Aanmelding en toelating

Aanmelden:

Om uw kind aan te melden of een afspraak te maken voor een kennismakingsbezoek kunt u contact opnemen met onze zorgcoördinatoren. (telefoon: 020 398 77 55).


Annesophie van der Zande (di, wo, do)      mail: a.vanderzande@orion.nl

Rianne Breman (ma, di, wo, do)                mail: r.breman@orion.nl

Saskia Heij (di,do)                                    mail: s.heij@orion.nl


Toelating:

Uw kind kan worden ingeschreven op Drostenburg als zij een Toelatingsverklaring (TLV) hebben gekregen van het samenwerkingsverband (SWV). Deze verklaring wordt afgegeven als er sprake is van een ernstige onderwijsbeperking op meer dan één ontwikkelingsgebied  veroorzaakt door:

  • Motorische problemen.

  • Motorische/fysieke problemen en (zeer) beperkte cognitieve mogelijkheden.

  • Medische problematiek.

 

Of als er blijvende aanpassingen in de omgeving nodig zijn, om uw kind  te kunnen laten functioneren binnen een schoolse setting.

Het samenwerkingsverband bekijkt voor elke leerling wat de onderwijs- en ondersteuningsbehoefte is en welk type onderwijs het best passend is.

 

Onze zorgcoördinatoren kunnen in overleg met U de TLV aanvragen. U kunt deze verklaring ook zelf rechtstreeks bij het SWV aanvragen.

 

De TLV heeft een geldigheid van één of meer schooljaren. Gedurende de procedure van het aanvragen wordt ook gekeken naar eventuele terugplaatsing op termijn naar een reguliere school. Als dit aan de orde is bekijken de onderwijsadviseurs van het samenwerkingsverband met U als ouders/verzorgers welke vorm van onderwijs met welke begeleiding het beste is voor uw kind. Het is van belang om bijtijds de aanvraag in te dienen. De procedure voor het aanvragen van de TLV duurt maximaal 10 weken.

 

 Het meest werken wij samen met de volgende samenwerkingsverbanden:

  • Amsterdam Diemen.

  • Amstelronde.

  • Passend Onderwijs Haarlemmermeer.

 

Zie voor verdere gegevens de contactpagina en de bijlage die onderaan deze pagina is te downloaden

Let op!
Voor VO-leerlingen praktijkonderwijs en hoger kunt u contact opnemen met Orion College Drostenburg (020-6111213)

Ċ
Jack Deen,
9 sep. 2018 23:57
Comments