Actueel‎ > ‎

Actueel

Berlijn dag 4

Geplaatst 7 jun. 2019 08:00 door Ellen Starke

Dag 4 Naar Amsterdam

Om 8.0 uur zat iedereen natjes aan het ontbijt, waarna de kamers opgeleverd moesten worden. Na een kleine, soms zeer noodzakelijke controle, was alles goed gekeurd. Nog een laatste foto moment in tweevoud met de hele groep en toen de bus in.

Het eerste deel van de reis was het opvallend stil in de bus… Bijna iedereen moest nog wat slaap inhalen. Na het nuttigen van de lunchpakketten en een koffie stop kwam er weer wat leven in de brouwerij. Meester Jeroen schudde nog een zeer leerzame quiz over Berlijn en de belevenissen van de afgelopen dagen uit zijn mouw. Waarbij alle deelnemers kans maakten op een leuke verassing en de mogelijkheid om de muziekkeuze tot het einspunt te bepalen. Vooral dit laatste zorgde voor de nodige motivatie om serieus deel te nemen.

De mannen van havo 5 waren de grote winnaars en zij mochten hun playlist inleveren bij de DJ’s Daan en Vincenzo. Dit leverde een uiteenlopend muziekaanbod op voor de kilometers die volgden.

De hoogtepunt was toch wel Let it go uit Frozen, wat enthousiast door Luca voorin de bus werd meegezongen. Na een gezamenlijk koor tijdens  Bohemian Rhapsody en 2 Amsterdamse klassiekers stonden weer netjes voor de school.

Een voorspoedige reis na een zeer geslaagde schoolreis!

We hebben genoten van alle leerlingen, verborgen talenten ontdekt, veel doorzettingsvermogen gezien en een grote hulpvaardigheid naar elkaar toe.

Dank aan alle begeleiders en dank aan alle leerlingen voor een onvergetelijke herinnering!Berlijn dag 3

Geplaatst 5 jun. 2019 15:23 door Ellen Starke

Dag 3 In Berlijn

De avond gister verliep rustiger dan gepland;  de karaoke en spelletjes gingen niet door… Iedereen was moe van een enerverende dag en zat rustig op zijn/haar kamer tot het tijd was om te slapen.

Vanochtend zat iedereen weer op tijd aan het ontbijt, klaar voor een nieuwe dag vol met belevenissen!

In de ochtend was er een keuze programma; een klein deel van de groep ging naar de dierentuin en het andere deel ging winkelen bij de Alexander Platz. Tijdens het winkelen hebben een aantal leerlingen ook nog van het uitzicht over Berlijn genoten vanaf de Fernsehturm. Ook is er relaxt geschaakt en getekend. Alle leerlingen mochten zelf een leuke lunchplek zoeken waar ze met een gedoneerd tientje hun eigen lunch konden samenstellen.

In de middag kwam de groep weer bij elkaar om over de geschiedenis van de DDR te leren in het DDR Museum. Een mooi persoonlijk verhaal van de gids maakte indruk op de leerlingen en collega’s.

Ook vandaag was het weer een warme dag, wat in de middag duidelijk merkbaar was aan een dalend energie niveau.

Na de geschiedenis les in het museum was er wederom een keuzemenu voor het diner. Er kon gekozen worden uit 3 verschillende keukens, waar iedereen weer wat energie kon opdoen. Nog een uurtje rusten in het hostel en daarna door naar de bowlingbaan! Op wonderbaarlijke wijze kwam iedereen daar weer in actie en werd er fanatiek gespeeld in gemengde teams.

Terug in het hostel ging iedereen naar zijn/haar kamer om de tassen in te pakken voor de terugreis van morgen.


Schoolreis Berlijn

Geplaatst 4 jun. 2019 10:00 door Ellen Starke

Maandag 3 juni zijn de leerlingen uit praktijk 4-5, VMBO 4 en Havo 4-5 voor 4 dagen vertrokken naar Berlijn.
Deze schoolreis is georganiseerd in het kader van het Internationaliseringsproject wat we vorig jaar gestart zijn.
Hieronder een kort verslag in woord en beeld:

Dag 1 Onderweg naar Berlijn.

Om 8.15 uur vertrokken met een bijna volledige groep vanaf school naar Berlijn. De rolstoelbus werd nog even als taxi ingezet om een leerling thuis op te halen.

Met 3 stops voor versnaperingen en toilet gebruik, kwamen we om 18.15 uur aan bij het restaurant voor het diner. Onderweg hadden we al de nodige regen gehad, door een bui die ons volgde. Ook in Berlijn kwam deze bui nog even om de hoek… Toen het weer droog was zijn we rustig naar het hostel gewandeld. Een aantal docenten had hier de bagage al uitgeladen en met de kamersleutels een indeling voor het slapen gemaakt. Alle bagage naar de kamer en nog even op verkenning door het hostel. Daarna op tijd in de kamers en in bed.

Tijdens de busreis hebben de kids verschillende talenten van zichzelf laten zien. Er ontpopte zich een DJ, 2 schaakkampioenen, mooie verhalen vertellers en super relaxers. Een gezellige ervaring met elkaar!

 

Dag 2 In Berlijn.

Gisteravond lagen al onze kids om 00:00 uur heel braaf te slapen. Vanochtend zat iedereen dan ook op tijd aan het ontbijt. Niet iedereen had even veel geslapen… Door de warmte, vreemde bedden en luidruchtige mede logees. Na het ontbijt zijn we in de grote en kleine bus vertrokken naar het Joods Museum. De helft van de groep kreeg daar in de ochtend een indrukwekkende rondleiding van juf Laureline. In de kelder werd er verteld en ervaren hoe het voor de Joodse bevolking was om te vluchten of vervolgd te worden. Erg mooi om te zien hoe betrokken de leerlingen waren en hoe ze gevoelens onder woorden konden brengen!

Na deze ervaring zijn we via Checkpoint Charlie en een stukje van de oude muur naar Potsdamer Platz gewandeld. Daar kwamen we de andere helft van de groep weer tegen op de lunch plek.

Even relaxen… Ook vandaag is het warm, wat veel energie vraagt van iedereen.

Vervolgens zijn we naar het Holocaust Monument en het Monument voor de Sinti en Roma naar Reichstag gelopen. Daar werden we weer door de bus opgehaald en via het Joods Museum waar de ander helft van de groep in de middag was, zijn we weer naar het hostel gereden.

In de bus was het opvallend stil nadat iedereen de vochthuishouding met flesjes water had aangevuld. Mooi maar voldaan zijn we aangekomen in het hostel, waar iedereen even kan genieten van wat vrije tijd.

Vanavond eten we bij de pizzeria om de hoek en daarna hebben we een gezellige avond in het hostel met karaoke en spelletjes.

Open middag voor nieuwe leerlingen, woensdag 23 januari 2019

Geplaatst 15 jan. 2019 02:00 door Ellen Starke

Op woensdag 23 januari 2019 bent u vanaf 14.00 uur van harte welkom bij ons op Orion College Drostenburg voor de Open Middag.
De middag duurt tot 16.00 uur. Naast informatie over de school, vinden er rondleidingen en proeflessen plaats.

Informatiemiddag donderdag 24 mei 2018

Geplaatst 17 mei 2018 00:19 door Ellen Starke   [ 15 jan. 2019 01:55 bijgewerkt ]

Op donderdag 24 mei is er om 14.00 uur een informatiemiddag voor nieuwe leerlingen met ouders.
U kunt zich hiervoor telefonisch aanmelden op nummer 020-6111213.
Op deze middag geven we u meer informatie over de school en is er een rondleiding door het gebouw.

Studiedag 20 april 2018

Geplaatst 6 apr. 2018 01:02 door Ellen Starke

Op 20 april is er een ingelaste studiedag.
De leerlingen zijn op deze dag vrij, de lessen op de OSB, het Mundus en de stages gaan wel door op deze dag.

Open middag voor nieuwe leerlingen 24 januari 2018

Geplaatst 15 jan. 2018 06:00 door Ellen Starke   [ 15 jan. 2019 01:56 bijgewerkt ]


Op woensdag 24 januari 2018 ben je tussen 14.00 - 16.00 uur van harte welkom om kennis te komen maken op Orion College Drostenburg.
Naast informatie over de school, kun je een rondleiding krijgen en verschillende proeflessen bijwonen.
De open middag is voor nieuwe leerlingen en huns ouders/begeleiders.

Studiedag vrijdag 19 januari 2018

Geplaatst 15 jan. 2018 05:55 door Ellen Starke   [ 15 jan. 2019 01:57 bijgewerkt ]


Op vrijdag 19 januari zijn alle leerlingen van Orion College Drostenburg vrij in verband met een studiedag voor de medewerkers.
De stages gaan op deze dag wel door, zowel de groepsstage als de individuele stages.
De lessen op de symbiose scholen Mundus College en OSB gaan niet door op deze dag.

11-12-2017 leerlingen om 12.10 uur vrij ivm weersverwachting

Geplaatst 11 dec. 2017 01:26 door Ellen Starke

Maandag 11 december zijn alle leerlingen van Orion College Drostenburg om 12.10 uur vrij.
De taxibedrijven komen de leerlingen vanaf 12.00 uur ophalen.
De lessen op de OSB zijn afgezegd voor de VMBO 3 BB/KB leerlingen.

School gesloten op dinsdag 12 december 2017 ivm staking

Geplaatst 29 nov. 2017 02:47 door Ellen Starke   [ 15 jan. 2019 01:58 bijgewerkt ]

Op dinsdag 12 december zal Orion College Drostenburg gesloten zijn in verband met de landelijke staking in het PO. Even als op 5 oktober steunt Stichting Orion deze staking en zullen al onze scholen gesloten zijn. Wij hopen op uw begrip.

1-10 of 32