x2015-08-02 Vlinders langs de Oude Dender te Wieze

Zondag 02 augustus 2015 : Vlinders langs de Oude Dender te Wieze Het Grote Vlinderweekend

In het kader van de jaarlijks terugkerende vlindertelling van Natuurpunt, speuren we het Natuurleerpad ‘Oude Dender’ af op zoek naar onze vrolijke fladderaars. Met veel verschillende biotopen vlak bij elkaar (bos, grasland, bomenrijen en akkers) is dit gebied geschikt voor heel wat soorten. Laat je onderdompelen in de wereld van de witjes, zandoogjes, wespvlinders, rupsen en nog véél meer. Zo help je ons ook een handje om een degelijk beeld te krijgen van de huidige vlinderpopulatie ter plekke.

Doelgroep: iedereen die bereid is om alles wat we vangen meteen terug vrij te laten.

Trajectinfo: speurtocht van maximaal 2 km. Honden niet toegelaten. Niet toegankelijk voor rolstoelen. Kinderwagens kunnen eventueel mee, maar bij natte omstandigheden is dit niet aan te raden.

Afspraak: vertrek om 14u00 aan de kerk van Wieze. Parkeren kan op het kerkplein. Terug rond 16u30. Wie vroeger weg wil, kan op elk moment de wandeling verlaten.

Meebrengen: vlindernetten, lege bokaaltjes, loupepotjes, vlindergidsen, insectenkijker, fototoestel, drankje, aangepaste kledij en schoeisel, interessante vragen, …

Info: Ruben Meert, ruben_meert@hotmail.com of 052/39 74 77. Bij extreem ongunstig weer voor vlinders (regen en wind) gaat deze activiteit niet door. Bij twijfel, contacteer Ruben de dag zelf telefonisch ten laatste om 13u00.


Comments