Nieuws‎ > ‎

Wij zijn een Gezonde School!

Geplaatst 1 mrt. 2019 00:14 door Arthur Wilson   [ 1 mrt. 2019 00:16 bijgewerkt ]

Orion College Noord is beloond met de Goud Schaal en daar zijn wij trots op! Een Gezonde Schoolkantine is de ideale kantine. Als de schoolkantine niveau zilver of goud heeft, dan wordt dit beloond met een Schoolkantine Schaal. Hiermee laat Orion College Noord zien aan leerlingen, ouders en medewerkers dat gezonde voeding een belangrijke plek binnen onze school heeft.

Jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Een gezonde schoolkantine is in onze ogen een plek waar jongeren makkelijk gezondere keuzes maken. Wat je aanbiedt en de manier waarop je eten aanbiedt heeft namelijk altijd effect op de keuzes van de leerlingen.

Een gezondere kantine is ook een stap richting het thema voeding op school breder aan te pakken. Via de Gezonde School-aanpak wordt, naast naar de schoolkantine, ook gekeken naar het lesaanbod, signalering van onder- en overgewicht en voedingsbeleid. Zo kan het thema voeding echt goed verankerd worden in de school. Er zijn aanwijzingen dat zo’n brede aanpak een gezonde leefstijl van de leerlingen bevordert. En een gezonde leefstijl hangt weer samen met betere schoolprestaties! In de bijlage vindt u ons voedingsbeleid.

 

Ċ
Arthur Wilson,
1 mrt. 2019 00:14
Comments