Nieuws‎ > ‎

Vacature Fulltime AVO groepsleraar/stagebegeleider Orion College Zuid

Geplaatst 25 okt. 2017 00:27 door Kelly van der Koelen

Jouw rol
Als AVO groepsleraar maak je deel uit van een team dat onze leerlingen en ouders goed onderwijs biedt met extra zorg. Je staat voor onderwijs dat onze leerlingen voorbereidt op hun plek in de maatschappij. Je hebt het mentoraat over een klas en biedt jouw leerlingen tevens een breed vakkenpakket aan, met naast de basisvakken onder andere sociale vaardigheidstraining. We maken voor iedere leerling een persoonlijk ontwikkelingsplan en kijken wat de maximale potentie is. Dit wordt het doel waar we samen met de ouders naar streven. In veel gevallen zal het doel zijn om leerlingen te laten doorstromen naar een baan of MBO-1 onderwijs. Stage(extern of intern) is dan ook een belangrijk onderdeel van de schoolloopbaan van de jongeren en begeleid je intensief.


Onderdeel van de Stichting
Orion is de enige aanbieder van openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 10 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ieder kind met elke godsdienst of levensbeschouwing is welkom!
Doordat we werken in een stichting van tien scholen waarin nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg, maar ook techniek centraal staan, kunnen we onze leerlingen uitdagen en er voor zorgen dat ook zij de optimale stap kunnen zetten in de maatschappij. We beschikken over moderne leermiddelen en studieprogramma’s die onze leerlingen maar ook jou in staat stellen je kennis up-to-date te houden.

Wie we zoeken
Je bent een gedreven,nieuwsgierige en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

  • Een afgeronde Pabo-opleiding (is een pré) of eerste- dan wel tweedegraads-bevoegdheid.

  • Pedagogisch- en didactisch sterk en in staat te differentiëren tussen de verschillende niveauverschillen

  • Kennis en ervaring met (externaliserende) gedragsproblematiek en jongeren van 12-18 jaar.

  • Communicatief en sociaal vaardig in het sturen van de groepsdynamiek en in het contact met leerlingen, ouders en het team.

  • Een daadkrachtige persoonlijkheid met een oplossingsgerichte, zelfstandige werkhouding en relativeringsvermogen (het liefst met wat humor);

  • Ervaring in lesgeven aan de hand van het ADI-onderwijsmodel is een pré.

  • In staat om moderne lessen te verzorgen waarin moderne technologieën worden geïntegreerd.

Waar kom je te werken
Onze school is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Het Orion College Zuid biedt onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs). Maar dat doe je niet alleen! Met het coachingstraject en de ondersteunende zorgstructuur binnen de school ga je aan de slag.
Op dit moment wordt er een nieuw schoolgebouw gebouwd op de wibautstraat te Amsterdam, waar het Orion College Zuid in de herfstvakantie van 2018 naar zal verhuizen.

Meer informatie over het Orion College Zuid of Stichting Orion  vind je op onze website www.orioncollegezuid.nl  en www.orion.nl.

Wat ga je verdienen

  • LB CAO PO

  • Het gaat om een aanstelling van 1,0 WTF (40 uur) bij voorkeur. 0,8 f 0,9 FTE is bespreekbaar.

Interesse?

Zet jij ook je volgende stap in je carrière bij Stichting Orion? Je kunt je sollicitatie en CV sturen naar Kelly van der Koelen (Locatiedirecteur).  Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met Kelly (k.vanderkoelen@orion.nl / 020-6442232).

Reageren voor 03-11-2017


Comments