Actueel‎ > ‎Actueel‎ > ‎

Berlijn dag 3

Geplaatst 5 jun. 2019 15:23 door Ellen Starke

Dag 3 In Berlijn

De avond gister verliep rustiger dan gepland;  de karaoke en spelletjes gingen niet door… Iedereen was moe van een enerverende dag en zat rustig op zijn/haar kamer tot het tijd was om te slapen.

Vanochtend zat iedereen weer op tijd aan het ontbijt, klaar voor een nieuwe dag vol met belevenissen!

In de ochtend was er een keuze programma; een klein deel van de groep ging naar de dierentuin en het andere deel ging winkelen bij de Alexander Platz. Tijdens het winkelen hebben een aantal leerlingen ook nog van het uitzicht over Berlijn genoten vanaf de Fernsehturm. Ook is er relaxt geschaakt en getekend. Alle leerlingen mochten zelf een leuke lunchplek zoeken waar ze met een gedoneerd tientje hun eigen lunch konden samenstellen.

In de middag kwam de groep weer bij elkaar om over de geschiedenis van de DDR te leren in het DDR Museum. Een mooi persoonlijk verhaal van de gids maakte indruk op de leerlingen en collega’s.

Ook vandaag was het weer een warme dag, wat in de middag duidelijk merkbaar was aan een dalend energie niveau.

Na de geschiedenis les in het museum was er wederom een keuzemenu voor het diner. Er kon gekozen worden uit 3 verschillende keukens, waar iedereen weer wat energie kon opdoen. Nog een uurtje rusten in het hostel en daarna door naar de bowlingbaan! Op wonderbaarlijke wijze kwam iedereen daar weer in actie en werd er fanatiek gespeeld in gemengde teams.

Terug in het hostel ging iedereen naar zijn/haar kamer om de tassen in te pakken voor de terugreis van morgen.


Comments