Nieuws‎ > ‎

Vacature AVO-groepsleraar

Geplaatst 19 sep. 2018 22:16 door Kelly van der Koelen

Jouw rol

Als AVO groepsleraar maak je deel uit van een team dat onze leerlingen en ouders goed onderwijs biedt met extra zorg. Je staat voor onderwijs dat onze leerlingen voorbereidt op hun plek in de maatschappij. Je hebt het mentoraat over een klas en biedt jouw leerlingen tevens een breed vakkenpakket aan, met naast de basisvakken onder andere sociale vaardigheidstraining, loopbaan & burgerschap en wereldoriëntatievakken. We maken voor iedere leerling een persoonlijk ontwikkelingsplan en kijken wat de maximale potentie is. Dit wordt het doel waar we samen met de ouders naar streven. In veel gevallen zal het doel zijn om leerlingen te laten doorstromen naar een baan of MBO-1 onderwijs. Het aanleren van arbeidsvaardigheden en stage (extern of intern) zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de schoolloopbaan van de jongeren. Deze vacature staat open voor de onderbouw, waarbij leerlingen worden voorbereid op de stage in de bovenbouw aan de hand van een vaste methode en snuffelstages.

Waar kom je te werken?

Onze school is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot (en met) 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Het Orion College Zuid biedt onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs) en richting vervolgonderwijs (MBO2). Maar dat doe je niet alleen! Met het coachingstraject en de ondersteunende zorgstructuur binnen de school ga je aan de slag.  Je komt te werken op een school waar veel aandacht is voor de individuele leerling, maar ook voor het groepsdynamische proces. Het Orion College Zuid heeft per januari 2018 dan ook het predicaat 'excellente school' gekregen op het thema 'schoolklimaat’.
Als team werken wij nauw samen om onze jongeren het beste uit zichzelf te laten halen. Beleid maken we dan ook grotendeels met zijn allen vanuit vaste ontwikkelteams, waardoor elke medewerker hier nauw bij betrokken is en er een groot draagvlak is voor onze handelingswijzen, methoden en afspraken.
Op dit moment wordt er een nieuw schoolgebouw gebouwd op de wibautstraat te Amsterdam, waar het Orion College Zuid in de voorjaarsvakantie van 2019 naar zal verhuizen. Meer informatie over het Orion College Zuid of Stichting Orion  vind je op onze website www.orioncollegezuid.nl  en www.orion.nl.

Onderdeel van de Stichting

Orion is de enige aanbieder van openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ieder kind met elke godsdienst of levensbeschouwing is welkom!

Doordat we samenwerken in een stichting van negen scholen waarin nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg, maar ook techniek centraal staan, kunnen we onze leerlingen uitdagen en er voor zorgen dat ook zij de optimale stap kunnen zetten in de maatschappij. We beschikken over moderne leermiddelen en studieprogramma’s die onze leerlingen maar ook jou in staat stellen je kennis up-to-date te houden.

Wie zoeken we?

Je bent een gedreven, onderzoekende en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren en staat sterk in je schoenen. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

  • Een afgeronde Pabo-opleiding (is een pré) of eerste- dan wel tweedegraads-bevoegdheid.

  • Pedagogisch- en didactisch sterk en in staat te differentiëren tussen de verschillende niveauverschillen

  • Kennis en ervaring met (externaliserende) gedragsproblematiek en jongeren van 12-18 jaar.

  • Communicatief en sociaal vaardig in het sturen van de groepsdynamiek en in het contact met leerlingen, ouders en het team.

  • Een daadkrachtige persoonlijkheid met een oplossingsgerichte, zelfstandige werkhouding en relativeringsvermogen (het liefst met wat humor).

  • Ervaring in lesgeven aan de hand van het ADI-onderwijsmodel is een pré.

  • In staat om moderne lessen te verzorgen waarin moderne technologieën worden geïntegreerd.


Wat ga je verdienen?

  • LB CAO PO

  • Het gaat om een aanstelling van 1,0 WTF (40 uur) bij voorkeur. 0,8 of 0,9 FTE is bespreekbaar

  • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van één schooljaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijdse tevredenheid


Interesse?

Zet jij ook je volgende stap in je carrière bij Stichting Orion? Je kunt je sollicitatie en C.V. uiterlijk 5 oktober sturen naar Kelly van der Koelen (Locatiedirecteur).  Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met Kelly.

E-mail: k.vanderkoelen@orion.nl

Telefoon: 020-6442232


Comments