2017-09-16 Cursus Natuurgids

ONTDEK DE NATUURGIDS IN JEZELF!Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan ben je bij Natuurpunt CVN aan het juiste adres voor de cursus Natuurgids.

De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier  aan thematische lessen: van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Je bezoekt verschillende natuurgebieden zoals  Vlassenbroek, Kalendijk en Buggenhoutbos. Op die manier breng je je opgedane kennis direct in de praktijk.


CURSUS NATUURGIDS OP ZATERDAG- SEPTEMBER 2017 TEM JUNI 2018
Dendermonde


Wil je jouw enthousiasme voor de natuur delen met anderen? Schrijf je nu in: www.cvn.natuurpunt.be

OPZET
De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies. De activiteiten worden gespreid over één jaar zodat je de natuur in elk jaargetijde leert kennen. Na deze cursus heb je een brede basis over natuur en milieu en heb je basisvaardigheden rond het begeleiden van groepen opgedaan. Na het maken en presenteren van de opdrachten krijg je het OSCAR-getuigschrift.
Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN ontvangen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.
PRAKTISCH
De lessen gaan door op zaterdag van 9u00-12u00 en excursies aansluitend van 13u00-16u00, om de veertien dagen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen activiteiten. De eerste bijeenkomst is op 16 september 2017 en de afronding is juni 2018. De lessen gaan door in het Lokaal Dienstencentrum De Zonnebloem, Breestraat 109, 9200 Dendermonde
Een voorlopig programma vind je op de website van Natuurpunt CVN.
HANDBOEK
Aan het begin van de cursus ontvang je een link naar het digitaal leerplatform. Daar kan je het handboek gratis downloaden. Je kunt het handboek ook op papier bestellen door € 18,- meer over te maken bij je inschrijfgeld. Je handboek ligt dan klaar tijdens de eerste les.
INSCHRIJVEN
Inschrijven kan op www.cvn.natuurpunt.be. Het inschrijfgeld bedraagt € 240,-. Ben je lid van Natuurpunt, dan krijg je korting en betaal je € 216,-. Ben je 25 jaar of jonger bij aanvang van de cursus, dan betaal je € 180,-.
CONTACT
Kijk op www.cvn.natuurpunt.be of contacteer Natuurpunt CVN: Joelle Laes t: 03 205 17 53 of m: joelle.laes@cvn.natuurpunt.be
NATUURPUNT CVN DENDERMONDE
Francois D’Hollander - 052 22 51 89
Vera Vanhouwe - 0479 87 14 47    vera.vanhouwe@skynet.be.

AAN DE SLAG ALS NATUURGIDS
Overheden en allerlei organisaties doen steeds meer beroep op gespecialiseerde natuurgidsen. Natuurgidsen zijn in alle geledingen van de natuurbehouds- en milieubeweging actief.
Goesting om ook aan de slag te gaan?
Kijk op www.natuurpunt.be voor de Natuurpunt-afdelingen en natuurgebieden in je buurt. De werkgroepen waar Natuurpunt CVN mee samenwerkt vind je op www.cvn.natuurpunt.be.
De cursus Natuurgids is tevens erkend als specialisatie binnen de gidsenopleiding van Toerisme Vlaanderen.
NATUURPUNT CVN
Natuurpunt CVN organiseert cursussen voor een breed publiek rond natuur, milieu, klimaat en erfgoed. Hiervoor werken wij nauw samen met vrijwilligers en een open netwerk van samenwerkingspartners. Natuurpunt CVN is ontstaan uit een fusie tussen Natuurpunt Educatie en CVN en is de grootste gespecialiseerde vormingsinstelling in Vlaanderen.
Het actuele cursusaanbod en de portfolio vind je op www.cvn.natuurpunt.be.
SAMENWERKINGSPARTNERS
Natuurpunt CVN organiseert deze cursus samen met:
  • Natuurpunt CVN Dendermonde
  • Lokaal Dienstencentrum De Zonnebloem

Comments