Nieuws
Beste ouder(s)/opvoeder(s) & leerling,

Het Orion College Amstel werkt sinds dit schooljaar met “Social Schools”. Social Schools is een applicatie waarmee we veilig en gemakkelijk met u kunnen communiceren. We communiceren nu veelal via whatsapp, wat een minder veilig middel is voor uw privacygevoelige informatie.


Hoe werkt Social Schools? • U kunt via Social Schools persoonlijke berichten sturen naar de mentor (dat gaat net als bij Whatsapp)

 • U kunt mededelingen voor de klas van uw kind, of algemene school mededelingen lezen in Social Schools

 • U kunt afspraken plannen met de mentor via de agenda.

 • Social Schools heeft een handige app voor op uw telefoon (via de app-store van uw telefoon kunt u deze vinden met de naam: 'Social Schools 3.0'). U krijgt op uw telefoon dan push berichten van school bij belangrijke informatie en kunt via uw telefoon communiceren.
Ga voor meer informatie in uw internetbrowser naar: ‘https://www.youtube.com/watch?v=QWLNb7u52bM&t=6sAls de school uw e-mailadres heeft, dan zult u per mail een koppelcode ontvangen voor Social Schools of heeft u deze reeds ontvangen. Heeft de school nog geen e-mailadres van u, of heeft u geen e-mailadres? Neem dan contact op met de school via het algemene nummer (020-6442232) of via de mentor en vraag om hulp. Ook als u de koppelcode al heeft ontvangen en/of wilt beginnen met Social Schools, maar het lukt u niet, neem dan gerust contact op met school en wij helpen u. 


Vacature administratief/facilitair medewerker 3 dagen (0,6 fte)

Geplaatst 15 sep. 2020 04:14 door Maud Boots

Vacature administratief/facilitair medewerker 3 dagen (0,6 fte) 

Ter uitbreiding zijn wij voor Orion College Amstel op zoek naar een administratief/facilitair medewerker Houd jij van afwisselend werk en ben jij servicegericht met een administratieve achtergrond? Heb je zicht op wat er gedaan moet worden in een schoolgebouw en wil je dat alles er goed uitziet? Durf jij leerlingen op een prettige manier aan te spreken, ook als zij het even moeilijk hebben? Heb je een open en gastvrije houding naar ouders? Dan hebben wij de passende baan voor jou! 

Jouw rol: 

Als administratief/facilitair medewerker ben je een vertrouwd gezicht en aanspreekpunt voor onze leerlingen en ouders. Je zorgt dat leveranciers ontvangen worden, dat bestellingen gedaan worden en je ziet wat er gedaan moet worden. 

De administratieve taken zijn: 

● Het verzorgen van de leerlingdossiers en het historisch archief. 

● Het in en uitschrijven van leerlingen. 

● Contacten met andere scholen over in en uitschrijvingen. 

● Bestendiging leerlingen bijhouden. 

● Telefoon beantwoorden. 

● Mailings naar ouders doen. 

● Kopiëren/scannen. 

● Allerlei voorkomende administratieve werkzaamheden. 

Wat vragen wij: 

een sociale aanpakker met twee rechterhanden. 

een flexibele doener die goed omgaat met collega’s, leerlingen en ouders. verzorgend, administratief aangelegd en prettig gestructureerd. 

in staat om veiligheid te waarborgen. 

liefst ervaring in het (speciaal) onderwijs. 

prettig in de omgang en serviceverlenend. 

Waar kom je te werken? 

Het Orion College Amstel is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot (en met) 18 jaar met extra ondersteuningsbehoeften vanwege gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Het Orion College Amstel biedt onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-entree onderwijs) en richting vervolgonderwijs (MBO niveau 2). Op de school zitten bijna 150 leerlingen.


Wat bieden wij? 

Per 2019 heeft het Orion College Amstel een nieuw schoolgebouw dat ontworpen is om optimaal bij te dragen aan een veilig schoolklimaat en goede onderwijsontwikkeling van onze leerlingen. Als team werken wij nauw samen om onze jongeren het beste uit zichzelf te laten halen. Beleid maken we dan ook grotendeels met zijn allen vanuit vaste ontwikkelteams, waardoor elke medewerker hier nauw bij betrokken is en er een groot draagvlak is voor onze handelingswijzen, methoden en afspraken. 

Een gemotiveerd team dat niet alleen keihard werkt, maar dat ook samen successen viert. Een salaris conform cao-Primair onderwijs in OOP schaal 5 en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Algemene informatie over Orion 

Stichting Orion is het bevoegd gezag van alle scholen voor openbaar (voortgezet) speciaal onderwijs in Amsterdam. De Stichting heeft tot doel hoogwaardig onderwijs en ondersteuning te realiseren voor leerlingen met lichamelijke, verstandelijke of communicatieve belemmeringen, gedragsstoornissen, langdurige zieken en/of psychiatrische problemen. Wij werken aan kansen voor de toekomst van kwetsbare leerlingen die niet in het regulier onderwijs (basis- of voortgezet onderwijs) terecht kunnen. 

Meer informatie of gelijk solliciteren? 

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Neem gerust contact op. 

Je kunt solliciteren door je CV met een motivatiebrief uiterlijk 26 september 2020 te sturen naar Naam: Dirk Koops 

E-mail: d.koops@orion.nl 

Telefoon: 06-24266610


Vacature AVO Leraar/mentor op de Urban Talent Academy - vacature vervuld d.d. 01-08-2020

Geplaatst 12 mei 2020 04:21 door Kelly van der Koelen   [ 26 aug. 2020 12:27 bijgewerkt ]

Sinds schooljaar 2018-2019 zijn het Orion College Amstel en de Urban Talent Academy een samenwerking gestart om elkaars expertise en mogelijkheden optimaal te benutten, met het streven een veilige en positieve leeromgeving neer te zetten voor een doelgroep die moeilijkheden ervaart op school. Door het goede pedagogische klimaat, de intensieve sportmogelijkheden en het bieden van maatwerk vanuit de Urban Talent Academy te combineren met de pedagogische kennis, de sterke ondersteuningsstructuur en de didactische expertise en mogelijkheden van het Orion College Amstel kunnen wij een klas leerlingen precies bieden wat ze nodig hebben om (weer) tot leren te komen. Door een toenemend aantal aanmeldingen willen we graag uitbreiden met een extra klas, waarvoor we een enthousiaste leraar/mentor zoeken! Waar kom je te werken? De vacature staat open voor een gecombineerde klas waarin leerlingen zitten die zowel uitstroomprofiel arbeid als uitstroomprofiel vervolgonderwijs. Je komt te werken in een symbioseklas waarbij je les geeft op de locatie van de Urban Talent Academy, maar waarbij het Orion College Amstel verantwoordelijk is voor het onderwijs. Je zult daarom formeel in dienst zijn van stichting Orion en bent dagelijks op de locatie van de Urban Talent Academy, waarbij je intensief met de medewerkers van de Urban Talent Academy samenwerkt. Het is dus een unieke kans om kennis te maken met en het beste mee te krijgen van de beiden locaties. De Urban Talent Academy zet zich in voor jongeren die niet meer of nog maar moeizaam kunnen meedraaien in het onderwijs (regulier of speciaal onderwijs). Door middel van sportactiviteiten en een warm en sterk pedagogisch klimaat werkt de Urban Talent Academy met hun jongeren aan een positieve uitstroom. Het Orion College Amstel is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar met een duidelijke ondersteuningsbehoefte op het gebied van gedrag. We bieden onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en entreeopleidingen) en richting vervolgonderwijs (MBO niveau 2). Je komt te werken op een school waar veel aandacht is en maatwerk wordt geleverd voor de individuele leerling, maar ook intensief aandacht wordt besteed aan het groepsdynamische proces. Het Orion College Amstel heeft per januari 2018 dan ook het predicaat 'excellente school' gekregen op het thema 'schoolklimaat’. Op beiden locaties wordt beleid grotendeels met zijn allen ontwikkeld, waardoor elke medewerker hier nauw bij betrokken is en er een groot draagvlak is voor onze handelingswijzen, methoden en afspraken. 

Meer informatie over de Urban Talent Academy, het Orion College Amstel of Stichting Orion vind je op onze websites www.urbantalentacademy.nl, www.orioncollegeamstel.nl en www.orion.nl

Wat is jouw rol?
Als AVO groepsleraar heb je het mentoraat over een klas en biedt jouw leerlingen tevens een breed vakkenpakket aan, met naast de basisvakken onder andere sociale vaardigheidstraining, loopbaan & burgerschap en wereldoriëntatie vakken. Binnen het mentoraat monitor je de brede ontwikkeling (sociaal, emotioneel en didactisch) van de leerlingen en ben je een spil in de samenwerking met het netwerk (ouders/opvoeders en hulpverlening) rondom de leerlingen. We vinden intensief en positief contact met ouders/opvoeders erg belangrijk!
In samenwerking met onze gedragswetenschappers maak je voor iedere leerling een persoonlijk ontwikkelingsperspectiefplan en kijkt wat de maximale potentie is en welke aanpak nodig is om dit te bereiken. Dit wordt het doel waar we samen met de leerling ouders/opvoeders naar streven. In de meeste gevallen zal het doel zijn om leerlingen te laten doorstromen naar een baan of MBO-entree/MBO niveau 2. Tijdens de sportlessen- en activiteiten ben je als mentor betrokken om de leerlingen individueel te begeleiden en het groepsdynamische proces samen met de sportleraar in goede banen te leiden.

Onderdeel van de Stichting
Orion is de enige aanbieder van openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ieder kind met elke godsdienst of levensbeschouwing is welkom! Doordat we samenwerken in een stichting van negen scholen waarin nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg, maar ook techniek centraal staan, kunnen we onze leerlingen uitdagen en er voor zorgen dat ook zij de optimale stap kunnen zetten in de maatschappij. We beschikken over moderne leermiddelen en studieprogramma’s die onze leerlingen maar ook jou in staat stellen je kennis up-to-date te houden. Wie zoeken we?
Je bent een gedreven, onderzoekende en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren en staat sterk in je schoenen. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je (aantoonbare) affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

 • Een afgeronde Pabo-opleiding (is een pré) of eerste- dan wel tweedegraads-bevoegdheid

 • Ben jij de ideale kandidaat, alleen heb je geen lesbevoegdheid, maar wel aantoonbare ervaring op het gebied van onderwijs en bereidheid om een (versneld) PABO diploma te behalen? Neem dan ook gerust contact op!

 • Pedagogisch en didactisch sterk en in staat te differentiëren tussen de verschillende niveaus en ondersteuningsbehoeften

 • Kennis en ervaring met (externaliserende) gedragsproblematiek en jongeren van 12-18 jaar is een pré

 • Affiniteit met sport (zelf goed kunnen sporten is niet noodzakelijk)

 • Communicatief en sociaal vaardig in het sturen van de groepsdynamiek en in het contact met leerlingen, ouders en het team

 • Een daadkrachtige persoonlijkheid met een oplossingsgerichte, zelfstandige werkhouding en relativeringsvermogen (het liefst met wat humor)

 • In staat om moderne, betekenisvolle lessen te verzorgen waarin moderne technologieën worden geïntegreerd.

 • Sterk in multidisciplinaire samenwerking met o.a. de jeugdhulpverlening

Hoe ziet de aanstelling eruit?
 • Jouw salaris is bepaald volgens de CAO PO, schaal L11

 • De omvang van de aanstelling is bespreekbaar. Een aanstelling tussen 0,8 FTE (32 uur per week) tot 1,0 FTE (40 uur per week) behoort tot de mogelijkheden

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van één schooljaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijdse tevredenheid.

 • De vacature betreft een functie voor schooljaar 2020-2021 met ingang van 01-08-2020, maar dit schooljaar (2019-2020) zou het in overleg mogelijk zijn om met een aanstelling van een paar uur per week al boventallig te starten, aangezien wij waarde hechten aan een goed inwerktraject. Een proefaanstelling tussen 01-06-2020 en 31-07-2020 is tevens mogelijk. 

 

Interesse?

Zet jij je volgende stap in je carrière bij Stichting Orion? Je kunt je sollicitatie en C.V. en motivatiebrief sturen naar Kelly van der Koelen (Locatiedirecteur), E-mail: k.vanderkoelen@orion.nl / Telefoon: 0682104487. Neem ook bij vragen gerust contact op!

Aanmelden nu de school gesloten is vanwege Corona-maatregelen

Geplaatst 19 mrt. 2020 02:13 door Monique Starreveld

Momenteel is onze school, net als alle scholen, gesloten om verspreiding van het Corona virus te verspreiden.

Normaal is dit natuurlijk de tijd dat alle aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar binnenkomen. Op school kunnen we nu geen rondleidingen en aanmeldgesprekken plannen. Toch proberen we het proces van aanmelden zoveel als lukt door te laten lopen. 

Wat kan wel
 • U kunt contact opnemen met onze zorgcoördinator per mail of telefonisch voor meer informatie over het Orion College Amstel. Neem hiervoor contact op met Monique Starreveld (m.starreveld@orion.nl / 06 23 55 47 79) 
 • U kunt ook al veel informatie vinden op onze website. Er staat een filmpje waarin twee leerlingen van de leerlingenraad een rondleiding geven door de school. Deze is te vinden op de homepagina. 
 • Een aanmeldgesprek kan telefonisch plaatsvinden, neem hiervoor ook contact op met onze zorgcoördinator Monique Starreveld. Invullen van formulieren kunnen we dan per post of mail regelen. 

Vacature AVO Leraar/mentor - vacature vervuld

Geplaatst 2 dec. 2019 00:26 door Kelly van der Koelen   [ 26 aug. 2020 12:28 bijgewerkt ]

Op het Orion College Amstel en op onze nevenvestiging bij de Urban Talent Academy willen wij uitbreiden door een extra klas te openen, om nog meer leerlingen een plekje binnen ons onderwijs te kunnen bieden. Hiervoor zoeken we een enthousiaste leraren met affiniteit voor onze doelgroep.

Waar kom je te werken?
Het Orion College Amstel is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot (en met) 18 jaar met extra ondersteuningsbehoeften vanwege gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Het Orion College Amstel biedt onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-entree onderwijs) en richting vervolgonderwijs (MBO niveau 2).
Je komt te werken op een school waar veel aandacht is voor de individuele leerling, maar ook voor het groepsdynamische proces. Het Orion College Amstel heeft per januari 2018 dan ook het predicaat 'excellente school' gehaald op het thema 'schoolklimaat’. Per 2019 heeft het Orion College Amstel een nieuw schoolgebouw dat ontworpen is om optimaal bij te dragen aan een veilig schoolklimaat en goede onderwijsontwikkeling van onze leerlingen. Als team werken wij nauw samen om onze jongeren het beste uit zichzelf te laten halen. Beleid maken we dan ook grotendeels met zijn allen vanuit vaste ontwikkelteams, waardoor elke medewerker hier nauw bij betrokken is en er een groot draagvlak is voor onze handelingswijzen, methoden en afspraken.
Ook voor onze nevenvestiging op de Urban Talent Academy zoeken we een leraar voor uitbreiding. Al meer dan 10 jaar zet het team van de Urban Talent Academy zich in om (uitgestroomde) leerlingen optimaal voor te bereiden op de praktijk. Via de ‘VSO-klas’ en de ‘Sportwerkt’- & ‘MBO-trajecten krijgen leerlingen structuur, beweging en de nodige levenslessen. Op de UTA zien wij sport als een uitstekend middel om gedragsverandering te bewerkstelligen. De leerlingen leren omgaan met winst en verlies, leren samenwerken, leren doorzetten en leren dat inzet loont om succesvol te zijn.
Meer informatie over het Orion College Amstel of Stichting Orion vind je op onze website www.orioncollegeamstel.nl,  www.orion.nl of www.urbantalentacademy.nl

Jouw rol
Als AVO groepsleraar maak je deel uit van een team dat onze leerlingen en ouders goed onderwijs biedt met extra zorg. Je staat voor onderwijs dat onze leerlingen voorbereidt op hun plek in de maatschappij. Je hebt het mentoraat over een klas en biedt jouw leerlingen tevens een breed vakkenpakket aan, met naast de basisvakken onder andere sociale vaardigheidstraining, loopbaan & burgerschap en wereldoriëntatievakken. We maken voor iedere leerling een persoonlijk ontwikkelingsplan en kijken wat de maximale potentie is. Dit wordt het doel waar we samen met de ouders naar streven. In veel gevallen zal het doel zijn om leerlingen te laten doorstromen naar een baan of MBO-1 onderwijs. Het aanleren van arbeidsvaardigheden en stage (extern of intern) zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de schoolloopbaan van de jongeren. Deze vacature staat open voor de onderbouw, waarbij leerlingen worden voorbereid op de stage in de bovenbouw aan de hand van een vaste methode en snuffelstages.


Onderdeel van de Stichting
Orion is de enige aanbieder van openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ieder kind met elke godsdienst of levensbeschouwing is welkom! Doordat we samenwerken in een stichting van negen scholen waarin nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg, maar ook techniek centraal staan, kunnen we onze leerlingen uitdagen en er voor zorgen dat ook zij de optimale stap kunnen zetten in de maatschappij. We beschikken over moderne leermiddelen en studieprogramma’s die onze leerlingen maar ook jou in staat stellen je kennis up-to-date te houden.

Wie zoeken we?
Je bent een gedreven, onderzoekende en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren en staat sterk in je schoenen. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

 • Een afgeronde Pabo-opleiding (is een pré) of eerste- dan wel tweedegraads-bevoegdheid.

 • Pedagogisch- en didactisch sterk en in staat te differentiëren tussen de verschillende niveauverschillen.

 • Kennis en ervaring met (externaliserende) gedragsproblematiek en jongeren van 12-18 jaar.

 • Communicatief en sociaal vaardig in het sturen van de groepsdynamiek en in het contact met leerlingen, ouders en het team.

 • Een daadkrachtige persoonlijkheid met een oplossingsgerichte, zelfstandige werkhouding en relativeringsvermogen (het liefst met wat humor).

 • In staat om moderne lessen te verzorgen waarin moderne technologieën worden geïntegreerd.

 • Voor sollicitatie naar de functie op de Urban Talent Academy is affiniteit met sport een vereiste.

Hoe ziet de aanstelling eruit?

 • Jouw salaris is bepaald volgens de CAO PO, schaal 11

 • Het gaat om een aanstelling van 1,0 FTE (40 uur) bij voorkeur.  Parttime is bespreekbaar.

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van één schooljaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijdse tevredenheid.


Interesse?

Zet jij je volgende stap in je carrière bij Stichting Orion? Je kunt je sollicitatie en C.V. en motivatiebrief uiterlijk 27 december sturen naar Kelly van der Koelen (Locatiedirecteur), E-mail: k.vanderkoelen@orion.nl / Telefoon: 020-6442232. Neem ook bij vragen gerust contact op!

Naamloos

Geplaatst 22 jan. 2019 12:48 door Kelly van der Koelen   [ 6 mrt. 2019 05:51 bijgewerkt ]

Wij gaan verhuizen!!

Geplaatst 29 nov. 2018 07:35 door Jelka Bröcheler


Orion College Zuid zit volop in de verhuisstress.... We starten na de kerstvakantie - op 7 januari - op de nieuwe locatie.


Hierbij de gewijzigde gegevens:

Oude naam: Orion College Zuid
Nieuwe naam: Orion College Amstel

Oud adres: Gaasterlandstraat 7 | 1079 RH Amsterdam
Nieuw adres: Wibautstraat 220-222 | 1097 DN Amsterdam

Telefoon: 020 - 644 22 32

Nieuw mailadres: orioncollegeamstel@orion.nl

Nieuwe url: www.orioncollegeamstel.nl

Vacature AVO-groepsleraar

Geplaatst 19 sep. 2018 22:16 door Kelly van der Koelen

Jouw rol

Als AVO groepsleraar maak je deel uit van een team dat onze leerlingen en ouders goed onderwijs biedt met extra zorg. Je staat voor onderwijs dat onze leerlingen voorbereidt op hun plek in de maatschappij. Je hebt het mentoraat over een klas en biedt jouw leerlingen tevens een breed vakkenpakket aan, met naast de basisvakken onder andere sociale vaardigheidstraining, loopbaan & burgerschap en wereldoriëntatievakken. We maken voor iedere leerling een persoonlijk ontwikkelingsplan en kijken wat de maximale potentie is. Dit wordt het doel waar we samen met de ouders naar streven. In veel gevallen zal het doel zijn om leerlingen te laten doorstromen naar een baan of MBO-1 onderwijs. Het aanleren van arbeidsvaardigheden en stage (extern of intern) zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de schoolloopbaan van de jongeren. Deze vacature staat open voor de onderbouw, waarbij leerlingen worden voorbereid op de stage in de bovenbouw aan de hand van een vaste methode en snuffelstages.

Waar kom je te werken?

Onze school is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot (en met) 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Het Orion College Zuid biedt onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs) en richting vervolgonderwijs (MBO2). Maar dat doe je niet alleen! Met het coachingstraject en de ondersteunende zorgstructuur binnen de school ga je aan de slag.  Je komt te werken op een school waar veel aandacht is voor de individuele leerling, maar ook voor het groepsdynamische proces. Het Orion College Zuid heeft per januari 2018 dan ook het predicaat 'excellente school' gekregen op het thema 'schoolklimaat’.
Als team werken wij nauw samen om onze jongeren het beste uit zichzelf te laten halen. Beleid maken we dan ook grotendeels met zijn allen vanuit vaste ontwikkelteams, waardoor elke medewerker hier nauw bij betrokken is en er een groot draagvlak is voor onze handelingswijzen, methoden en afspraken.
Op dit moment wordt er een nieuw schoolgebouw gebouwd op de wibautstraat te Amsterdam, waar het Orion College Zuid in de voorjaarsvakantie van 2019 naar zal verhuizen. Meer informatie over het Orion College Zuid of Stichting Orion  vind je op onze website www.orioncollegezuid.nl  en www.orion.nl.

Onderdeel van de Stichting

Orion is de enige aanbieder van openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ieder kind met elke godsdienst of levensbeschouwing is welkom!

Doordat we samenwerken in een stichting van negen scholen waarin nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg, maar ook techniek centraal staan, kunnen we onze leerlingen uitdagen en er voor zorgen dat ook zij de optimale stap kunnen zetten in de maatschappij. We beschikken over moderne leermiddelen en studieprogramma’s die onze leerlingen maar ook jou in staat stellen je kennis up-to-date te houden.

Wie zoeken we?

Je bent een gedreven, onderzoekende en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren en staat sterk in je schoenen. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

 • Een afgeronde Pabo-opleiding (is een pré) of eerste- dan wel tweedegraads-bevoegdheid.

 • Pedagogisch- en didactisch sterk en in staat te differentiëren tussen de verschillende niveauverschillen

 • Kennis en ervaring met (externaliserende) gedragsproblematiek en jongeren van 12-18 jaar.

 • Communicatief en sociaal vaardig in het sturen van de groepsdynamiek en in het contact met leerlingen, ouders en het team.

 • Een daadkrachtige persoonlijkheid met een oplossingsgerichte, zelfstandige werkhouding en relativeringsvermogen (het liefst met wat humor).

 • Ervaring in lesgeven aan de hand van het ADI-onderwijsmodel is een pré.

 • In staat om moderne lessen te verzorgen waarin moderne technologieën worden geïntegreerd.


Wat ga je verdienen?

 • LB CAO PO

 • Het gaat om een aanstelling van 1,0 WTF (40 uur) bij voorkeur. 0,8 of 0,9 FTE is bespreekbaar

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van één schooljaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijdse tevredenheid


Interesse?

Zet jij ook je volgende stap in je carrière bij Stichting Orion? Je kunt je sollicitatie en C.V. uiterlijk 5 oktober sturen naar Kelly van der Koelen (Locatiedirecteur).  Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met Kelly.

E-mail: k.vanderkoelen@orion.nl

Telefoon: 020-6442232


Vacature AVO groepsleraar (onderbouw of bovenbouw + stagebegeleider)

Geplaatst 10 mei 2018 07:07 door Kelly van der Koelen

Jouw rol
Als AVO groepsleraar maak je deel uit van een team dat onze leerlingen en ouders goed onderwijs biedt met extra zorg. Je staat voor onderwijs dat onze leerlingen voorbereidt op hun plek in de maatschappij. Je hebt het mentoraat over een klas en biedt jouw leerlingen tevens een breed vakkenpakket aan, met naast de basisvakken onder andere sociale vaardigheidstraining. We maken voor iedere leerling een persoonlijk ontwikkelingsplan en kijken wat de maximale potentie is. Dit wordt het doel waar we samen met de ouders naar streven. In veel gevallen zal het doel zijn om leerlingen te laten doorstromen naar een baan of MBO-1 onderwijs. Stage(extern of intern) is dan ook een belangrijk onderdeel van de schoolloopbaan van de jongeren. Wanneer je voor een bovenbouwklas komt te staan begeleid je de stage intensief. Deze vacature staat zowel open voor de onderbouw als bovenbouw (incl. stagebegeleiding), aangezien wij voornemens zijn een definitieve klassenindeling te maken nadat we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Je kunt jouw persoonlijke voorkeur voor onder,- of bovenbouw hierbij dus doorgeven.

Waar kom je te werken?
Onze school is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot (en met) 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Het Orion College Zuid biedt onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs) en richting vervolgonderwijs (MBO2). Maar dat doe je niet alleen! Met het coachingstraject en de ondersteunende zorgstructuur binnen de school ga je aan de slag.  Je komt te werken op een school waar veel aandacht is voor de individuele leerling, maar ook voor het groepsdynamische proces. Het Orion College Zuid heeft per januari 2018 dan ook het predicaat 'excellente school' gekregen op het thema 'schoolklimaat’. 
Als team werken wij nauw samen om onze jongeren het beste uit zichzelf te laten halen. Beleid maken we dan ook grotendeels met zijn allen vanuit vaste ontwikkelteams, waardoor elke medewerker hier nauw bij betrokken is en er een groot draagvlak is voor onze handelingswijzen, methoden en afspraken.
Op dit moment wordt er een nieuw schoolgebouw gebouwd op de wibautstraat te Amsterdam, waar het Orion College Zuid in de kerstvakantie van 2018 naar zal verhuizen. Meer informatie over het Orion College Zuid of Stichting Orion  vind je op onze website www.orioncollegezuid.nl  en www.orion.nl.

Onderdeel van de Stichting
Orion is de enige aanbieder van openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ieder kind met elke godsdienst of levensbeschouwing is welkom!
Doordat we samenwerken in een stichting van negen scholen waarin nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg, maar ook techniek centraal staan, kunnen we onze leerlingen uitdagen en er voor zorgen dat ook zij de optimale stap kunnen zetten in de maatschappij. We beschikken over moderne leermiddelen en studieprogramma’s die onze leerlingen maar ook jou in staat stellen je kennis up-to-date te houden.

Wie zoeken we?
Je bent een gedreven, onderzoekende en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren en staat sterk in je schoenen. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.
 • Een afgeronde Pabo-opleiding (is een pré) of eerste- dan wel tweedegraads-bevoegdheid.
 • Pedagogisch- en didactisch sterk en in staat te differentiëren tussen de verschillende niveauverschillen
 • Kennis en ervaring met (externaliserende) gedragsproblematiek en jongeren van 12-18 jaar.
 • Communicatief en sociaal vaardig in het sturen van de groepsdynamiek en in het contact met leerlingen, ouders en het team.
 • Een daadkrachtige persoonlijkheid met een oplossingsgerichte, zelfstandige werkhouding en relativeringsvermogen (het liefst met wat humor).
 • Ervaring in lesgeven aan de hand van het ADI-onderwijsmodel is een pré.
 • In staat om moderne lessen te verzorgen waarin moderne technologieën worden geïntegreerd.

Wat ga je verdienen?
LB CAO PO
Het gaat om een aanstelling van 1,0 WTF (40 uur) bij voorkeur. 0,8 0f 0,9 FTE is bespreekbaar
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van één schooljaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijdse tevredenheid

Interesse?
Zet jij ook je volgende stap in je carrière bij Stichting Orion? Je kunt je sollicitatie en C.V. sturen naar Kelly van der Koelen (Locatiedirecteur).  Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met Kelly.
E-mail: k.vanderkoelen@orion.nl
Telefoon: 020-6442232

Vignet gezonde school; themacertificaat welbevinden behaald

Geplaatst 26 jan. 2018 06:36 door Maud Boots

Orion College Zuid heeft het vignet gezonde school behaald op het themacertificaat 'Welbevinden'. Dit is de eerste stap in het werken naar een gezondere school. De komende schooljaren willen we verder gaan met de andere thema's voeding, seksuele vorming en sport. 

Dit eerste resultaat willen we op 23 februari vieren met een gezond ontbijt op school.  

Excellente school

Geplaatst 24 jan. 2018 13:06 door Monique Starreveld

Per 22 januari 2018 mag het Orion College Zuid zich Excellente School noemen op het profiel 'schoolklimaat en gedrag'. We zijn trots op dit mooie resultaat en zijn nog meer gemotiveerd om ook de komende jaren nog hard te werken aan het steeds verder verbeteren van ons pedagogisch klimaat. Hier kunt u het juryrapport lezen 


1-10 of 31