x2015-04-06 Scheldehappening in VlassenbroekPaasmaandag is Scheldehappeningdag!


Een dag om het verrassend veelzijdige Scheldeland al varend, fietsend, wandelend en bezoekend te verkennen. Ontdek alle troeven van de Schelde, de Durme en de Rupel: er is cultuur, natuur, vissen, erfgoed,animatie,couleur locale,...Met de actieve medewerking van de Scheldegemeenten, toeristische instanties, Regionaal Landschap Schelde-Durme, Regionaal Landschap Rivierenland, tal van natuur- en vormingsverenigingen en de steun van de betrokken provincies en de Vlaamse overheid, bieden Scaldisnet,Boottochten Scheldeland en Scheldegids een gevarieerd programma aan, waarvan Rivertours de nautische coördinatie verzorgt. Ter gelegenheid van de Scheldehappening isde toegang tot de bezienswaardigheden uit het programma gratis evenals de deelname aan de geleide wandel-en fietstochten.Varen kan voor € 2 p.p
                                    Meer info op: www.scheldehappening.be

Ook Natuurpunt zal weer van de partij zijn op de Scheldehappening.

Bij onze afdeling ‘s Heerenbosch kan je dan weer terecht voor een begeleide wandeling doorheen de Vlassenbroekse Polders. Opzet is om poolshoogte te nemen van en toelichting te geven bij de SIGMA-werken die er volop aan de gang zijn. Vertrek 14u00 aan Taverne De Kleine Notelaar Vlassenbroek. Marc Aerts en Geert Van Damme zullen jullie rondleiden. Van harte welkom!!!
Info: marc.aerts@skynet.be en geert.vandamme@meerskant.org
De wandeling is tevens de tweede van 4 seizoenswandelingen die we doen in Vlassenbroek. We proberen jullie dit jaar dus de Vlassenbroekse polder te tonen tijdens de verschillende jaargetijden.
(De andere wandelingen zijn op 9 augustus en 6 december.)

 

Onze zusterafdeling NP Dendermonding organiseert een ‘reservatenfietstocht’ van de Sint-Onolfspolder tot de Heidemeersen te Berlare (en terug) van 28 km. Vertrek om 13u30 aan Infostand: Sint-Onolfsdijk.
Info: Bart Dierickx - 0475 62 70 21

Comments