Actueel‎ > ‎

Actueel

Verplaatsen Schoolfeest

Geplaatst 18 mei 2017 00:30 door Ellen Starke

Beste Ouder(s)/Verzorger(s),


Helaas moeten wij u meedelen dat het schoolfeest van aankomende woensdag 24 mei, niet door kan gaan.

Er zijn te weinig kaartjes verkocht. De leerlingen die een kaartje hebben krijgen hun geld, vanzelfsprekend, terug.


Het schoolfeest wordt verplaatst naar donderdag 29 juni, in de avond van 19.30 uur tot 22.00 uur. Ook het thema blijft hetzelfde.


Tegen die tijd kunt u een nieuwe brief met informatie van ons verwachten.


Met vriendelijke groet,


Ellen Starke, directeur Orion College


Nieuwbouw mei 2017

Geplaatst 11 mei 2017 00:38 door Ellen Starke


De nieuwe school wordt nu echt goed zichtbaar! Alle steigers zijn weg en bijna alle kozijnen en ramen zijn geplaatst.
Binnen wordt druk gewerkt aan het plaatsten van de laatste tussenwanden. Deze week worden de wanden afgewerkt en volgende week wordt er begonnen met het tegelwerk van het sanitair.
Ook wordt er volgende week gestart met het plaatsten van de plafonds.
We plannen voor de zomervakantie nog een ouderavond over de nieuwbouw en proberen daarbij ook een bezoek aan het nieuwe gebouw  in te plannen.


Nieuwbouw april 2017

Geplaatst 2 mei 2017 00:33 door Ellen Starke

De buitenkant van onze nieuwe school wordt steeds beter zichtbaar. De voegen tussen de stenen op de eerste en tweede verdieping zijn bijna klaar en het bovenste deel van de stijgers is al afgebroken. De volgende actie in de planning is het plaatsen van de kozijnen en ramen.


Nieuwbouw plattegronden

Geplaatst 30 mrt. 2017 02:58 door Ellen Starke

Op de plattegronden is de indeling van de school te zien. Op de begane grond bevinden zich onze aula en de keuken (rechterkant van de plattegrond). De rest van de begane grond is bestemd voor het GAZO, gezondheidscentrum Zuidoost. Op de eerste en tweede bevinden zich de lokalen en kantoorruimtes. Ook zijn er op beide verdiepingen leerpleinen waar de leerlingen aan het werk kunnen. Op de eerste verdieping bevind zich boven de aula de gymzaal. Op dit moment wordt de inrichting van de aula en de leerpleinen uitgewerkt. Hierin hebben we input vanuit de leerlingenraad meegenomen.


afbeelding 1: aangezicht de school en GAZO (rechts onderin)
afbeelding 2: begane grond met aula en keuken aan de rechterkant
afbeelding 3: eerste en tweede verdieping met de gymzaal op de eerste verdieping rechts.

Nieuwbouw maart 2017

Geplaatst 30 mrt. 2017 02:53 door Ellen Starke

De bouw van onze nieuwe school vordert gestaag. Het gebouw is op hoogte en de buitenmuren worden gemetseld. Binnenin zijn de trappen geplaatst en wordt er druk gewerkt aan de ventilatiekanalen onder het plafond.foto 1: de laatste trapdelen worden door het dak naar binnen getakeld.
foto 2: aula gezien vanuit de ingang
foto 3: aula met toegang tot de keuken met uitgiftepunt voor verkoop in de pauzes


foto 4: onderkant van de buitenmuren

foto 5: centrale trap naar de eerste verdieping

foto 6: extra trap tussen de eerste en tweede verdieping

foto 7: gang op de eerste verdieping

Nieuwbouw Orion College West nov 2016

Geplaatst 25 nov. 2016 03:04 door Ellen Starke   [ 25 nov. 2016 03:05 bijgewerkt ]

Na de officiële start van de nieuwbouw is er hard gewerkt om de eerste contouren van het gebouw neer te zetten. De afgelopen maand zijn de muren van de begane grond opgebouwd. Voor de inrichting van de aula en de leerpleinen hebben we met de werkgroep een wensenlijst opgesteld, die door verschillende aanbieders uitgewerkt zal worden. Vanuit de leerlingenraad zijn er verschillende goede ideeën aangedragen die we mee hebben genomen in de onze wensenlijst. De komende periode zullen we ons met collega's en leerlingen verder buigen over de inrichting van de school.

Presentatie aanwezigheid en verzuim

Geplaatst 4 nov. 2016 07:38 door Ellen Starke

 
Op 4 november 2016 hebben alle bovenbouw leerlingen de presentatie 'aanwezigheid leerlingen en verzuim' gehad.
De inhoud van de presentatie is terug te vinden in de bijlage.


Thematische ouderavond 15 november

Geplaatst 28 okt. 2016 00:38 door Ellen Starke

Op dinsdag 15 november is er weer een thematische Orion brede ouderavond.
De avond wordt verzorgd door de schrijfster van het boek "How2Talk2Kids".

UITNODIGING Ouderavond How2Talk2Kids

Dinsdag 15 november
Van 20.00 - 22.00 uur
Van Detschool - IJsbaanpad 7 - Amsterdam

‘Hou eens op!’
‘Ik word hier zo moe van!’
‘En nu ben ik het zat!’
‘Ik tel tot 3, en dan…’
‘En jij deed zeker niets, tuurlijk!’

Herkenbaar? Kom dan naar de ouderavond! 
Op basis van een praktisch 6-stappenplan leer je in een interactieve workshop een  manier van communiceren die respectvol is naar zowel je kind als jezelf. 

Meer informatie en aanmelden via: 
020-3460340 - organisatie@orion.nl
www.orion.nl - @StgOrion

Texel dag 2 25-10-2017

Geplaatst 25 okt. 2016 23:21 door Ellen Starke   [ 26 okt. 2016 04:56 bijgewerkt door Jelka Bröcheler ]


SEALIFE & WEERWOLVEN

Op dinsdag proberen we alle kids om half acht uit bed te krijgen en op tijd aan het ontbijt te krijgen, want vandaag is het zover: ECOMARE!!
Daar hebben er veel naar uitgekeken en om tien uur hebben we een afspraak om iets te leren over onze mooie natuur. En vandaag komt Len met juf Karin!

Het ontbijt is fantastisch en terwijl meester Mitchel en juf Janja zich over de lunchpakketten ontfermen, zoekt meester Johan de nog rond rennende kids bij elkaar en ontdekt op het laatste moment nog twee kids weer slapend in bed... Oh jee.

Geen paniek, een telefoontje en een bus later, komen we in onverwacht stralend weer aan. Een rondleiding, een speurtocht met vragen, wat is het hier leuk! Alles kan, behalve de zeehondjes knuffelen, helaas Shiva... al hadden we dat stiekem gehoopt. 
Het weer is zo ontzettend mooi, dat we de planning omgooien voor een geweldige middag op het strand. Foto's maken, spelletjes doen, schelpen zoeken en zandkastelen bouwen, we doen het allemaal!!

Eenmaal terug thuis, is er genoeg tijd om uit te rusten en buiten te spelen. We kunnen zelfs in t-shirt buiten zitten, wat een fijn extraatje. 
Na het eten, vliegt iedereen naar de kamers, voor bonte avond moet je er natuurlijk wel mooi uitzien!! 
De grote winnaars van de Ecomare quiz, zijn Gizem en Lola. Supertrots nemen zij de prijzen in ontvangst!

Het is een geweldige avond, De grootste lucifer-steiger ooit wordt gebouwd door Sam. Soufyan, Daniel en Esairo veranderen in heuse acrobaten en Bonnie ontpopt zich tot ware juf tijdens het weerwolvenspel... 
Mickey straalt, Froukje en achterban zingen de sterren van de hemel,en we lachen allemaal.

Na een iets uit de handgelopen avondwandeling van een aantal leerlingen, ligt iedereen nu weer veilig en met een big smile op bed. De kids zijn zo blij en vrij hier, er is zelfs letterlijk gezegd dat ze het tofste kamp vinden, dat ze ooit hebben gehad! Mooier compliment is er wat ons betreft niet.

Morgen gaan we er een spetterend einde van maken, er zullen nog souvenirs ingeslagen geworden, een rondje fietsen en voor een aantal wellicht gewoon even zitten op deze toffe vrije plek. De terugreis zal ongetwijfeld ook een avontuur worden, dat schrijven we morgen dan wel weer!!

Dag groetjes uit Texel


Texel dag 1 24-10-2017

Geplaatst 25 okt. 2016 03:26 door Ellen Starke


Na een gezellige treinrit met veel te veel snoep voor negen uur 's ochtends, stappen we op de boot.
Supercool natuurlijk! Lekker rondkijken en zelfs buiten staan, gelukkig is er niemand af gewaaid, want het waaide best hard! De titanic foto's die Danny wilde hebben zijn dus gewoon gemaakt.

De aansluiting op Texel is fantastisch, tegen de tijd dat we met alle spullen van de boot af zijn en ook nog bijna juf Esther en Gizem verloren op de ophaalbrug, moesten we een heel uur wachten op de bus!!

Gelukkig is iedereen goed gemutst, letterlijk en figuurlijk en vermaken we ons ook daar ook prima met rolstoelraces, patatjes en kunnen we algauw dan toch met de bus mee. Die brengt ons heel aardig naar de Stayokay en dat is een hartstikke mooie plek!

Terwijl de kamerindeling nog even omgehusseld wordt, bereidt meester Juan de wandeling en spelletjes voor en gaan we gauw weer op pad. 
Met de schapen op de achtergrond worden er gekke plaatjes geschoten door meester Mitchell en juf Esther filmt hoe Bonnie,Lola, Soufyan en Jay op zo min mogelijk voeten naar de overkant huppelen.

Terug in het hostel is het feest, want we eten friet met hamburgers! Superlekker allemaal, en nu mogen we naar de film!!! Onderweg loopt de hele groep gearmd en luid zingend over straat. Te leuk! 
De film is heel spannend, alleen een beetje lastig.

Het was een mooie eerste dag! Moe maar voldaan gaat iedereen naar bed, al houden de meiden en de boefjes het gewoon vol tot drie uur 's nachts... Jullie mogen raden wie ;-) Maar ach, dat hoort erbij op kamp!

Ciao!


1-10 of 17