Laatste nieuwtjes


Sinds maandag 18 januari 2016 is de Mr de Jonghschool in het bezit van het Predicaat Excellente school 2015-2017. Wij zijn hier natuurlijk super trots op!
De medewerkers van de school hebben een TOP prestatie geleverd en dat is bekroond. De landelijke pers heeft diverse artikelen geschreven over de scholen die het Predicaat hebben mogen ontvangen. De Mr. de Jonghschool is de enige Excellente school in het cluster 4 van Noord-Holland. U begrijpt... wij zijn trots!
         
Dinsdag 10 november 2015 zijn de kinderen van groep Zon naar het Teddy Bear Hospital geweest. Voorafgaand aan het bezoek aan het TBH is er een dokter in de klas geweest om precies uit te leggen wat er allemaal zou gaan gebeuren. Alle kinderen moesten hun eigen teddy/knuffel meenemen en alvast van te voren bedenken wat er mis mee was. Een gebroken pootje of arm, moest er gegipst worden of een injectie, alles kon en mocht. Verkleed als echte dokters gingen de kinderen van groep Zon aan de slag. Het was weer een succes, volgend jaar weer.


Onze school is sinds kort ook een "Gezonde school".
Groepsleerkracht Lianne Koper heeft zich ingezet om dit schoolbreed voor elkaar te krijgen. Na de bidons krijgen we nu iedere week vers fruit voor alle leerlingen voor 3 dagen per week. Om 10.00 uur drinken de leerlingen water en eten fruit. Wij zijn er trots op!

GYM, GYM en nog eens GYM,
De eerste 13 weken van dit schooljaar (2015/2016) maken onze leerlingen kennis met diverse sporten tijdens de gymles. Georganiseerd door de gemeente Amsterdam hebben/krijgen we de volgende sporten in de school;

Voor de onderbouw judo en kickboxen voor de midden- en bovenbouw;
volleybal, basketbal, kickboxen, voetbal, atletiek en handbal. Met dank aan de Gemeente Amsterdam (en onze gym leerkracht Koos van Rijn) wordt er enthousiast gesport door onze leerlingen.

 

Ċ
Jolanda Olivier,
13 nov. 2015 03:37