Sporten na schooltijd


Only friends


Alle kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte zijn van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. Voor deze kinderen en jongeren biedt Sportclub Only Friends verschillende sporten. Hierbij gaan we altijd uit van de behoeften en de belevingswereld van deze groep jonge sporters.

De basis contributie bij sportclub Only Friends kost €120 per jaar voor deelname aan twee verschillende sporten.

Wil je meer sporten doen? Dat kan!
Per sport betaal je dan maar €20 per jaar extra.

Bekijk hier de folder van Only Friends
Ga naar de website van Only Friends


Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK)Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) richt het vizier op Jongeren met een (licht)verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen.

JDK richt zich op het versterken van sociale vaardigheden en zelfwaarde waardoor de deelnemers een grotere kans hebben een rol te vinden in de samenleving die recht doet aan hun capaciteiten. Stichting JDK legt de lat hoog: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet.


Stichting Prisma

Wil jij verschillende sporten leren kennen en leuke sport spelletjes doen?
Ook iets leren over hoe je gezond en fit blijft?
Dit kan bij de Sport Stimuleringstrajecten die Stichting Prisma verzorgt op het Orion College Noord.JeugdFonds Sport

Willen uw kinderen sporten,
maar lukt dat niet door de financiële situatie thuis?

Door een aanvraag kan uw kind in aanmerking komen voor een vergoeding om te sporten.Meester Frank kan u hierbij assisteren indien nodig. Mail met Meester Frank: f.honkoop@orion.nl
U kunt dit mogelijk maken voor uw kinderen!

Kunsthelden

Voor kinderen en jongeren die onderwijs volgen op een school voor speciaal onderwijs is er in Amsterdam weinig kunst en cultuuraanbod in de vrije tijd. Daar komt nu verandering in! Met Kunst Helden biedt Tamino cursussen dans, beeldende kunst en film op de zaterdag speciaal voor deze kinderen en jongeren tussen de 13 en 20 jaar.Happy2Move
Happy2Move is een zorginstelling die naschoolse dagbesteding biedt aan kinderen van 4 t/m 20 jaar met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Na school, tijdens studiedagen en vakanties worden activiteiten georganiseerd met aandacht voor bewegen, gezonde voeding en plezier.

Comments