x2015-09-25-27 Zoogdierenweekend in Hoge Ardennen

Zoogdierenweekend Hoge Ardennen 25-27/09/2015


Ondertussen zijn 14 mensen ingeschreven voor dit weekend. Het bezoek aan de dassenhut is voor maximaal 14 personen. Wie toch nog mee wil kan dat, maar dat zal dan zonder de dassenactiviteit zijn...

Het weekend van 25-27 september 2015 organiseert onze afdeling een weekend in de Hoge Ardennen met nadruk op zoogdieren.

We trekken naar de regio van Plateau des Tailles. Daar hebben we een mooie nieuwe vakantiewoning gehuurd met een schitterende ligging. Er zijn 15 bedden. In het piepkleine dorpje Chabrehez verblijven we in een woning met op loopafstand beverdammen, een dassenkijkhut en op enkele honderden meters kunnen we 's avonds edelherten zien.

Vanuit de living hebben we zicht op de tuin en omliggende weilanden. Zonder naar buiten te gaan zag ik daar al edelherten, goudvinken, notenkrakers, …

Met onze gids Jorn gaan we op stap, meestal gewoon te voet vertrekkend vanuit de vakantiewoning, soms rijden we eventjes.

Bedoeling is om op vrijdag in de vooravond naar ginder te rijden, en zondagavond weer af te komen. We overnachten daar dus 2 keer.

Als we met 15 personen zijn, schatten we de kostprijs op maximum 100 €, zijn we met minder dan kan dit wat oplopen. In deze prijs is dan normaal gezien inbegrepen, gids, maaltijden, slapen, de huur van de dassenkijkhut. Niet inbegrepen: kostendelend samen rijden (als u mee rijdt met iemand betaalt u de chauffeur 20€), drank tegen kostprijs. (Wat overblijft na afrekening is ten voordele van de aankoop van nieuwe percelen voor onze reservaten.)

We vragen een voorschot van 60 € per volwassene.

Wie mee wil (we denken dat het snel zou kunnen gaan met de inschrijvingen) laat als de bliksem iets weten aan Geert Van Damme, geert.vandamme@meerskant.org en schrijft per deelnemer 60 Euro over op de rekening van Natuurpunt 's Heerenbosch, Ravenstraat 59 te 9255 Buggenhout, IBAN: BE84 0012 5672 8259 en BIC: GEBABEBB onder vermelding "ZoogdierenWE +de na(a)m(en) van de deelnemer(s)".

Op het programma:

·         Bevers en beverdammen kijken olv gids

·         Dassenobservatie vanuit een kijkhut (opgelet geen toilet aanwezig en je dient daar enkele uren te verblijven en stil te zijn, niet geschikt voor kinderen).

·         Hertenobservatie (op een 2tal km van vakantiewoning is er een plaats waar edelherten burlen) olv gids

·         Wandelen in de veengebieden van het Plateau des Tailles olv gids.

·         Vogelobservatie

 

Nota : We verwachten van elke deelnemer graag wat hulp in de keuken, bij zetten van de tafel en opruimen, bij de opkuis

Er zijn in de woning 5 kamers, met mogelijkheid om van 2 tot 6 personen te slapen te leggen. Je dient dus bereid te zijn om een kamer te delen.

 

Meer info te verkrijgen bij:   
Geert Van Damme,
geert.vandamme@meerskant.org 0474/93 84 81


Comments