NieuwsJDK van start op Noord!

Geplaatst 21 apr. 2017 02:29 door Frank Honkoop


De stichting 'Jongeren die het Kunnen' (JDK) is donderdag 6 april officieel gestart op het Orion College Noord. De stichting biedt drie dagen per week naschoolse sport, dans- en theateractiviteiten aan voor jongeren met een laag IQ en/of gedragsproblemen. 

Dat mag in de krant... en dat is dan ook gebeurd!

fietsproject KiKa

Geplaatst 13 apr. 2017 06:35 door Frank Honkoop   [ 13 apr. 2017 06:40 bijgewerkt ]Orion College Zuidoost is bezig een fietsproject voor het goede doel te organiseren.
 Leerlingen van de 4 VSO-locaties gaan in de 2e week van juni 4 dagen door Nederland 
fietsen om geld op te halen voor KiKa.

voor meer info klik op de link

Wil jij op zaterdag dansen of schilderen of...

Geplaatst 18 jul. 2016 08:08 door Jelka Bröcheler   [ 18 jul. 2016 08:09 bijgewerkt ]


Volgend schooljaar gaat er een geweldig nieuw project van start dat
Kunst Helden heet. Kunst Helden is voor kinderen die het leuk vinden om te dansen of om zelf een film te maken. Deze kinderen kunnen zich opgeven voor Kunst Helden. Kunst Helden biedt cursussen dans en film maken op de zaterdagmiddagen. In de dansgroep leren de kinderen leuke dansmoves en gaan ze lekker swingen op muziek. In de filmgroep leren de kinderen alles over het maken van een film.

De danslessen worden gegeven door Madelon en de filmlessen door Guido. Zij hebben veel zin in om met de kinderen van de Beijerlandstraat aan de slag te gaan! De lessen starten op zaterdag 5 november en duren tot aan de meivakantie. We sluiten dan feestelijk af met een optreden en presentatie. Natuurlijk zijn de ouders dan ook welkom om te komen kijken.

Op 8 september in de ochtend komen Madelon en Guido al een keertje op school om te laten zien hoe leuk Kunst Helden is. Alle ouders zijn van harte welkom om te komen kijken. Kinderen die enthousiast zijn kunnen zich daarna inschrijven voor Kunst Helden. Iedereen ontvangt die week al een brief thuis met een inschrijfformulier. De cursussen duren 20 weken en worden op school gegeven op zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur. Afhankelijk van het inkomen van de ouders kan het cursusgeld volledig worden vergoed.

Kunst Helden is een initiatief van Stichting Tamino. Wil je nu al meer weten over Kunst Helden dan kun je contact opnemen met Linda van Nimwegen van Stichting Tamino via info@stichtingtamino.nl of bellen via 06-24460578. Maar je kunt je vraag ook aan je eigen juf of meester stellen.


Na school sporten? Dat kan met Happy2Move!

Geplaatst 18 jul. 2016 08:06 door Jelka Bröcheler   [ 18 jul. 2016 08:11 bijgewerkt ]


Op 31 augustus begint 
Happy2move met Naschoolsedagbesteding op onze locatie. Dit zal 4 dagen in de week plaats vinden. De leerlingen krijgen een warme maaltijd en worden na afloop naar huis gebracht.

Nieuwsbrief juli

Geplaatst 18 jul. 2016 08:05 door Jelka Bröcheler

In deze nieuwsbrief:
- Schoolkamp
- Uitje thuisblijvers
- Geslaagden 2015-2016
- Kunstprojecten
- Nieuwe collega's en afscheid

En meer!

Jeugdhulp van Altra thuis en op school (ATOS/Salto)

Geplaatst 18 jul. 2016 04:09 door Jelka Bröcheler


Wij zijn Manoe Anès en Iris Bergman van Altra Onderwijs & Jeugdhulp. Als hulpverleners zijn wij verbonden aan Orion College Noord Locatie Beijerlandstraat. We zijn op school om jongeren en hun ouders te ondersteunen in het functioneren op school en thuis. De jongeren zien wij op school en de ouders zien we thuis of op school. Manoe zal op dinsdag in de school aanwezig zijn en Iris op dinsdag en donderdag. We hebben er zin in!


Over Atos/Salto


ATOS en Salto zijn intensieve hulpverleningsvormen van Altra Onderwijs & Jeugdhulp die ingezet worden op Amsterdamse scholen. De gemeente heeft deze trajecten ingekocht om in te zetten binnen de praktijkscholen en het speciaal onderwijs in Amsterdam. ATOS en Salto worden geboden vanuit de school, maar is ook buiten de school actief. Dat is het effectieve van ATOS (Ambulante hulp Thuis & Op School) en Salto (School, Altra, Thuis en Opvoeding). Binnen ATOS ligt de focus op kinderen/jongeren met psychiatrische- en gedragsproblematiek en hun ouders. Binnen Salto ligt de focus op het ondersteunen van kinderen/jongeren met een licht verstandelijke beperking en hun ouders. Op Orion Noord zal een mix van deze hulpvormen uitgevoerd worden. De hulpverlener werkt intensief samen met school, het gezin en andere betrokkenen binnen het netwerk. Samen met alle belangrijke partijen stelt de hulpverlener samen met het gezin doelen op. Deze doelen zullen gericht zijn op het gebied van de opvoeding, het gedrag of schoolse vaardigheden – zoals functioneren in een groep, concentreren, omgaan met leerlingen en docenten, studieplanning – en maakt afspraken met het gezin en de betrokkenen op school. Ook kan de hulpverlener ingezet worden op uitzoektrajecten (diagnostiek). ATOS en Salto zal in overleg met de zorgcoördinator en ouders ingezet worden. Een hulpverleningstraject moet starten voordat de leerling 18 jaar is en duurt gemiddeld 1 jaar. Er is verlenging mogelijk.

30 maart Vrije tijd, Wonen en Werken Markt

Geplaatst 18 jul. 2016 04:08 door Jelka Bröcheler


Jij komt toch ook naar de markt op onze school? Op woensdag 30 maart van 14.00 - 18.00 uur is er een markt speciaal voor onze leerlingen om hen te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.

1-7 of 7