Nieuws‎ > ‎

Vacature AVO Leraar/mentor op de Urban Talent Academy - vacature vervuld d.d. 01-08-2020

Geplaatst 12 mei 2020 04:21 door Kelly van der Koelen   [ 26 aug. 2020 12:27 bijgewerkt ]

Sinds schooljaar 2018-2019 zijn het Orion College Amstel en de Urban Talent Academy een samenwerking gestart om elkaars expertise en mogelijkheden optimaal te benutten, met het streven een veilige en positieve leeromgeving neer te zetten voor een doelgroep die moeilijkheden ervaart op school. Door het goede pedagogische klimaat, de intensieve sportmogelijkheden en het bieden van maatwerk vanuit de Urban Talent Academy te combineren met de pedagogische kennis, de sterke ondersteuningsstructuur en de didactische expertise en mogelijkheden van het Orion College Amstel kunnen wij een klas leerlingen precies bieden wat ze nodig hebben om (weer) tot leren te komen. Door een toenemend aantal aanmeldingen willen we graag uitbreiden met een extra klas, waarvoor we een enthousiaste leraar/mentor zoeken! Waar kom je te werken? De vacature staat open voor een gecombineerde klas waarin leerlingen zitten die zowel uitstroomprofiel arbeid als uitstroomprofiel vervolgonderwijs. Je komt te werken in een symbioseklas waarbij je les geeft op de locatie van de Urban Talent Academy, maar waarbij het Orion College Amstel verantwoordelijk is voor het onderwijs. Je zult daarom formeel in dienst zijn van stichting Orion en bent dagelijks op de locatie van de Urban Talent Academy, waarbij je intensief met de medewerkers van de Urban Talent Academy samenwerkt. Het is dus een unieke kans om kennis te maken met en het beste mee te krijgen van de beiden locaties. De Urban Talent Academy zet zich in voor jongeren die niet meer of nog maar moeizaam kunnen meedraaien in het onderwijs (regulier of speciaal onderwijs). Door middel van sportactiviteiten en een warm en sterk pedagogisch klimaat werkt de Urban Talent Academy met hun jongeren aan een positieve uitstroom. Het Orion College Amstel is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar met een duidelijke ondersteuningsbehoefte op het gebied van gedrag. We bieden onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en entreeopleidingen) en richting vervolgonderwijs (MBO niveau 2). Je komt te werken op een school waar veel aandacht is en maatwerk wordt geleverd voor de individuele leerling, maar ook intensief aandacht wordt besteed aan het groepsdynamische proces. Het Orion College Amstel heeft per januari 2018 dan ook het predicaat 'excellente school' gekregen op het thema 'schoolklimaat’. Op beiden locaties wordt beleid grotendeels met zijn allen ontwikkeld, waardoor elke medewerker hier nauw bij betrokken is en er een groot draagvlak is voor onze handelingswijzen, methoden en afspraken. 

Meer informatie over de Urban Talent Academy, het Orion College Amstel of Stichting Orion vind je op onze websites www.urbantalentacademy.nl, www.orioncollegeamstel.nl en www.orion.nl

Wat is jouw rol?
Als AVO groepsleraar heb je het mentoraat over een klas en biedt jouw leerlingen tevens een breed vakkenpakket aan, met naast de basisvakken onder andere sociale vaardigheidstraining, loopbaan & burgerschap en wereldoriëntatie vakken. Binnen het mentoraat monitor je de brede ontwikkeling (sociaal, emotioneel en didactisch) van de leerlingen en ben je een spil in de samenwerking met het netwerk (ouders/opvoeders en hulpverlening) rondom de leerlingen. We vinden intensief en positief contact met ouders/opvoeders erg belangrijk!
In samenwerking met onze gedragswetenschappers maak je voor iedere leerling een persoonlijk ontwikkelingsperspectiefplan en kijkt wat de maximale potentie is en welke aanpak nodig is om dit te bereiken. Dit wordt het doel waar we samen met de leerling ouders/opvoeders naar streven. In de meeste gevallen zal het doel zijn om leerlingen te laten doorstromen naar een baan of MBO-entree/MBO niveau 2. Tijdens de sportlessen- en activiteiten ben je als mentor betrokken om de leerlingen individueel te begeleiden en het groepsdynamische proces samen met de sportleraar in goede banen te leiden.

Onderdeel van de Stichting
Orion is de enige aanbieder van openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ieder kind met elke godsdienst of levensbeschouwing is welkom! Doordat we samenwerken in een stichting van negen scholen waarin nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg, maar ook techniek centraal staan, kunnen we onze leerlingen uitdagen en er voor zorgen dat ook zij de optimale stap kunnen zetten in de maatschappij. We beschikken over moderne leermiddelen en studieprogramma’s die onze leerlingen maar ook jou in staat stellen je kennis up-to-date te houden. Wie zoeken we?
Je bent een gedreven, onderzoekende en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren en staat sterk in je schoenen. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je (aantoonbare) affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

 • Een afgeronde Pabo-opleiding (is een pré) of eerste- dan wel tweedegraads-bevoegdheid

 • Ben jij de ideale kandidaat, alleen heb je geen lesbevoegdheid, maar wel aantoonbare ervaring op het gebied van onderwijs en bereidheid om een (versneld) PABO diploma te behalen? Neem dan ook gerust contact op!

 • Pedagogisch en didactisch sterk en in staat te differentiëren tussen de verschillende niveaus en ondersteuningsbehoeften

 • Kennis en ervaring met (externaliserende) gedragsproblematiek en jongeren van 12-18 jaar is een pré

 • Affiniteit met sport (zelf goed kunnen sporten is niet noodzakelijk)

 • Communicatief en sociaal vaardig in het sturen van de groepsdynamiek en in het contact met leerlingen, ouders en het team

 • Een daadkrachtige persoonlijkheid met een oplossingsgerichte, zelfstandige werkhouding en relativeringsvermogen (het liefst met wat humor)

 • In staat om moderne, betekenisvolle lessen te verzorgen waarin moderne technologieën worden geïntegreerd.

 • Sterk in multidisciplinaire samenwerking met o.a. de jeugdhulpverlening

Hoe ziet de aanstelling eruit?
 • Jouw salaris is bepaald volgens de CAO PO, schaal L11

 • De omvang van de aanstelling is bespreekbaar. Een aanstelling tussen 0,8 FTE (32 uur per week) tot 1,0 FTE (40 uur per week) behoort tot de mogelijkheden

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van één schooljaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijdse tevredenheid.

 • De vacature betreft een functie voor schooljaar 2020-2021 met ingang van 01-08-2020, maar dit schooljaar (2019-2020) zou het in overleg mogelijk zijn om met een aanstelling van een paar uur per week al boventallig te starten, aangezien wij waarde hechten aan een goed inwerktraject. Een proefaanstelling tussen 01-06-2020 en 31-07-2020 is tevens mogelijk. 

 

Interesse?

Zet jij je volgende stap in je carrière bij Stichting Orion? Je kunt je sollicitatie en C.V. en motivatiebrief sturen naar Kelly van der Koelen (Locatiedirecteur), E-mail: k.vanderkoelen@orion.nl / Telefoon: 0682104487. Neem ook bij vragen gerust contact op!
Comments