Excellent

Wij zijn Excellent!!!

Excellente school
Amsterdam 18 januari 2016 – Wethouder van Onderwijs, Jeugd, Diversiteit en Stadsdeel Oost, Simone Kukenheim feliciteerde vanochtend het team van de Mr. de Jonghschool. Deze school voor zeer gedragsmoeilijke leerlingen ontving vandaag voor de  periode 2015-2017 het predicaat Excellente school. Met dit predicaat wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij “gewoon speciaal is in heel goed onderwijs”. Bijzonder is dat de school excellent is op de kern van haar onderwijs: pedagogisch klimaat, coaching en begeleiding en kwaliteitszorg.

Werken aan kwaliteit loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, veiligheid en bovenal leerplezier. Belemmerende factoren als stoornis, achtergrond en IQ zijn voor de school geen excuus. We zorgen er voor dat onze leerlingen een didactische en sociaal-emotionele inhaalslag maken en goed voorbereid richting het middelbaar onderwijs gaan. Met het verkrijgen van het predicaat Excellente school behoort onze school tot de selecte groep scholen die bijzonder goede kwaliteit biedt aan haar leerlingen. Daar zijn we heel trots op!

Directeur Dirk Koops is bijzonder trots op zijn team dat grotendeels zelf opgeleid en gecoacht is tot het excellente niveau. ‘De kracht zit hem in ons team dat van elkaar leert en elkaar versterkt. De school kijkt naar de talenten, wensen, maar natuurlijk ook naar je ontwikkelpunten. Zo hebben we de beste en meest tevreden mensen voor de klas staan.’ Meer weten? Kijk eens naar het filmpje van Leraar 24

De huldiging

Op maandag 18 januari werd het team gefeliciteerd door de wethouder Onderwijs van de gemeente Amsterdam - Simone Kukenheim.

Het team met wethouder (links) en bestuurder (midden)


vlnr: wethouder Simone Kukenheim, bestuurder Cor de Ruiter en directeur Dirk Koops


Team in gesprek met de wethouder
Ċ
Jelka Bröcheler,
22 jan. 2016 04:06
Comments