2017-03-25 Uitstap Puyenbroeck PWG

Begeleid bezoek aan Provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke:   25 maart

Als openingsactiviteit voor het nieuwe seizoen van de Plantenwerkgroep gaan we dit jaar de bossen in het domein Puyenbroeck bezoeken en dit onder leiding van een natuurgids van het domein.

Het thema is ‘ Het bos en zijn bomen in de winter – beginnende lente’. Wat is er in het bos te zien in deze periode? Hoe kunnen we bomen herkennen zonder blad? Wandeling van 10u. tot 12u.

Bij deze uitstap zijn ook kinderen welkom. Inschrijven is verplicht vermits er max. 25 personen/gids meegenomen worden. Voor  natuurpuntleden is dit gratis. Niet-leden betalen €2/persoon.

Inschrijven bij vanderheyden.miek@skynet.be.  graag vermelden of er kinderen meegaan.

 

De toegang tot het ganse domein is altijd open en gratis: www.puyenbroeck.be. Er zijn 2 speeltuinen, minigolf, plantentuin met doolhof, oude dierenrassen, fietsverhuur, toeristisch treintje, molenmuseum, bossen. En  er is horeca op het domein.

Vertrek te 9u op de parking van het Ros Beiaardkoopcentrum in Grembergen - Zeelse baan.   Kostendelend rijden (€ 0,05/km). Je kan eventueel een plantenloep en verrekijker meebrengen.        Bij regenweer laarzen.

Adres van het domein: Puyenbrug  1a - 9185 Wachtebeke (parking 1).

Comments