocollen en de handhaving verstaan. Als u gezondheid opneemt in het schoolbeleid draagt dat bij aan structurele aandacht voor gezondheid.

Lees meer over de pijlers en kernpunten van de Gezonde School-aanpak.

GYM, GYM en nog eens GYM...

Geplaatst 22 jan. 2016 03:32 door Jelka Bröcheler   [ 22 jan. 2016 03:33 bijgewerkt ]


De eerste 13 weken van dit schooljaar (2015/2016) maken onze leerlingen kennis met diverse sporten tijdens de gymles. Georganiseerd door de gemeente Amsterdam hebben/krijgen we de volgende sporten in de school;

Voor de onderbouw judo en kickboxen voor de midden- en bovenbouw;
volleybal, basketbal, kickboxen, voetbal, atletiek en handbal. Met dank aan de Gemeente Amsterdam (en onze gym leerkracht Koos van Rijn) wordt er enthousiast gesport door onze leerlingen.


Berenleuke dag...

Geplaatst 22 jan. 2016 03:31 door Jelka Bröcheler


De kinderen van groep Zon naar het Teddy Bear Hospital geweest. Voorafgaand aan het bezoek aan het TBH is er een dokter in de klas geweest om precies uit te leggen wat er allemaal zou gaan gebeuren. Alle kinderen moesten hun eigen teddy/knuffel meenemen en alvast van te voren bedenken wat er mis mee was. Een gebroken pootje of arm, moest er gegipst worden of een injectie, alles kon en mocht. Verkleed als echte dokters gingen de kinderen van groep Zon aan de slag. Het was weer een succes, volgend jaar weer.

1-6 of 6