x2015-03-29 Bezoek aan plantentuin Meise

Op zondag 29 maart om 10u start de plantenwerkgroep zijn werkingsjaar met een bezoek aan de plantentuin van Meise.
Er wordt een speciale rondleiding voorzien waarbij een gids ons door de evolutie van de landplanten begeleidt.
In de evolutiekast van de plantentuin staan immers veel planten die nog heel goed lijken op hun verre voorouders van miljoenen jaren geleden en enkel gekend zijn van fossiele vondsten.
Benieuwd welke evolutie onze planten hebben doorgemaakt van hun verovering van het land, de ontwikkeling van bladjes tot de vorming van bloemen? Schrijf je dan snel in want de plaatsen zijn beperkt!

Deze psilotum heeft nog veel primitieve kenmerken. Hij heeft nog geen echte wortels, geen bladjes en een dichotome vertakking. Dit wil echter niet zeggen dat het een primitieve plant is of een afstammeling van de planten die 400 miljoen jaar geleden leefden. Maar de gelijkenis met de fossielen van die tijd is sprekend. Daarom noemt men dergelijke organismen ook levende fossielen. Tijdens de wandeling langs deze levende fossielen en ook sommige echte fossielen zie je mooi de evolutie van de  vaatplanten en welke omstandigheden er toen heersten op aarde


Praktisch:

Zondag 29 maart om 10u00 afspraak aan de ingang van de plantentuin Meise, Domein van Bouchout, Nieuwelaan 38, 1860 Meise.

Voor mensen die vanuit de regio Buggenhout en omstreken rijden wordt er afgesproken aan de parking van Buggenhout bos om 09u10.

Deelname is gratis voor leden van Natuurpunt. Niet-leden betalen 2 euro per persoon.

Inschrijven en meer informatie bij steven.goossens@telenet.be of 0483/45 29 74Comments