Actueel‎ > ‎Actueel‎ > ‎

Texel dag 2 25-10-2017

Geplaatst 25 okt. 2016 23:21 door Ellen Starke   [ 26 okt. 2016 04:56 bijgewerkt door Jelka Bröcheler ]

SEALIFE & WEERWOLVEN

Op dinsdag proberen we alle kids om half acht uit bed te krijgen en op tijd aan het ontbijt te krijgen, want vandaag is het zover: ECOMARE!!
Daar hebben er veel naar uitgekeken en om tien uur hebben we een afspraak om iets te leren over onze mooie natuur. En vandaag komt Len met juf Karin!

Het ontbijt is fantastisch en terwijl meester Mitchel en juf Janja zich over de lunchpakketten ontfermen, zoekt meester Johan de nog rond rennende kids bij elkaar en ontdekt op het laatste moment nog twee kids weer slapend in bed... Oh jee.

Geen paniek, een telefoontje en een bus later, komen we in onverwacht stralend weer aan. Een rondleiding, een speurtocht met vragen, wat is het hier leuk! Alles kan, behalve de zeehondjes knuffelen, helaas Shiva... al hadden we dat stiekem gehoopt. 
Het weer is zo ontzettend mooi, dat we de planning omgooien voor een geweldige middag op het strand. Foto's maken, spelletjes doen, schelpen zoeken en zandkastelen bouwen, we doen het allemaal!!

Eenmaal terug thuis, is er genoeg tijd om uit te rusten en buiten te spelen. We kunnen zelfs in t-shirt buiten zitten, wat een fijn extraatje. 
Na het eten, vliegt iedereen naar de kamers, voor bonte avond moet je er natuurlijk wel mooi uitzien!! 
De grote winnaars van de Ecomare quiz, zijn Gizem en Lola. Supertrots nemen zij de prijzen in ontvangst!

Het is een geweldige avond, De grootste lucifer-steiger ooit wordt gebouwd door Sam. Soufyan, Daniel en Esairo veranderen in heuse acrobaten en Bonnie ontpopt zich tot ware juf tijdens het weerwolvenspel... 
Mickey straalt, Froukje en achterban zingen de sterren van de hemel,en we lachen allemaal.

Na een iets uit de handgelopen avondwandeling van een aantal leerlingen, ligt iedereen nu weer veilig en met een big smile op bed. De kids zijn zo blij en vrij hier, er is zelfs letterlijk gezegd dat ze het tofste kamp vinden, dat ze ooit hebben gehad! Mooier compliment is er wat ons betreft niet.

Morgen gaan we er een spetterend einde van maken, er zullen nog souvenirs ingeslagen geworden, een rondje fietsen en voor een aantal wellicht gewoon even zitten op deze toffe vrije plek. De terugreis zal ongetwijfeld ook een avontuur worden, dat schrijven we morgen dan wel weer!!

Dag groetjes uit Texel


Comments