Benvinguts i benvingudes!

Per què?

Us presentem el projecte per a Secundària "Contes a l'esprint"! 

Conèixer i parlar amb altres departaments del centre afavoreix el descobriment de bones pràctiques i la producció d'idees. I és així com parlant amb els matemàtics del centre vam pensar que si el projecte "Problemes a l'esprint" els funcionava tan bé, per què no aplicar-lo a les llengües i en concret a l'escriptura?

Valia la pena intentar-ho.

Les experiències viscudes i l’observació d’aula ens diuen que escriure és una activitat individual, solitària i que demana temps. El que ens vam proposar vaser tot el contrari:  crear un projecte que requerís una escriptura col·lectiva, acompanyada contrarellotge. 
Tot un repte.

Teníem la necessitat de provocar en el nostre alumnat la pèrdua de la por a la pàgina en blanc, a la producció d’idees pròpies en equip, a generar un repte engrescador i a guiar-los en la creativitat. Nosaltres entenem que l’expressió escrita es pot donar dins l’aula i si bé no sempre ha de ser en un context de contrarellotge i en equips, sí que es pot desenvolupar a través de diferents dinàmiques guiades des de l’aula.

Per tot això vam escriure les instruccions del projecte basant-nos en la problemàtica que presentaven els nostres alumnes com, per exemple, no saber per on començar, no ser capaços de muntar un engranatge argumental, no poder dotar el personatge de caràcter propi, etc. És així com a través d’aquest projecte pretenem proporcionar-los unes eines i uns recursos que els permetin crear textos més complexos i rics.

Els “Contes a l’esprint” també neix com un projecte interdepartamental. Vam voler implicar els departaments de català, castellà i anglès per tal que l’escriptura es desenvolupés en qualsevulla de les tres llengües.  Des d’un inici l’alumnat pot escollir quina llengua emprarà a l’hora d’escriure. 

Evidentment no ens vam oblidar de les altres disciplines artístiques incloent així la música i l'art com a vehicle i fi respectivament. 

Esperem que us engresqui la proposta!


contadores
Counter
Subpàgines (5): Com? On? Quan? Què? Qui?