Actueel‎ > ‎

Actueel

Voorlichtingsmiddag vrijdag 13 maart van 14:00 tot 15:30 uur

Geplaatst 25 feb. 2020 03:52 door Erik Scheerder

Op 13 maart 2020 is er een voorlichtingsmiddag voor nieuwe leerlingen.

U kunt zich aanmelden voor deze middag door een mail te sturen aan < aanmeldingen.ocdrostenburg@orion.nl >. Vanzelfsprekend is uw zoon/dochter van harte welkom

De voorlichtingsmiddag begint op 13 maart 2020 om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur.


Voorlichtingsmiddag vrijdag 14 februari van 14:00 tot 15:30 uur

Geplaatst 4 feb. 2020 01:51 door Erik Scheerder

Op 14 februari 2020 is er een voorlichtingsmiddag voor nieuwe leerlingen.

U kunt zich aanmelden voor deze middag door een mail te sturen aan < aanmeldingen.ocdrostenburg@orion.nl >. Vanzelfsprekend is uw zoon/dochter van harte welkom

De voorlichtingsmiddag begint op 14 februari 2020 om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur.Open Middag voor nieuwe leerlingen: woensdag 22 januari 2020 van 14:00 tot 16:30 uur

Geplaatst 20 jan. 2020 07:38 door Erik Scheerder

Op woensdag 22 januari 2020 bent u vanaf 14.00 uur van harte welkom bij ons op Orion College Drostenburg voor de Open Middag.
De middag duurt tot 16:30 uur. Naast informatie over de school, vinden er rondleidingen en proeflessen plaats. U bent van harte welkom!
Gouden Schoolkantineschaal 2019-2020

Geplaatst 10 jan. 2020 06:47 door Erik Scheerder   [ 10 jan. 2020 06:48 bijgewerkt ]

Vrijdag 10 januari heeft onze school de Gouden Schoolkantineschaal 2019-2020 uitgereikt gekregen. Orion College Drostenburg heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze kantine. Het oog van leerlingen valt nu meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En in de kantine kunnen onze leerlingen zelf water pakken en drinken. Excursie Tweede Kamer

Geplaatst 10 jan. 2020 03:33 door Erik Scheerder

Dinsdag 7 januari jongstleden hebben we met de bovenbouw TL/HAVO leerlingen een bezoek gebracht aan onze hofstad. Tijdens het bezoek hebben de leerlingen een rondleiding gekregen van Prodemos door het Haagse Binnenhof, waarbij de leerlingen zelf plaats hebben genomen op de tribune van de 2e kamer. Helaas waren de volksvertegenwoordigers nog op kerstreces, maar tot grote blijdschap van de leerlingen was Ferry Mingelen wel te vinden op het Binnenhof. Kortom, het was een bijzonder geslaagde dag in Den Haag.


Berlijn dag 4

Geplaatst 7 jun. 2019 08:00 door Ellen Starke

Dag 4 Naar Amsterdam

Om 8.0 uur zat iedereen natjes aan het ontbijt, waarna de kamers opgeleverd moesten worden. Na een kleine, soms zeer noodzakelijke controle, was alles goed gekeurd. Nog een laatste foto moment in tweevoud met de hele groep en toen de bus in.

Het eerste deel van de reis was het opvallend stil in de bus… Bijna iedereen moest nog wat slaap inhalen. Na het nuttigen van de lunchpakketten en een koffie stop kwam er weer wat leven in de brouwerij. Meester Jeroen schudde nog een zeer leerzame quiz over Berlijn en de belevenissen van de afgelopen dagen uit zijn mouw. Waarbij alle deelnemers kans maakten op een leuke verassing en de mogelijkheid om de muziekkeuze tot het einspunt te bepalen. Vooral dit laatste zorgde voor de nodige motivatie om serieus deel te nemen.

De mannen van havo 5 waren de grote winnaars en zij mochten hun playlist inleveren bij de DJ’s Daan en Vincenzo. Dit leverde een uiteenlopend muziekaanbod op voor de kilometers die volgden.

De hoogtepunt was toch wel Let it go uit Frozen, wat enthousiast door Luca voorin de bus werd meegezongen. Na een gezamenlijk koor tijdens  Bohemian Rhapsody en 2 Amsterdamse klassiekers stonden weer netjes voor de school.

Een voorspoedige reis na een zeer geslaagde schoolreis!

We hebben genoten van alle leerlingen, verborgen talenten ontdekt, veel doorzettingsvermogen gezien en een grote hulpvaardigheid naar elkaar toe.

Dank aan alle begeleiders en dank aan alle leerlingen voor een onvergetelijke herinnering!Berlijn dag 3

Geplaatst 5 jun. 2019 15:23 door Ellen Starke

Dag 3 In Berlijn

De avond gister verliep rustiger dan gepland;  de karaoke en spelletjes gingen niet door… Iedereen was moe van een enerverende dag en zat rustig op zijn/haar kamer tot het tijd was om te slapen.

Vanochtend zat iedereen weer op tijd aan het ontbijt, klaar voor een nieuwe dag vol met belevenissen!

In de ochtend was er een keuze programma; een klein deel van de groep ging naar de dierentuin en het andere deel ging winkelen bij de Alexander Platz. Tijdens het winkelen hebben een aantal leerlingen ook nog van het uitzicht over Berlijn genoten vanaf de Fernsehturm. Ook is er relaxt geschaakt en getekend. Alle leerlingen mochten zelf een leuke lunchplek zoeken waar ze met een gedoneerd tientje hun eigen lunch konden samenstellen.

In de middag kwam de groep weer bij elkaar om over de geschiedenis van de DDR te leren in het DDR Museum. Een mooi persoonlijk verhaal van de gids maakte indruk op de leerlingen en collega’s.

Ook vandaag was het weer een warme dag, wat in de middag duidelijk merkbaar was aan een dalend energie niveau.

Na de geschiedenis les in het museum was er wederom een keuzemenu voor het diner. Er kon gekozen worden uit 3 verschillende keukens, waar iedereen weer wat energie kon opdoen. Nog een uurtje rusten in het hostel en daarna door naar de bowlingbaan! Op wonderbaarlijke wijze kwam iedereen daar weer in actie en werd er fanatiek gespeeld in gemengde teams.

Terug in het hostel ging iedereen naar zijn/haar kamer om de tassen in te pakken voor de terugreis van morgen.


Schoolreis Berlijn

Geplaatst 4 jun. 2019 10:00 door Ellen Starke

Maandag 3 juni zijn de leerlingen uit praktijk 4-5, VMBO 4 en Havo 4-5 voor 4 dagen vertrokken naar Berlijn.
Deze schoolreis is georganiseerd in het kader van het Internationaliseringsproject wat we vorig jaar gestart zijn.
Hieronder een kort verslag in woord en beeld:

Dag 1 Onderweg naar Berlijn.

Om 8.15 uur vertrokken met een bijna volledige groep vanaf school naar Berlijn. De rolstoelbus werd nog even als taxi ingezet om een leerling thuis op te halen.

Met 3 stops voor versnaperingen en toilet gebruik, kwamen we om 18.15 uur aan bij het restaurant voor het diner. Onderweg hadden we al de nodige regen gehad, door een bui die ons volgde. Ook in Berlijn kwam deze bui nog even om de hoek… Toen het weer droog was zijn we rustig naar het hostel gewandeld. Een aantal docenten had hier de bagage al uitgeladen en met de kamersleutels een indeling voor het slapen gemaakt. Alle bagage naar de kamer en nog even op verkenning door het hostel. Daarna op tijd in de kamers en in bed.

Tijdens de busreis hebben de kids verschillende talenten van zichzelf laten zien. Er ontpopte zich een DJ, 2 schaakkampioenen, mooie verhalen vertellers en super relaxers. Een gezellige ervaring met elkaar!

 

Dag 2 In Berlijn.

Gisteravond lagen al onze kids om 00:00 uur heel braaf te slapen. Vanochtend zat iedereen dan ook op tijd aan het ontbijt. Niet iedereen had even veel geslapen… Door de warmte, vreemde bedden en luidruchtige mede logees. Na het ontbijt zijn we in de grote en kleine bus vertrokken naar het Joods Museum. De helft van de groep kreeg daar in de ochtend een indrukwekkende rondleiding van juf Laureline. In de kelder werd er verteld en ervaren hoe het voor de Joodse bevolking was om te vluchten of vervolgd te worden. Erg mooi om te zien hoe betrokken de leerlingen waren en hoe ze gevoelens onder woorden konden brengen!

Na deze ervaring zijn we via Checkpoint Charlie en een stukje van de oude muur naar Potsdamer Platz gewandeld. Daar kwamen we de andere helft van de groep weer tegen op de lunch plek.

Even relaxen… Ook vandaag is het warm, wat veel energie vraagt van iedereen.

Vervolgens zijn we naar het Holocaust Monument en het Monument voor de Sinti en Roma naar Reichstag gelopen. Daar werden we weer door de bus opgehaald en via het Joods Museum waar de ander helft van de groep in de middag was, zijn we weer naar het hostel gereden.

In de bus was het opvallend stil nadat iedereen de vochthuishouding met flesjes water had aangevuld. Mooi maar voldaan zijn we aangekomen in het hostel, waar iedereen even kan genieten van wat vrije tijd.

Vanavond eten we bij de pizzeria om de hoek en daarna hebben we een gezellige avond in het hostel met karaoke en spelletjes.

Open middag voor nieuwe leerlingen, woensdag 23 januari 2019

Geplaatst 15 jan. 2019 02:00 door Ellen Starke

Op woensdag 23 januari 2019 bent u vanaf 14.00 uur van harte welkom bij ons op Orion College Drostenburg voor de Open Middag.
De middag duurt tot 16.00 uur. Naast informatie over de school, vinden er rondleidingen en proeflessen plaats.

Informatiemiddag donderdag 24 mei 2018

Geplaatst 17 mei 2018 00:19 door Ellen Starke   [ 15 jan. 2019 01:55 bijgewerkt ]

Op donderdag 24 mei is er om 14.00 uur een informatiemiddag voor nieuwe leerlingen met ouders.
U kunt zich hiervoor telefonisch aanmelden op nummer 020-6111213.
Op deze middag geven we u meer informatie over de school en is er een rondleiding door het gebouw.

1-10 of 37